Протест срещу застрояването (Корупция – и молба към всички за помощ – 3)

Вероятно сте разбрали вече, че утре – 24 ноември 2016 г. – от 9:00 ч. ще има протест срещу застрояването. На ул. „Московска“, срещу Столична община… Но това май не е всичко.

На протеста са поканени, естествено, всички телевизии. И са изказали намерение да дойдат. Един от организаторите на протеста обаче е получил вътрешна информация от някои от телевизиите, че на екипите е наредено да дойдат не в 9:00, а в 8:30 часа, и да снимат как няма хора.

Не зная дали да вярвам 100% на тази новина. Но за всеки случай ще бъда там утре в 8:30 часа. Хем ще ми е по-удобно, преди работното ми време е. Хем и ще проверя дали ще има телевизии, дошли в 8:30 часа, и кои са. Може дори да питам екипите им – кой ви нареди да дойдете половин час по-рано, когато навсякъде протестът е обявен за 9 часа? Споделете името му, не се притеснявайте… Ако пък има кой да снима това „интервю“, може още същата вечер да бъде качено я в Youtube, я на друго популярно и достъпно място. Нека някои служители в телевизия сами станат звезди.

И сигурно ще е интересно да се гледа ситуацията на място, лично. Така че се чувствайте поканени на протеста.

По темата за конкретния строеж при нас – идеята на Дани Петрова (същата онази от фирма Артекс-Д) да се свържа с „Нормална държава“ се оказа добра. Веднага ме насочиха към човек, който взе присърце нещата и обеща да се бори да спре този строеж, заедно с другите незаконни из София. Дали ще се окаже реален ангажимент или политическо „обещание“ – още не зная, тепърва ще се види. Но си струва човек да опита и да даде възможност на една нова партия да получи доверието му. Благодаря от сърце на госпожица (или госпожа) Петрова за насочването!

12 thoughts on “Протест срещу застрояването (Корупция – и молба към всички за помощ – 3)

  1. SS

    На 22 ноември Нормална държава на Георги Кадиев е получила отказ от Софийски градски съд да бъде регистрирана в Публичния регистър на политическите партии.

    Като мотиви съдът е посочил, че в Устава на партията „не са включени никакви принципи, от които ще се води партията при извършване на дейността си и какви цели ще се стреми да постигне, съответно не са посочени средствата, които ще бъдат използвани за постигането на тези цели.“

    “Според нас мотивите на СГС са безпочвени и нарушават процесуалните правила, тъй като учредителните документи на партията покриват всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, каквото е и становището на Прокуратурата. Съдът е достигнал до необоснованите си изводи, след като по наше мнение са нарушени съдопроизводствените правила, за което подробни мотиви ПП Нормална държава ще изложи пред ВКС.

    Събраните по делото доказателства и представените документи по никакъв начин не могат да доведат до извод, че ПП Нормална държава във връзка с регистрацията си не покрива всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, а напротив – е партия изцяло подчиняваща дейността си на Конституцията и законите на РБ, в полза на гражданите”, пишат от партията.

    Според тях отказът от регистрация е акт на политическа репресия в условията на предстоящи парламентарни избори.

    “ПП Нормална държава се учреди като антисистемна партия, която се бори с корупцията и липсата на справедливост на всички нива и тази заявка за промяна очевидно не устройва партиите на статуквото и задкулисните кръгове продължават да оказват натиск върху съдебната система.

    Опитите да бъдем административно отстранени само потвърждават, че заинтересовани политически субекти ще направят всичко възможно да спрат появата на политическата сцена на партия, която ще работи за реформа в държавата. Показателен факт е, че това се случва след като ПП Нормална държава се пребори с политическите назначения, подкрепяйки независима гражданска кандидатура в изборите за кмет на район „Младост””, смятат още от партията на Кадиев.

    ПП Нормална Държава ще обжалва отказа пред ВКС: “Вярваме, че регистрацията на партията ни ще стане факт. Противното би означавало само едно – нарушаване на конституционното право на политическо сдружаване и победа на олигархията над нормалното функциониране на държавата”, заявяват от там.

    Reply
  2. SS

    От по-горе посоченото става ясно, че разковничето в заговора за частната собственост се крие зад един нелегитимен политик, който дори използва популизъм, за да може да прикрие собствените си действия.

    Аз не бих избрал да подкрепя такъв.

    Но очевидно не всички мислят като мен.

    Reply
  3. Димитър

    То всъщност няма такава партия “Нормална държава”! СГС е отказал регистрацията и, защото няма принципи. Единственото, което така наречения лидер Кадиев прави е това да организира протести за щяло и нещяло. Погазва всякакви закони за частната собственост и лъже хората с популизма си. А кой всъщност е Кадиев? Милионер, живеещ с милионите на жена си, която продава електроенергия на бедните граждани!

    Reply
  4. Григор Post author

    @SS, Димитър: Поздрави на Дани Петрова! Предложението ми за почерпка, понеже ме насочи към „Нормална държава“, още е в сила. 🙂

    @petrof: Коментарите тук също го демонстрират добре. Затова и не ги трия или блокирам. Дори да си падах по измислени клевети, нямаше да мога да съчиня това, което някои хора с удоволствие демонстрират за себе си. 🙂

    Reply
  5. Ели

    За пореден път се убеждавам колко не са наясно повечето хора. Едни баби се засегнаха, че сме се обединили с техния протест за преименуване на улица.
    Протестът и проблемът не е за една градинка и два метра зелена площ и въздух. Протестът трябва да е срещу мафията. Трябва да излезем, за да си върнем държавата от нейните ръце. Защото на едно място са два метра зелено, на друго са бетон върху тръбите на топлофикация, но всичко това става единствено благодарение на това, че мафията си има държава. Тук “законът” защитава този, който може да си плати, така че законите да му станат удобни.

    Reply
  6. qnx Post author

    Какво искаш да кажеш с това “нямаше да мога да съчиня това, което някои хора с удоволствие демонстрират за себе си”?

    Reply
  7. Григор Post author

    @petrof: Любопитен съм колко смята да заплати общината, за да получи фасадите на сградите. Защото тези фасади към момента са собственост на собствениците на сградите, нали? Да се приеме закон, който просто ей така отнема собственост на хората и я предава безвъзмездно на някаква служба е деветосептемврийстване.

    Reply
  8. nousha

    Знаете, предполагам, за случая със сградата на “Артекс” в “Изгрев”?
    https://www.facebook.com/Izgrev50/posts/1404005222960498
    Като не може да строиш над разрешената кота в квартала, главният архитект изменя ПУП и прави нов квартал, в който някак си вече може да се строи толкова високо – все едно се е преместил самичък и вече сградите в него няма да пречат. Може би ще е по-резултатно да се действа заедно с групата в “Изгрев”?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *