Какво всъщност се случи и какво ще се случва

Какво всъщност се случи в политиката? И по-точно, как това правителство стигна дотам да падне?

Някои от нещата знам. Повечето обаче само предполагам, по косвени признаци. Съставил съм си хипотеза, която съм приел за работна, макар и не гарантирана. За тези, които се интересуват – ето я.

Нещата тръгнаха от ситуацията около Украйна. С поставянето на Янукович начело Русия я задвижи към де факто присъединяване. В добавка, Янукович и хората му се оказаха корупционери до степен да вбесят почти всички обикновени украинци, включително украинските руснаци. Резултатът беше Евромайданът в Киев. (Значителна част от участниците на който бяха руснаци от източните райони.)

Янукович падна от власт – качиха се прозападни политици. Планът на Путин за „интеграция“ на Украйна се провали. Той направи грубата грешка да реши да действа по судетски сценарий. Нападна с армия без опознавателни знаци Крим и го анексира чрез „референдум“. (Наскоро даже си го призна.) Но с това потъпка неписаното правило, че в Европа в 21 век не се действа с военна сила, дори в Източна Европа.

ЕС и САЩ нямаше как да не реагират. Отначало реакцията беше изключително мека на дипломатическо ниво, но много решителна на едно по-прикрито. А именно, започна внимателна подготовка за разкъсване на икономическите и енергийни зависимости на ЕС от Русия. Диверзифициране на източниците на енергия и особено на петрол. Започна процедура по създаване на терминали за внос на втечнен газ, включително от САЩ (които за последните пет години от най-големия вносител на газ станаха най-големия производител и един от износителите). И се приеха правила, които да подсигурят Русия да не може да бъде монополист в газопреносни мрежи на европейска територия.

Путин нямаше как да не научи за това. В Източна Украйна му се наложи да действа доста по-сдържано. Вече нямаше как да прати редовната армия, дори без опознавателни знаци – наложи му се да мине с маскирани специални части, масово набиране на „доброволци“ от местните руснаци и въоръжаването им с руски оръжия. Отначало тази стратегия се оказа ефективна срещу на практика небоеспособната украинска армия. Украинците обаче бързо набраха опит (не без помощта на военни съветници от ЕС и САЩ) и започнаха да се справят с „опълченците“. Последва ситуацията с малайзийския самолет, и т.н.

Какво ще е развитието по-нататък според мен е очевидно. Ако Русия прекрати военната си ангажираност, украинската армия ще победи „опълченците“ напълно за няма и месец. Ако не я прекрати, ЕС и САЩ ще прибегнат към икономическия еквивалент на атомно оръжие – ще изолират Русия от световните капиталови пазари, или ще направят търговията ѝ на тези пазари твърде скъпа. Доскоро не искаха, за да не тласнат Русия в обятията на Китай, но Путин направи стъпката към Китай, така че вече нямат какво да губят. Към това се прибави и изолация от западни технологии, които са незаменими за руския добив на нефт. Нищо чудно, ако Русия прекали, да ги последват и технологиите за добив на земен газ. Стане ли това, Русия ще е пред икономически колапс. Стигне ли се до него, Путин ще рискува да изгуби трона си. А за да избегне тази възможност, той няма да се спре и пред Трета световна война…

Тези предсказания все още са само хипотези. Да се надяваме, че няма да се случат. А и не са толкова интересни, колкото е какво стана и става тук, в България. У нас.

(Още веднъж напомням – това са мои хипотези, по косвени признаци. Често знам неща от кухнята, но този път не е така.)

Нещата може би са започнали с два „добри съвета“. Не зная кой може би ги е дал, но се досещам кой вероятно би бил зад тях.

Единият вероятно е бил към Цветан Василев. Да си отвори очите в какво е започнало да се превръща едно от творенията му – Делян Пеевски. Да забележи, че онзи е стана с решителността и агресивността сил от пионка играч, и че реално държи ДАНС чрез Писанчев. И да помисли дали не е време да го елиминира, преди Пеевски да е елиминирал него – защото това е, което е логично да се очаква от Пеевски.

Другият вероятно е бил към Делян Пеевски. Да престане да е творение и зависима марионетка на Цветан Василев. Да вземе мерки да го подгони и премахне като фактор, преди Цветан Василев да е направил това с него. Защото това е, което е логично да направи Цветан Василев, след като се видя какъв, хм, потенциал има Пеевски.

Вероятно и двамата са започнали подготовка, и подготовката на всеки няма как да е останала незабелязана за другия. Допреди две години подобна ситуация щеше да свърши с изчезването на Пеевски от сцената икономически, а нищо чудно и физически. (Цветан Василев е КТБ, КТБ е ВТБ, а ВТБ е ФСБ. Иначе казано, тогава зад Василев стояха силовите ресурси на руското разузнаване.) През последната година обаче ситуацията се обърна – Пеевски държи ДАНС и съдебната система, правителството реално е негово, а ресурсите зад Василев са с вързани ръце от ситуацията между Русия и ЕС. Василев няма как да не е разбрал, че е станал губещата страна и се очаква много скоро да загуби всичко.

Вероятно в един момент с Пеевски са установили контакт едни господа в безупречни костюми. Че са му обяснили на безупречно дипломатически език, че е прекалено млад, за да е толкова богат и с такова влияние. И че това, заедно с миналото му, поставя под въпрос дали те няма да играят срещу него. Това, което надали са казали, но Пеевски няма как да не се е сетил, е че зад тях има силови ресурси, по-добри от руските. (И друг път съм споменавал – разликата между примерно МОСАД и френските тайни служби е, че французите не се дънят. Примерно като очистят някого, не оставят никакви следи. Напоследък и немските се изучиха от тях, като при това пък запазиха тевтонската си организираност и ефективност…)

Съответно Пеевски вероятно е попитал какво искат, за играят с него. Те са отговорили, че имат проблеми с идеята Василев да е твърде влиятелен, понеже това значи Русия да е влиятелна в един бъдещ щат на бъдещите Съединени европейски щати. И вероятно са му предложили да се обединят срещу общия враг. Пеевски пък вероятно си е направил сметката, че ако откаже, си подритва акта за раждане – онези са премахвали безследно далеч по-могъщи хора, когато той още е бил в разделно състояние. По-добре да получи нещо, отколкото да загуби всичко.

И така, Пеевски атакува. Подготвил е обвинения срещу КТБ и Василев, и е предизвикал вложителска паника, за да получи повод да ги задейства. Целта вероятно е била в крайна сметка Василев да „се самоубие“, или „да му се случи инцидент“ – Пеевски не би се примирил с по-малко, особено срещу играч, който знае за него толкова много и такива важни неща.

Василев обаче също е бил подготвен. Той бяга във Виена, където ще е трудно да бъде ликвидиран, и изнася със себе си от КТБ… не, не пари. Досиета. Не само на Пеевски, а и на куп други хора. Не случайно беше казано „Първите 25 години от прехода минаха под знака на досиетата на ДС и Йончев, вторите ще минат под знака на тези на КТБ“.

Пеевски отговаря с искане на МВР към Интерпол да го арестува и докара в България. Кой знае защо обаче, Интерпол само го разпитва на местно ниво, след което го освобождава. Твърде нетипично за Интерпол – очевидно в картинката се е намесил някой, който е в позиция да им нарежда. И това надали е Василев.

Личното ми предположение е, че когато той се е оказал във Виена и пред заповедта на Интерпол, с него са се свързали едни господа в безупречни костюми. И вероятно са му обяснили на безупречно дипломатическия си език, че е загазил. Че съгласно правилата на играта се налага да го върнат с белезници в България, въпреки че там ще му се случат не-демократични неща… Той, естествено, е взел досиетата на КТБ за точно този случай. Попитал е дали досиетата няма да променят тази ситуация. Получил е уверения. Дал им ги е (може би отначало не всичките, но надали онези не са си били написали домашното и не са знаели колко са всичките). И ситуацията се е променила.

Като краен резултат, господата с костюмите са застреляли с един куршум и двата заека. ФСБ вече до голяма степен са икономически извън играта в България, а като се има предвид продажността на българските политици, това до голяма степен ще рече и политически. Пеевски пък е под здрав контрол чрез досието си от КТБ и не само от руските служби (които също разполагат с него, но вече не са единствените). Ако наистина са изиграли ситуацията така, свалям на европейците шапка. Византийци на квадрат са.

Дотук – добре за нас. Проблемът е оттук нататък. Европейците не са благотворители. Имат интерес ние да не сме под руски контрол, но нямат интерес да сме силни до степен да можем да играем в своя полза, а не в тяхна. Ако ние не можем да си изметем и изчистим къщата от Пеевски и прочее кукли на конци, те с гаранция няма да ни я изметат. Така че се налага да се справим ние. Не че повечето ни други политици не са също кукли на конци, но тези между Пеевски и досиетата на Василев вероятно са особено здрави.

Какво можем да направим по въпроса? Първо и най-важно, да изберем парламент с конфигурация, при която да няма необходимост от ДПС във властта. Това е единственото, което потенциално може да извади Пеевски извън играта. (Без Цветан Василев единственият друг, който реално е опасен за бъдещето на България по руска линия, е Георги Първанов. А неговото АБВ нещо не върви добре напоследък. Опасни по други линии сред по-силните и видни в политиката към момента няма, а „ресторантските“ кръгове към момента са амортизирани почти до парализа.)

Най-постижим ми се струва вариантът, в който ГЕРБ имат поне 121 депутата. И тогава ще пазят примерно възможността за коалиция с РБ (ако влязат) като резервен вариант, за в случай че БСП / Пеевски / ФСБ напазаруват техни хора, но ще могат да минат без ДПС. Бойко обича да се изживява като Стамболов – принципно е изкушим да свършва понякога и по нещо свястно.

По-лош би бил вариантът, ако ГЕРБ и РБ заедно имат над 121 депутати. Тогава Бойко няма да има резервен вариант и ще е принуден да не гори мостовете към ДПС. Няма да може да си позволи да си отмъсти на Пеевски за забития в гърба нож. Ще може само да го държи далече от властта за едно известно време. Все е кяр.

Някакви договорки сигурно вече са сключени. Гледам, че финансирането на Бареков пресъхна последните няколко дни, а то напоследък идваше от Пеевски. А без да му се плати сигурно дори Бареков не би гласувал за себе си. Така че ако той бъде елиминиран, задачата ще стане доста по-лесна. Сигурно наш Батман е обещал нещичко на Пеевски, но надали е чак ДАНС. Не ми прилича на самоубиец.

Постигнем ли махането на ДПС / Пеевски от властта, нещата ще висят на гражданската ни активност. Ако се събират категорични митинги срещу полицейщини и подслушвания, Бойко може да реши да не рискува – особено ако има достатъчно мнозинство в парламента, за да може да мине и без тях. Помощ от ЕС по въпроса надали ще имаме, полицейщината и следенето напоследък са на пиедестал не само в Русия и Китай. Но ще имаме шанс мъничко да изчистим положението в страната. Особено след като руските агенти ще са загубили част от позициите си и ще им е по-трудно да ни разкапват, понеже сме потенциален враг. И след като Русия в момента е ограничена във възможностите да ни се меси грубо, току-виж Бойко понасмелее да се опъне на агентите ѝ поне малко. През първия си мандат не ги прочисти и това му изяде главата. Дано си е взел поука.

Страх ме е обаче, че може да не си е взел поука в нещо друго – че с полицейщина и корупция в полза на свои хора няма да стигне далече. Кредитът му в това отношение е изчерпан. Руските служби продължават да притежават тук сериозна „пета колона“ и влияние в немалко медии. А и феноменът „Протестна мрежа“ изглежда напълно готов да се раздвижи отново при първи наченки на мутрополицейщина. Не разбере ли това Бойко, ГЕРБ може и да спечели тези избори, но на следващите нищо чудно да вземе едноцифрен процент. И нищо чудно тези следващи избори да са доста по-скоро, отколкото ще се иска на Бойко.

Но всичко това зависи от изборите. След тях… ще видим.

29 thoughts on “Какво всъщност се случи и какво ще се случва

  1. emo

    аз залагам повече на комбинацията от човешката глупост и алчност, отколкото на международни конспирации

    Reply
  2. Петър Петров

    Бойко нищо няма да разбере. Той опита какво е “да си цар” и иска пак от същото, даже в по-голяма порция. Беше казал, че ако не вземе 50%+ в парламента пак ще е опозиция. Това не е политик, това е балкански фирмаджия с упоритост и интелект на овен. Той е неуправляема ракета в действие, която обаче в настоящия момент си струва да бъде овластена, защото ДС докараха ситуацията дотам, че всяка посока, която не е право надолу е за предпочитане. А политическите сили право нагоре са твърде слаби, за да забавят падането надолу, камо ли да го спрат.

    За ФСБ и влиянието им в Бг — съмнявам се, че само на един Василев са спали. Със сигурност са се подковали по КГБ-истки, имат и планове, и резервни планове, и резервни на резервните. Единственият начин да се спасим от тях е да започнем да го искаме. Ние, българите, поне половината от нас. Докато приоритет №1 ни е най-вече да глътнем кебапче на далавера — и да бием децата си ако не искат — свинска история.

    Reply
  3. emo

    само да допълня – смятам, че наследниците на ДС продължават да си работят с хендлърите от КГБ и голяма част от “прехода” е минала по техен сценарии, просто в момента повечето враждуващи фракции са техни хора, и не им се мешат – който и да спечели, те печелят

    Reply
  4. Григор Post author

    @emo: Че е налична достатъчно алчност вярвам, но за глупостта – не. Тя е запазена за нас отдолу… И според мен също доста от българското политиканство е обвързано с ФСБ, а доста от остатъка става единствено за крадене в особено големи размери. Какъвто народът – такива и политиците.

    @Петър Петров: Вече почвам да губя надежда, че има дори една политическа сила, която да е право нагоре, дори маргинална. А за приоритет №1 – нищо чудно, станали сме по-големи цигани от циганите.

    Reply
  5. Любо Николов

    @ Петър Петров
    Вече ВСЯКА посока е надолу. Съжалявам, но игрите на БСП ни докараха дотам.
    Евентуален шанс за помръдване нагоре може да има след падането на по-следващото правителство.

    Reply
  6. Иван

    Първо. “По-лош би бил вариантът, ако ГЕРБ и РБ заедно имат над 121 депутати.” – мисля че тук си искал да кажеш “под” а не “над”.

    Само да добавя няколко щриха.

    ДПС по принцип се води Турска партия, затова ама изобщо няма да се учудя ако техните хора са марионетки на турското правителство. Понеже Турция е основна страна в НАТО, е възможно да е упражнен натиск и от тази посока.

    Бих препоръчал да се прочетат поне следните два материала от блога на Илиян Василев:
    България на преразпределителите – вторичните трусове след Южен поток. Утрото е все още далеч
    Парите от Южен поток тръгнаха и България се разтресе
    По принцип препоръчвам горния блог защото има доста задълбочени материали.

    Нека напомня, че някои фирми които (не) са Пеевски, също трябваше да участват в строежа на Южен Поток.

    Reply
  7. +o

    @Иван – най-стария трик на ДС е да контролира нещата като ги имитира. В случая са искали да контролират и манипулират последствията от смяната на турските имена и едновремено с това да имат допълнително политическо оръжие. Турската страна отдавна престана да подържа връзки с Доган и ДПС и на визитите си тук турската дипломания и от по-ниско и от най-високо ниво е подчертавала това. На последните избори турския посланик откровено е показвал подкрепата си за ГЕРБ пред етническите турци.

    Reply
  8. Григор Post author

    @Иван: Турция никога не е подкрепяла ДПС кой знае колко, а напоследък пък хич. На Ердоган му е много по-близък Бойко, отколкото Ахмед.

    За двата материала – с някои неща от казаното съм съгласен, с някои не.

    Пеевски не е единственият олигарх в българската мафия. Нормално е в играта да има не само негови фирми. (Подсетка: Русия има тук и по-доверени хора от него.)

    Reply
  9. Григор Post author

    @tom: Абсолютно прекрасно. Чак подозирам, че просто е преписал от някой руски официоз. Това, че срещу Янукович се разбунтува цяла Украйна, няма за него никакво значение – важното е, че у Великия Враг бият негрите. Че мероприятието „Референдум“ в Крим беше проведено под дулата на руската армия, точно както бяха взети и решенията на кримския парламент, също няма никакво значение – важното е „сащ“ да се пише с малки букви.

    И прочее нагледни демонстрации на манталитета и начина на мислене на автора…

    Reply
  10. Любо Николов

    Том,
    Беше ми достатъчна една минута, за да прегледам въпросния текст и да разбера основната теза: “Украйна е измислена нация, това си е наша територия”.
    Имай предвид все пак, че този блог се чете от мислещи хора.

    Reply
  11. Григор Post author

    @emo: Все пак е предназначено за консумация от българи. Повечето от тях не знаят първия термин, а някои не одобряват и втория…

    Reply
  12. gezatop

    @Иван

    Със строителство най-вероятно щеше да се занимава ГБС, все пак някой трябва и да върши работа. Другите са пощенски кутии.

    Reply
  13. tom

    Статията от Редута не ти харесва, въпреки че се случва точно каквото предсказва?

    Ще ми е любопитно да разбера тук откъде е преписвал и Костадин:
    http://kostadin.eu/2014/08/10/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B0%D0%BB/

    Reply
  14. tom

    @Любо: Основната теза е: “САЩ се стремят по всякакъв начин да вбият клин между Европа и Русия, а Украйна е средството и на никой не му пука за нея.”

    Reply
  15. +o

    @tom – Остави кой е по-по-най-черен. .. много се надявам, ако се налага да избираш между интересите на свободните хора и и тези на феодално мислещите да избереш първите.

    Reply
  16. Петър Петров

    Русия напада и окупира Украйна ==> САЩ са виновни

    или да заместим с условни означения:

    X напада и окупира Y ==> Z е виновен

    или съвсем да генерализираме отношението:

    X причинява нещо на Y ==> Z е виновен

    Няма смисъл да се говори на хора, които не виждат логически проблем в горното твърдение. Тези хора не искат да научат или да разберат нещо, те искат само да получават внимание.

    Reply
  17. gezatop

    Хех

    “САЩ се стремят по всякакъв начин да вбият клин между Европа и Русия” и затова пратиха части от руската армия да анексират Крим. Коварните му гадове с гадове…

    Reply
  18. petrof

    Не мисля че Пеевски е някакъв фактор сам по себе си. Смятам че е проста пионка на Доган. То си му и личи че сам две думи не може да произнесе…

    Reply
  19. Григор Post author

    @tom: Ами не, не се случва „точно каквото предсказва“ – освен в очите на човек, способен да види единствено каквото му е написано в статията, реално или не.

    А откъде е преписвал Костадин – от същите (в крайна сметка) специалисти по това как в Алабама бият негрите.

    @+o, Петър Петров, gezatop: Много ми се иска да вярвам, че tom заема тази позиция, понеже за това му плащат. Другата алтернатива – искрено да вярва на подобни дивотии – ме ужасява. Не искам дори да си представям подобна степен на зомбиране. Изтръпвам от мисълта, че човешко същество може да бъде докарано до нея.

    @petrof: Лично моите наблюдения за интелекта му са съвсем различни. И от това, което знам, той до свалянето на Бойко наистина е бил просто пионка на Доган. Само че заслугите му към свалянето, съчетани с психологията на бясно куче, са го направили оттогава насам играч. Всъщност, основният играч зад доскорошното правителство.

    Reply
  20. Любо Николов

    Всъщност Том може да е искрен – до заслепяване – русофил. Но бих искал да му кажа, че Путин извърши едно огромно престъпление. С лека ръка унищожи симпатиите на безброй русофили към Русия. Нещо подобно извърши Брежнев през 1968 година, когато смаза Пражката пролет и загуби подкрепата на повечето европейски комунисти. Спомням си как тогава старият вече Ив Монтан заяви, че е готов да разбие зъбите на всеки, който подкрепя тази акция.
    Разбира се, това не е висока цена за създаването на империя. Само че империя не се създава по този начин. Хитлер го доказа на практика.

    Reply
  21. gezatop

    @Grigor

    Сакън! Одма му продавам светена вода от чешмата, лекуваща бубонна чума, морбили и коклюш (и други сложни думи, които не съм в състояние до формулирам в момента). Важно е водата да се изложи на слънце поне 30 минути предварително – сигурно за да могат водораслите да пофотосинтезират.

    Ей тука е директната конкуренция:
    http://www.azareiya.com/bg/produkti_harmoniq_zdrave.html

    Шише вода е около 20 лева, к’во му плащаш

    Reply
  22. Григор Post author

    @Любо Николов: Това е другият начин да се каже вариантът, от който се боя. Но мисля, че не е верният. Русофили сме аз и ти – хората, които харесват руското изкуство, ценят свястната руска техника, добри приятели са с руснаци и т.н. Неговото, ако е искрено, е зомбираност.

    Лошото в картинката е това, което беше отбелязал още Жельо Желев – тоталитарната държава тласка целия свят към тоталитаризъм. Дали това ще е Русия с мераците си за военни агресии или САЩ с шпионирането на целия свят, все е зле. Ако бях на мястото на Сноудън, не бих избягал в Русия. Вярно е, че Исландия е далеч по-несигурна алтернатива, а друга въобще няма. Но да се договорят Обама и Путин е много лесно, и тогава дните на Сноудън са преброени. Учудвам се, че не са го направили вече – няма да имат никакви несъгласия по въпроса.

    Reply
  23. tom

    @+o: ъъъъ, кои са свободните хора? Предполагам не говориш за САЩ, където всичко и всеки е подслушван и го вкарват в затвора без съд, само по подозрения?

    @Петър Петров: Изглежда винаги смяташ Z за някой който няма интереси никъде освен у тях си (вместо да има по целия свят и да се меси в работите на целия свят)? Не разбирам защо го изолираш и правиш свръх-опростяване на ситуацията. Това не е булева аритметика.

    @Любо: Том е чисто неутрален и няма начин да е “фил” на държавата, която ни обяви война и наложи т.н.”комунизъм”, нанесъл щети от порядъка на османското иго.
    Няма да се отклонявам особено към темата за империите, но как мислиш, че са създавани – с доброволно включване на все повече държави/кралства/територии и доброволно приемане на правилата на империята?

    @Григор: Кое е зомбираност? Че съм направил резюме на статия в едно изречение? Че статията обяснява ситуацията по различен начин от това което бълват “новините”?
    Вие сте просто повторители на официалната информация от телевизиите, на това което дрънкат от месеци. И наричаш “зомбиран” мен ? Григоре, Григоре…. То е хубаво да си идеалист и да мислиш, че имаш рентгенова мисъл (всъщност е лошо, тъй като те подвежда и заслепява), но това предварително да си класифицирал група варианти като глупави и неверни не е хубаво.

    Reply
  24. +o

    @tom – Не, нямам предвид хората в някоя държава, според мен навсякъде може има свободни и несвободни. Това, че САЩ имат проблеми не прави руската политика превъзходна, нито пък е верно обратното. Хората, които са убедени и вярват в свободата като ценност я защитават не само когато това касае тях, но и когато това касае околните. Това е тяхната политиката и тук няма САЩ, няма Русия. Ако хората на Майдана бяха защитени от Турция ( замести Турция с която си искаш държава) аз нямаше да превъзнасям цялата турската политика (нито да се идентифицирам с нея), но определено щях да имам добро отношение за това ѝ действие.
    Образът на свободата вече не е така лесно доловим, както в творчеството на Вазов и изцяло припокриващ се с действията на руската империя, днес той се мержелее в отделни действия на различните политики, а понякога направо отсъства и ние можем да проправяме път както с потребителския си избор, така и с обществената си активност.
    Сега ще го повторя та се надявам от контекста да придобие по-ясен смисъл – много се надявам, ако се налага да избираш между интересите на свободните хора и и тези на феодално мислещите да избереш първите.

    Reply
  25. f16

    Не мисля че пеевски някога е финансирал бареков.Беше/Е измишльотина на василев като заместител на ДПС.

    Reply
  26. Григор Post author

    @tom: В САЩ не само вкарват в затвора без съд и подслушват всичко и всеки. Там също така бият негрите и ядат малките деца.

    В конкретния случай аз например не знам дали съм повторител на „официалната“ информация от телевизията, защото нямам телевизор и не знам каква информация дават по нея. Но за статията съм проверил – тя повтаря точно едно към едно официалната информация на близките до Путин масмедии. Точно както я повтаряш и ти с твърдението си, че Русия е някой, който няма интереси никъде освен у тях си. Затова и се надявам да си платен дезинформатор – ако вярваш тези неща искрено, ще съм в шок и ужас от степента, до която трябва да си осакатен.

    @f16: Пробвай да познаеш кой и в момента продължава да финансира Бареков. Откакто още му нареди да огласи костинбродската лъжа, та досега и вероятно и поне до изборите, а нищо чудно и след тях.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *