Flame, кибервойните… и още нещо

Напоследък Нета е направо пълен със статии за новия вирус Flame. Съществуването му ме наведе на малко размисли… и един спомен.

Не се безпокойте, доста малко вероятно е да бъдете заразени от него – целта му е едър кибершпионаж. Ако се вярва на Дейвид Сандер, е разработен от САЩ (вероятно в сътрудничество с Израел) като средство за едър кибершпионаж. Горе-долу както Stuxnet пък се оказа разработен за саботиране на иранската ядрена програма. И, честно казано, бих му повярвал – описанието и разпространението на вируса говори именно за това.

Stuxnet нанесе доста щети на иранската ядрена програма, но не можа да я спре, нито дори да я забави кой знае колко. Иранците взеха най-елементарни мерки – пълно разделяне на съответните компютърни мрежи от Нета, плюс подходящи мерки за сигурност – и към момента програмата им е на практика неуязвима срещу информационни атаки. (Поне срещу тези, които САЩ или Израел ще имат акъла да организират.) Накратко, оказа се, че авторитарните и нискотехнологични държави са трудна цел за кибератаки, и дори когато бъдат атакувани, се справят с тях доста лесно.

Тази игра обаче може да се играе и от повече от един, и технологиите никога не са вечен приоритет на някого. Особено пък компютърните. Иран има предостатъчно компютърен талант, за да отвърне на удара. Ще е добре, ако контраатаката е също толкова некадърна, колкото се оказа атаката. Няма обаче гаранция, че няма да е далеч по-умела – не е трудно. А държавата, чиято инфраструктура е най-уязвима на компютърни атаки, е… САЩ. (И нищо чудно Израел да са следващата по уязвимост.) Май не беше добра идея да хвърля камъни за който живее в стъклена къща.

А още по-лоша идея е да си играеш с огъня около голямо количество запалим материал, от който зависи цивилизацията ни. Твърде бързо и лесно може да се стигне дотам държавите да се надцакват коя ще пусне още по-разрушителен вирус и ще изгради още по-непробиваема защита за военните си компютри. Като шепа луди, всеки затворен в своя противоядрен бункер с жизнеобезпечаване за много напред, които сипят един срещу друг мегатонове ядрено оръжие, унищожаващо пътем целия свят. Или в компютърния вариант – целия Нет. Защото нашите компютри, смартфони и прочее с гаранция ще са по-малко защитени…

А най-лошото е, че така започналата надпревара в кибертероризма много лесно може да се пренесе и в реалния свят. Примерно технологията на безпилотните самолети, които стрелят с ракети по противника, е по-сложна от тази на вредителските вируси – но не с твърде много. Започне ли веднъж надпревара в технотероризма, в нея се насочват достатъчно ресурси, за да прескочат снижените от постепенното изкачване технологични прагове. Какво ще стане, когато всяка западна държава се окаже под удара на безпилотни самолетчета, програмирани от терористи? Терористите надали ще се ограничават с експлозивни ракети, способни да убият семейство-две – къде по-сериозен ефект се постига примерно с ракета, която сее бактериологично оръжие. И отново мегаполисите на западния свят са далеч по-уязвими цели от кишлаците и селцата на терористите.

Не е възможно ли? Дежа вю е. Помня добре времената на първите популярни вируси. Бяха простички като тесла, но заразяваха чудесно, благодарение на несъществуващата защита на ДОС. И благодарение на факта, че Уиндоус отначало беше напълно незащитен. А най-вече понеже когато необходимостта Уиндоус да бъде защитен по-сигурно се разбра, Майкрософт на всяка стъпка влагаха минимума ресурси. И получаваха минимум резултати – ниско стъпало, на което стъпилите на предишните си постижения вирусописачи лесно се качваха. И така постепенно селекционираха киберпрестъпност, справянето с която на практика е непосилно за компютърната общност…

Не зная дали Обама ще остане в историята като президент, осигурил достъпно лечение за американците. Но определено ще остане като президентът, оторизирал първата стъпка в глобалната кибервойна. Която пък много лесно може да прерасне в глобална война с всички мръсни средства, всеки срещу всеки…

Както и да е, това са мрачни предсказания. Никой не обича да слуша Касандри, дори те не обичат да се слушат… Но в материалите покрай Flame намерих нещо интересно.

Обсъжда се, че Flame най-вероятно е бил започнат преди поне пет години. Да, засега липсват точни доказателства. Но мисля, че имам едно косвено.

Преди около година пуснах тук едно описание как трябва да се води споделянето на файлове, за да бъде неуязвимо за атаки – а именно, основно чрез вируси. Описанието каква трябва да е структурата на такъв вирус е изумително подобно на структурата на Flame – единствената разлика е целта на различните модули. И в това описание пише, че е базирано на “leaked cyberwarfare research”. Тогава реших, че най-вероятно някой кадърен техничар е решил да се направи на интересен с тоя лаф. Сега обаче мисля, че не е изключено авторът наистина да е получил достъп до проучванията, довели до създаването на Flame. А вероятно дори и до планове на вируса – подобието в структурата и дизайнерския подход е наистина стряскащо, струва ми се малко вероятно да е случайно.

Бях свалил описанието от някакъв черен сайт преди към две и половина години. Не помня кога точно е било качено на сайта (нито дори дали го пишеше). Така или иначе, ако то е базирано на плановете за Flame, той трябва да е поне на две и половина години. Което и ни дава с прилична вероятност минимален срок за съществуването му. 🙂

33 thoughts on “Flame, кибервойните… и още нещо

  1. ieti

    Днес Микрософт пуснаха критично обновление поставящо в забранителен списък микрософтски сертификати използвани от Flame. Красота!

    Reply
  2. Кирил

    Ами като се замисли човек колко им е бюджета на военните и на разузнавателните агенции, като нищо да са разработвали вируси откакто компютрите са навлязли по-масово. За толкова време като нищо да са имали някакъв напредък. Като се замисля в случая, май е по-добре с кибер война, да се пробват да спрат ценралата, отколкото да се пробват със самолети.

    Reply
  3. wn

    Уви, мнозина и до ден днешен вярват, че нападението е най-добрата отбрана. Това би имало смисъл, ако нападателната тактика би могла да има хипнотизиращ (сиреч, демобилизиращ) ефект върху този, над когото се прилага. Но в наше време такъв сорт “хипноза” едва ли е ефективна. Като се прибави към всичко това и че тук за отбрана изобщо не иде реч, а всичко се свежда до нападение, нападение и пак нападение, следва, че и отбраната на тези, които ще бъдат заставени да я практикуват, ще изкристализира в най-елементарно контра-нападение. А знаем, че контра-нападението е много по-лесно и безнаказано отколкото е класическата отбрана.

    Reply
  4. Петър Петров

    “Правителството” на САЩ биха използвали евентуална контраатака към тях като повод да прокарат още 3-4 полицейски закона в името на човека. Съвсем преднамерено.

    Reply
  5. Григор Post author

    @Кирил: Ако нещата спираха до централата – да. Уви, този вид война твърде лесно ескалира, и в един момент се стига до чист кибертероризъм върху всичко…

    Reply
  6. georgi

    Един теоретик по модерната война (John Robb май е името) твърди, че САЩ събират инфо за гражданите си и от него създават “списък за убийства” на потенциални терористи. Звучи малко апокалиптично, но той казва, че убийства с дронове вече се правят в военните зони, можело и в САЩ да почнат по списъка. Казва също, че производството на дронове ще става все по-лесно и по-евтино.

    Reply
  7. Кирил

    От гледна точна на САЩ и Израел според мен, кибертероризъмът е по-добре отколкото Иран с възможност за атомно оръжие. Но май ще са и двете наведнъж както е тръгнало.
    Кибервойната не е нещо което е абсолютно ново и е въведено специално от някоя страна. Все пак вируси и всякакви начини да ти прецакат компютъра ги има от доста време. Може и да бъркам, но нали преди няколко години и гугъл се пробваха да го ударят и не успяха?
    Това което са го направили американците и евреите е било доста скъпо и трудно – вземането на центрофуги, ползването им, правене на точен макет на атомната електроцентрала, намирането на шпиони които да им осигурят някаква информация, намиране на начин да вкарат вируса. Като прибавим времето за разработка(мин 2 години) и броя на хората и експертизата която трябва да имат, за да напишат вируса и легендарната ефиктивност на държавната администрация, тази кибератака става доста скъпо удоволствие. Много малко страни могат да си позволят такъв разход и разполагат с кадрите да я осъществят. Много малко страни могат да пострадат сериозно от такава атака. А и както видяхме не е сигурно, че след такава атака ще останеш анонимен, което би спряло повечето. В крайна сметка кибертероризма става много скъп, много труден за осъществяване и с трудно гарантиран успех. Терористите не са някакви хора луди по техниката, а по всяването на страх, за което има много по-лесни, евтини и ефикасни методи.Когато взривиха самолетите, техническите знания на терористите главно опираха до това как се пилотира самолет. Когато станаха атентатите в лондонското метро, техническите знания опираха до това как се прави бомба.
    Според мен кибервойната ще е новини на тема „колко са страшни кибератаките“ с изказвания на „най-лудият терорист“, комбинирани с интервюта на „хипер-мега-специалисти по кибер сигурност“, които ще предвещават „киберармагедон“. Хем новините ще имат лоши новини да сплашват населението, хем терористите ще се радват на медиино време, хем програмистите ще си вземат заплатата. Най-много някой от тези същите специалисти да напише някой вирус, за да може после да говори колко е важна работата му.
    Нашата страна кибертероризъм не я лови – ние имаме 3 държавни сайта на кръст, но всичките са подсигурени максимално срещу кибератаки по най-ефективният начин: колкото и кибератаки да има нито един потребител не може да забележи разликата.

    Reply
  8. Кирил

    За безпилотните самолетчета, мисля, че им казваха drones. Те се използват вече в Америка, не от терористи, а от американцките служби, за да наблюдават(шпионират) населението. По discovery гледах, че еврейте и те имат разработени малки самолети за армията, за да разузнават. Могат да се носят и да се управляват от 1 човек, като самолетчето записва какво вижда и го праща на войниците в реално време. Вярно, че още не са им сложили ракети, но да им сложат една бомба и няма да имат проблем да ги изпратят като камикадзета. Мисля, че американската армия ги пробва за нападения над враговете си.
    В моя университет имаме един професор, който работи за НАТО – работата му е да направи така, че ракетите да могат да се управляват от gsm(Вълните да са на чистотата на gsm). От управление на ракети до управление на безпилотни самолети, крачката е много малка.
    В америка имат състезания за ентусиасти или професионалисти да правят безпилотни самолетчета/хеликоптерчета. Тези състезания се организриват и наградите се плащат от американски държавни организации.
    Така, че за безпилотните самолетчета според мен си улучил в десятката.

    Reply
  9. Маркуча

    Безпилотните самолети са таралеж в гащите. Иранците успяха да свалят/хакнат един, китайците пък имат средствата и желание за производство — въпрос на време е да се спазарят. Американците направиха целия R&D, остана само да се изкопира готовия продукт. Re: Stuxnet, иранците се заразиха от флашка, не през интернет.

    Reply
  10. wn

    Моите уважения към Махатма Ганди, но и той – подобно на Христос, деветнайсет столетия по-рано – се беше заел с конструирането на един мечтан, но нереален свят. Реалното, с което разполагаме, е дивашката отмъстителност, закодирана в нашето Де-еН-Ка.

    Мечтаният свят на Христос и на Ганди е възможен с усилие на волята – докато тя още не ни е напуснала. Протеините, от които обаче сме направени всички ние (вероятно “изваяни” от ръката на Сатан, а не на Йехова!), лесно се ИЗМОРЯВАТ, а настъпи ли умората, земните твари мигом биват напускани от добрата си воля и се оставят на милостта на своето сбъркано Де-еН-Ка.

    Така че: гответе се за взаимно изтребление, момчета! Без войни не може! И ако все още не сме стигнали до ОНАЗИ – най-опустошителната, след която няма да остане и стръкче трева, – то е защото хитруваме и все още си играем на “равновесие на силите”.

    Но няма да е задълго: умората ще ни победи…

    Аминъ.

    Reply
  11. Григор Post author

    @wn: Ганди постигна чрез ненасилие повече, отколкото кажи-речи всеки друг революционер чрез насилие. Човекът не е нито ангел, нито демон. Каквото потърсиш в него, това ще намериш.

    И това му е истински хубавото.

    Reply
  12. wn

    Безусловно Човекът е всичко, каквото можем си помисли. Неоспорима истина е също и това, че у човека трябва да търсим само такова, от което и той самият би имал полза, а и ние не бихме пострадали. Точно по тази причина някога, когато възникнало християнството, Първоапостолите не се задоволили с мисълта, че Христовите идеи са сами по себе си достатъчни, за да облагородят средностатистическия човеко-звяр и затова се постарали да има и Църква, която методично да търси у Човека само онова, което всички бихме искали да намерим.

    …По този начин, в първоначалния замисъл на полагане темелите на една Глобална (даже глобалистична) Християнска Църква има нещо много жизнеспособно и плодотворно: “Каквото потърсиш в него (Човека), това ще намериш…”

    Но ето, виждаме днес до къде сме стигнали! Хайде, ние сме безбожници, защото ни е крив “камунизама”. Ами защо и американците са безбожници (или ако не са безбожници, са просто лицемери…)?

    А що се касае до горкия Махатма Ганди, той в наше време се е превърнал в източник на цитати, с които снобите по света разнообразяват своята инак безцветна реч.

    Reply
  13. Григор Post author

    @wn: И аз съм безбожник, и донякъде се гордея с това. Без да ми е крив никой. Освен може би църквата ни, която е способна да направи безбожник почти всеки.

    А колкото до Ганди като източник на цитати – че кой ли от известните умрели (и живи) е нещо различно?… Всеки от известните е адекватен на своето време, не на друго. След хиляда години може би ще убиват в името на Ганди. Но той няма да е виновен за това – ще са виновни убийците.

    Reply
  14. wn

    “След хиляда години може би ще убиват в името на Ганди. Но той няма да е виновен за това – ще са виновни убийците.”

    Добре казано!

    Reply
  15. dido

    @wn цитата който дадох по-горе е просто кратко и ясно формулирано логично заключение, изказано от един наистина мъдър човек. И да не беше от Ганди (а предполагам, че и преди, а и след него разумните хора са достигали до подобни мисли и сентенции), твърдението щеше да си остане също толкова вярно за всеки, който може да си представи последствията от действията на околните и на своите собствени.

    >>Реалното, с което разполагаме, е дивашката отмъстителност, закодирана в нашето Де-еН-Ка.
    Това си е просто ваше песимистично допускане, не виждам обаче с какво може да се аргументира – според съвременната наука, ДНК е опростено казано еквивалентна на голяма банка с памет, чиито блокове (гени) може да се активират, или пък не, *под въздействието на външните сигнали*; т.е. *ако* има налице нужните условия, ще има повишена *вероятност* да се проявят гените, ако ли пък не – вероятността ще е незначителна и те ще си останат латентни. Дори и проявени обаче, гените водят до синтез на протеини, които също от своя страна зависят от външните за клетката сигнали, но не и пряко до емоции и настроения ( още по малко до състояния на “дивашка отмъстителност”).

    Мисля, че влиянието на средата, а в случая на хората и на религията, културата и на индивидуалния опит, на разбирания та за етика, морал, съчувствие, съпричастност и разумното моделиране на бъдещите действия на останалите хора, са много по-важни от това какви биологични особености са заложени в гените. В този смисъл според мен е по-добре да се посочват мисли като тази на Ганди по-горе, като добър балансиращ контрапункт на всеки опит за представяне на твърде песимистична картина за бъдещето …

    Аз лично предпочитам да живея в свят в който хората *осъзнават своята свързаност и взаимозависимост непрекъснато*, както и това, че трябва да работят съвместно и да си помагат, вместо да се занимават с ескалиране на въоръжението или пък с вайкания колко било зле положението, как хората били обречени от някакъв свръхестествен създател да бъдат зли и тъпи (което е на практика все едно и също в дългосрочен мащаб, ако се замисли човек …) .

    Reply
  16. wn

    @Григор: О, много добре си спомням “Прозорецът” – 1-ва и 2-ра част. Благодаря за “регресията” (…Твоята работа на Земята е не да научиш, а да си спомниш!) Даже нещо повече: “Твоята работа на Земята е ДА ТИ ПРИПОМНЯТ…”.

    Но то е тема за друг разговор.

    Що се отнася до черногледството – нещата се свеждат до боледуване. Ние или боледуваме и, понеже коя да е болест ни прави неморални, увеличаваме с поведението си блясъка на “черната светлина” в света, или песимистично се топим при мисълта за нашата обреченост да не виждаме около себе си друго освен “чернота”. Това наистина е мизерия, но коя болест не е мизерия?

    Вероятно, за да се захвана с темата за болестите, то ще е защото съм изкушен от мисълта, че пиша в блога на човек, който е медик по образование. Сигурно е същото, както ако някой, който знае, че пишещият тези редове е математик по образование, реши да пише в блога му (какъвто пишещият тези редове старателно е пропуснал да си направи) за кройката на “Питагоровите гащи”.

    … Но достатъчно с шеговития тон.

    Моето твърдение е, че някога Човекът е бил създаден величествен като бог (а може би е бил даже замислен да бъде бог), но е пропуснал шанса за това, защото е започнал да боледува: бил е нападнат от всевъзможни причинители на страдания, които в зората на човечеството са били наречени “зли сили”. И ако нещата се свеждаха само до обикновена настинка, стомашно-чревно разстройство, грипче или мигрена – можехме и да зажумим пред такива “зли сили”. Но хомо-сапиенс е станал през хилядолетията жертва на такива злотворни атаки, които са се постарали да нанесат трайни промени в софтуеъра, управляващ човешкото тяло-компютър (грубо в операционната му система).

    В резултат днес по света има около седем милиарда индивиди, които са поразени в различна степен от “грешки в кода”. Поради което налице е истински хаос.

    При това грешките се задълбочават, защото най-фертилни се оказват най-сгрешените.

    В средата на 20-ия век в Европа се опитаха да вземат мерки за корекция: породи се фашистката /нацистка/ теория, която нарисува идеализирания портрет на някакъв несъществуващ “арийски” архитип и за известно време последователите на тази теория наивно си въобразиха, че ако отстранят “с хирургически средства” отклоненията от набелязания арийски архитип, то всички проблеми ще бъдат решени като с магическа пръчица. Срещал съм хора, които са дълбоко убедени в предимствата на хирургията, но истината е, че хирургията оставя след себе си осакатени индивиди.

    В края на 20-ия и началото на 21-вия век изкристализира теорията на “глобализма”, която се състои в следното: ще вземем всички генетично увредени индивиди (а генетично увредени сме всички ние – индивидите по света) и ще ги размесим: след няколко поколения глобалната хомогенизация на генетичните предпоставки – чрез серия от съвокупления на увредениет грешници – ще доведе до нова раса, избавена от несъвършенствата на отколешните увреждания (и това ще стане без някаква особена намеса от наша страна: Бог “ще познае своите” и ще се постарае да почисти тяхното Де-еН-Ка от омърсяващите го наслоения).

    Отново “магическа пръчица” – не по-малко наивна от предишната! Този път обаче това, което наричаме “глобален подход”, успява да постигне въжделенията на прктическия комунизъм, който според указанията на самия Маркс трябвало да победи върху цялата планета, за да бъде истински ефективен.

    Остава открит, обаче, въпроса: “Какво ще правим с гладните гърла, които – макар и с обновен генетичен код – все така яростно ще искат да ядат, а ресурсите на Планетата ни са огрничени? Седем милиарда вече я задъхват, а какво ще кажем за грядущите поколения с тяхната доведена до маниакални размери фертилност?…

    Reply
  17. Божо

    “Моето твърдение е, че някога Човекът е бил създаден величествен като бог (а може би е бил даже замислен да бъде бог), но е пропуснал шанса за това, защото е започнал да боледува:
    ……………….
    Но хомо-сапиенс е станал през хилядолетията жертва на такива злотворни атаки, които са се постарали да нанесат трайни промени в софтуеъра, управляващ човешкото тяло-компютър (грубо в операционната му система).В резултат днес по света има около седем милиарда индивиди, които са поразени в различна степен от “грешки в кода”. Поради което налице е истински хаос.”

    Човекът е възникнал точно благодарение на тия “грешки в кода”.
    И благодарение на тях, някои представители на човечеството стават “величествени като богове”/

    Reply
  18. wn

    …благодарение на “грешките в кода”, някои представители на човечеството стават “величествени като богове”…

    Но щом е така, нима трябва да смятаме, че величието на “човешкия заряд” у част от земните твари непременно се дължи на перверзната им природа?! Ако е вярно, започвам да разбирам защо всеки хомосексуалист, вместо да се лекува, се самоизживява като божество.

    Reply
  19. wn

    Всички световни вождове обикновено имат комплекса на властта. Той обикновено е резултат на потиснат садизъм, който от своя страна е свързан с латентна хомосексуалност. Комплексът на латентната хомосексуалност (комплекса на вожда) е изучаван много внимателно от ЦРУ в края на 40-те и началото на 50-те години. Кодовото наименование на тези строго засекретени научни изследвания е “Харвардски проект”.

    […]

    …Енергията, която произвеждат безумците-дегенерати е най-добрата илюстрация за това, което може да направи полуненормалния хомосексуално ориентиран садист, обхванат от жажда за власт. Тези хора са като оръжие за масово поразяване.

    […]

    Те са почти толкова ефективни (и същевременно и толкова опасни), колкото и биологическото оръжие. Дегенератите обикновено ненавиждат нормалните хора. На тях им доставя истинско удоволствие да наблюдават как един полулуд извратен лидер садист, поставен от тях на власт, води война с друг подобен лидер, също издигнат от тях на власт, но начело на някоя друга държава. Милиони и милиони хора умират за забава и удоволствие на водачите на сектата от дегенерати. Искате да ме попитате как става това. Чрез масонството. Масони, Илюминати, Ротари и т.н. (“…името ни е легион” – отвърнали Му бесовете…) – това са все клубове, където дегенератите внимателно наблюдават поведението на възможни кандидати за власт и при наличие на изявени хомосексуални наклонности на някой от тях, започват активно да го придвижват нагоре по властовата стълбица.

    […]

    Д-р Уитълс в труда си “Сексуалния живот на американските жени” дава следната статистика:
    НЕОМЪЖЕНИ ЖЕНИ:
    20% са имали многократни хомосексуални контакти с други жени,
    51 % са мечтали за хомосексуална връзка с други жени до достигане на оргазъм.
    ОМЪЖЕНИ ЖЕНИ:
    15% са имали многократни сексуални контакти с други жени,
    32% са мечтали за хомосексуални връзки с други жени до достигане на оргазъм

    А как стоят нещата при мъжете?

    Д-р Кинси ни дава следната статистика:
    24% са имали многократни хомосексуални връзки с други мъже,
    33% са мечтали за хомосексуална връзка до достигане на оргазъм.

    Други научни трудове ни дават малко по-различни данни, но повечето от тях са в диапазона 33-50%.

    …всеки трети (или втори) човек попада в онзи стадий на дегенерация, който се основава на сексуалните перверзии. Когато тези данни са били анализирани как се отнасят по професионален признак, се получила много интересна картина:
    5% – селяни (фермери)
    10% – работници
    50% – интелектуалци
    75% – хора, изявяващи се в областта на литературата и изкуството
    90% – хора, работещи в средствата за масова информация

    […]

    Това ни дава нов поглед върху старата идея за борбата между класите. Борбата между класите не е борба на богати с богати, а на дегенерати с нормални хора! Вестник “Ню Йорк таймс” публикува резултати от изследване, проведено от група американски учени. Те проанализирали 78 велики личности в историята на човечеството. Оказало се, че:
    37% страдали от психически болести през живота си
    83% били явни психопати
    10% били психопати, но в по-лека форма
    7% били нормални

    …в дегенерологията съществуват три “90 процентови” закона на проф. Игор Борисович Калмиков:
    a/ 90% от всички сериозни престъпления са свързани с дегенерация (израждане)
    b/ 90% от всички болести (с изключение на инфекциозните) са свързани с дегенерация
    c/ 90% от всички гении в историята на човечеството са били дегенерати

    […]

    …необходимо е да се изучава дегенерология от службите за държавна безопасност на всички страни без изключение. Това е нужно, за да не бъдем никога повече въвличани във война – една нация срещу друга, – за забава и садистично наслаждение на водачите на дегенератските секти.

    […]

    А защо да не предположим, че всички ние сме дегенерати?

    Този въпрос напомня историята със старата жена, която преди да умре изразила житейската си философия чрез фразата: “Целият свят е един бардак, а всички хора – проститутки.”; по този начин биха могли да се изразят и всички крадци, алкохолици и наркомани. Те с цялото си сърце вярват в това. Те си мислят, че целият свят е като тях самите.

    Разбира се, съществуват крадци, алкохолици и наркомани. Съществуват обаче и много нормални хора. Те строят домове, пътища, мостове, тунели. Те превозват хиляди хора в самолетите, влаковете и автобусите, летят в космоса. Те постоянно създават.

    […]

    Структурата на властта на дегенератските общества на Запад е практически същата както беше и структурата на комунистическите партии на Изток. Всяка съветска организация, […] имаше много технически сътрудници. Те обикновено се намираха в нисшия ешелон на структурата. Но в нея имаше и малко на брой висопоставени комунисти на ръководни постове. Можете ли да си представите на ръководните постове на която и да е сериозна съветска организация да не стоят членове на партията? Това се отнася и до западния аналог на съветския КОМИНТЕРН – ХОМИНТЕРНЪТ: съюзът на международното братство на хомосексуалистите дегенерати.

    […]

    И така, има многочислено съсловие от дегенерати; класът ДЕГЕНЕРАТИ, обаче, е нееднороден и това е оптимистичната прогноза.

    […]

    Може ли да съществува някъде по света нормално правителство? Преди да си отговорим на този въпрос, нека се запитаме: може ли човек с нормално развити мускули да участва и да победи в състезание по бягане?

    Да, може. На ниво училище… Може да победи и на ниво градско състезание.

    Е, а на ниво страна, континент, планета?… Да, може да участва, но няма никакъв шанс да победи на ниво страна.

    А на състезание от световен ранг той даже не може да участва, да не говорим пък да победи. Само човек с ненормално развити мускули на краката може да участва и има шансове да победи на национални, континентални или световни състезания.

    Същият този принцип е приложим и във волната борба за… власт.

    САМО ЧОВЕК С НЕНОРМАЛНО РАЗВИТА ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ (т.е. “ПОТИСНАТ” ХОМОСЕКСУАЛЕН САДИСТ МАНИАК) МОЖЕ ДА ПОБЕДИ В БОРБАТА ЗА ВЛАСТ…

    […]

    Има ли Всемирен заговор?…

    Дегенератите са като микробите на чумата. Те убиват здравия организъм, но и сами загиват с него. Дегенератите са като вируса на СПИН. Те атакуват и унищожават защитната система на организма, като водят до смъртта му. Има ли заговор между самите микроби за убиването на здравия организъм? Имат ли вирусите план за атака и унищожение на защитните системи на организма? Едва ли при микробите и вирусите има някакъв световен заговор срещу здравите хора. Те просто разрушават и унищожават – такава е тяхната природа. Те просто не са способни да правят нещо друго…

    Фрагментите са от беседа на проф. Григорий Климов (с любезното съдействие на Петър Коритаров)

    Reply
  20. Григор Post author

    @wn: За мен човекът се е появил като маймуночовек – комбинация между това, което е сега, и маймуна. И оттогава върви по пътя си към това да стане истински човек, величествен като бог. Много бавно и мъчително, защото прек и лесен път към тази цел няма.

    Има един чудесен разказ на Игор Росоховатски (уви, не откривам в момента линк) за учител в училище за “проблемни” деца някъде в бъдещето, на който учениците се възхищават и вярват. Разказвачът (който му довежда проблемно дете) разбира, че учителят всъщност е изкуствено създаден човек, и разговаря със създателя му. Предполага, че го е създал по образите от детските мечти. Създателят отговаря – не, така той щеше да е паднал от небето идеализиран образ. Създадох го с всички възможни недостатъци, а му дадох детските мечти като негови и възможност да се самоусъвършенства. И той сам се създаде – способен да научи децата как да израстат, и да ги накара да му повярват, че е възможно…

    А за хомосексуализма – познавам немалко хомосексуални. Най-обикновени, нормални хора, без маниакални мечти за власт и подобни. Някои от тях имат комплекси за себе си (породени главно от общуването с хора с възгледи като изложените от вас). Но и те обикновено са добри по сърце. Понякога може несъзнателно да прекрачат някоя граница, но никога не биха го направили умишлено. Процентът на злите и тежко комплексирани сред хомосексуалните най-вероятно е същият както сред хетеросексуалните.

    Да, често се случва да си помагат заради сродството си, точно както го правят примерно сънародници в чужбина. Но причината светът да им изглежда като “чужбина” сте вие и тези като вас. Вие обвинявате нацисти и прочее в глупост, понеже са решили, че като изчистят ДНК-то от еди-какви си, светът ще се оправи. Но стане ли дума за хомосексуални, правите същата грешка, и се поставяте наравно с нацистите.

    Не знам на какво се дължат тези ви възгледи. Не ме и интересува. Напълно съм склонен да допусна, че сте изкривени от удара на някакво зло (най-вероятно не с хомосексуален произход). Но за мен подобни възгледи са не само измислица, но и безчовечни – няма как да ги толерирам. Нито пък съм склонен да водя в блога си дълги спорове около тях – опитът ми показва, че носителите им обикновено чуват по темата единствено себе си, и спорът е полезен колкото спор с грамофон. Затова просто ще ви помоля да престанете с тях тук. Не бъдете гост, който цапа къщата на домакина. Благодаря ви предварително.

    Reply
  21. wn

    Григор, благодаря! От последната Ваша реплика почерпих съществена информация за стереотипа, по който реагират съвременните българи по темата за хомофобията, имайки предвид, че Ви считам за ярък изразител на светоусещанията на бългрите в началото на 21-вия век. Това ме удовлетворява: Вие не сте по-различeн, например, от съвременните американци, които изграждат представите си за заобикалящия ги свят единствено възоснова на личния си житейски опит. Това е хубав подход – той Ви скрепява с фундамента под краката Ви.

    Reply
  22. Шapкан

    въз основа на личния и споделен от други личности житейски опит – така и трябва.
    Да не би да твърдиш, че човек трябва да се осланя на пророчествата на религиозни психопати?

    Reply
  23. Григор Post author

    @Шаркан: Според мен така и трябва да бъде – според опита на споделилите го, и най-вече според своя. Вярвам на другите, но още повече вярвам на себе си.

    Reply
  24. JJ

    Интересно е какво накара създателите на вируса да му направят “харакири”.

    Reply
  25. Григор Post author

    @wn: Да, този е.

    @JJ: Това, че се разбра за него, естествено. Закъснял опит да се покрият следи.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *