Един шаман

Както е модерно днес – линк: shaman.zavinagi.org.

Има хора, които не са изучавали някоя висша материя в елитни зали под погледа на побелели професори. Не са чели дебели учебници по нея, пълни с премъдрости и хитри съвети. Не са ги превеждали за ръка опитни асистенти през лабиринтите ѝ, да им покажат къде са най-правите и лесни пътища… Но заемат ли се с нея, хващат околните – било за ума, било за сърцето.

Този е един от тях. Още първата му история ме грабна направо за душата. Прати ме в едно някъде, където тайничко му се иска на човек да остане. Или поне да се връща от време на време – подозирам, че дори ако никога не е бил там в своя живот. Някъде, където преживяно и изсънувано се докосват и сплитат, както го умеят само живот и сън.

Приканвам всеки, който обича тези пътешествия, да го посети. Ако някой не му хареса – нека ме наругае тук, че съм му опропастил времето.

А аз сега ще отида да си го препрочета още веднъж. Да си припомня, че също пишех едно време за красивите неща в живота, за доброто и за истинското в него. И може би да събера хъс да го правя, поне от време на време, отново.

Приятно четене!

3 thoughts on “Един шаман

  1. Виктор

    Да ти е честит именият ден, Григоре! Да си здрав ти и всички около тебе.
    Сигурен съм, че не само аз чакам да пишеш още за хубавите работи.

    Reply
  2. Григор Post author

    @Виктор: Благодаря от сърце! Дано си здрав и ти, и всички, които са ти скъпи. И дано намирам време да пиша по нещо, което да ви хареса.

    @skoklyo: Едно добро начало е. 🙂 С времето ще има и още такива неща.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *