Кой е начело на ДАНС

През последните ден-два в някои медии постъпва информация, че Делян Пеевски се е опитал да спре излъчване на репортаж във френско-германската телевизия Arte. Репортажът касае имотите му. (Познайте от три пъти в чии медии няма да намерите тази информация.)

Повече може да бъде прочетено тук, тук и на други места. Интересен е обаче един момент от публикуваното, на който ми се иска да обърна внимание.

Отначало журналистът и операторът са имали проблеми само с охраната на имотите на Пеевски. (Която се е държала точно в стила на мутрите отпреди 20 години, но очаквал ли е някой нещо друго?) После обаче са били възпрепятствани от… полицията. Колата на журналистите е била спирана от полицаи, на журналистите е било забранено да снимат и са били искани документите на оператора. Също така, журналистите са били следени освен от полицията и от „хора в тъмни дрехи“.

Какво се е случило по-нататък? Операторът, нека го кажем учтиво, е получил обаждане по телефона, с което му е бил оказан натиск репортажът да не бъде излъчен. (За щастие, Arte все още не е собственост на Пеевски, така че не се е получило.) Очевидно полицията е докладвала на Пеевски кой точно се опитва да снима имотите му. Което е престъпление по служба, в европейска страна би било разследвано, и когато се разбере кой полицай е изнесъл информацията, той ще влезе в затвора. Ще си позволя прогноза – у нас ще разберем кой полицай е изнесъл информацията по това кой ще бъде повишен и/или награден.

Имах обаче предвид нещо друго. От доста време и аз, и други хора съобщаваме – Пеевски не е начело на ДАНС само формално. Официалният ѝ началник Писанчев реално е фигурант, който рапортува на него и изпълнява неговите решения. Така че изказванията на Орешарски и мафия, че назначението на Пеевски е отменено и протестът срещу него няма вече повод, е вярно колкото… всичко друго, казано от тях.

И това си личи. Ако някой се чуди какви са „хората в тъмни дрехи“, следили журналистите, нека пробва да познае от три пъти. Може и с подсказване. А ако се справи без подсказване, имам за него и по-сложна задача. Нека се опита да познае за какви цели се използва в момента ДАНС. Дали защищава народа от заплахите, или заплахите от народа. (Защото ако Делян Пеевски не е заплаха за България и българския народ, не знам какво е.)

Реалното положение е, че ДАНС се управлява именно и точно от Пеевски, благодарение на правителството ни и политиците зад него – БСП, ДПС, Атака. И очевидно не само ДАНС, а и МВР…

Правителството продължава да ни лъже.

На подкрепилите го – честито, печелите!

На всички, които не си дадоха труда да подкрепят протеста – също честито, печелите!

Същото.

7 thoughts on “Кой е начело на ДАНС

  1. Делибалтова

    Снощи по новините на Нова телевизия обявиха темата, а не видях да я коментират. Стори ми се, че новинарската емисия свърши прекалено рано. Май не само пеевските медии си траят.

    Reply
  2. Шapкан

    проблем ли е кой оглавява ДАНС или е проблем, че такава организация изобщо съществува?

    (за тази пропаганда Гачев ще ме блокира. Леле колко ниско съм паднал)

    Reply
  3. Кирил

    Аз не можах да разбера откъде се взеха толкова гласове за БСП. Все пак ги видяхме колко струват…
    За ДПС също ми е чудно – уж турска партия и им осигури новини на турски по националната телевизия, но във финансово отношени какво направиха за избирателите си…
    Атака – еми не може нормален човек да му види пропагандния клип на Воленчо и да гласува за него… но все пак той май успя да измами най-много хора…
    Според мен всички гласували за това правителство не мислят нормално или изобщо не мислят с главите си. Просто се чудя какво трябва да направят тези депутати, за да ядосат гласоподавателите си.

    Reply
  4. Валентин

    Полицаите са издали незаконосъобразно разпореждане. Лесно могат да бъдат осъдени (пример за осъден полицай има в статията, която посочвам по-долу).

    Всеки (включително и журналистите) може да снима на публични и обществени места без да се изисква съгласието на лицата, които попадат в кадър.

    Снимане на публични и обществени места – правни аспекти

    Ако лицата, които попадат в кадър се намират извън публичното или общественото място (на което се намира лицето, което снима) не е много ясно как се тълкува закона. Но мисля, че не би трябвало да е забранено след като има видимост от публичното или обществено място.

    Според тази точка от закона не се изисква разрешение, ако се снима “пейзаж”:

    2. изображението на лицето е само детайл в произведение, показващо събрание, шествие или пейзаж;

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *