Спешно.Инфо

Спешно.Инфо е проект на Ели. Нейна идея, и изпълнение – на практика целият.

Идеята, ако си спомням добре, тръгна от едно търсене къде има денонощна аптека в София. Отне ни повече време, отколкото предполагахме. След това Ели се замисли – абе няма ли да е добре някъде да има един сайт, който да е справочник за денонощните аптеки? Всъщност, за всякакви денонощни услуги? Търсиш, примерно по квартали или по вид услуга – получаваш списък, с обяснения кое къде се намира, и прочее.

Отначало проектосайтът така и изглеждаше – постничка още база данни, приятен дизайн, но нищо повече. Ели обаче не миряса. Услугите в списъка започнаха да се разнообразяват. Подсигурен беше денонощен поток актуални новини от БГНЕС, и удобен интерфейс за разглеждането им. Идея нямам откъде се взеха актуалните седмични програми на почти всички телевизии, дори заедно с анонси на някои. По някое време цъфнаха късметчета. След това се добави хороскоп. След това – списък на полезни телефонни номера. Появиха се удобни прогнози за времето, новини за пътната обстановка, валутни курсове – всичко, което прави един истински информационен сайт. За капак, в сайта се появиха и собствени новини, за град София. Най-вероятно, докато пиша тези редове, ще се е добавила и още някоя дребна, но полезна джвъчка.

Смайващо ли е всичко това? Не кой знае колко. Почти всеки от големите портали предлага набор услуги, превишаващ този на Спешно.Инфо. (Не същите, де – базата данни със спешни услуги май е уникална, поне засега.) Смайващото е, че тези портали обикновено са реализирани от екипи от десетки хора, а Спешно.Инфо е направен от един-единствен човек, целият, отначало докрай. Не зная за вас, но мен лично това ме възхищава. Свалям й шапка.

Да си призная, и аз помогнах мъничко. Идеята за търсачката в програмите на телевизиите е на Ели, но аз предложих да има чекбоксчета, които да указват дали от-часът и до-часът са преди, или след полунощ. И до момента непрекъснато се караме с нея дали това е добра идея, или пълен провал. Любопитен съм какво мислите вие – пробвайте го и кажете дали това е по-удобното решение, или традиционната търсачка в телевизионни програми.

(И ако знаете още нещо денонощно, което го няма в списъците, кажете – някой закъсал нещастник може да ви е благодарен.)

Има и още нещо, за което тайничко разчитам на помощта ви. Много ми се ще да измисля поне няколко свежи и полезни идеи за нужни неща, които да могат да се направят в сайта, и за които Ели да не се е сетила. И да не ме издадете, ей! 🙂

Предварително благодаря на всички! 🙂

13 thoughts on “Спешно.Инфо

  1. Иво

    Хм полезен сайт!
    Това с програмата е удобно така. Защото на практика когато търсиш предавания за 12ти, имаш предвид 12ти до 0 часа и 13 до 1-2 например.
    Друго което се сещам, че е хубаво да има е възможност за пращане на информация, която я няма в базата.
    Виждам, че има опция – регистрирай услуга, но тя май е за хората предлагащи услугата.
    Ето аз знам една денонощна аптека до нас, която не присъства в базата, но няма как да съобщя за нея.
    Иначе чудесен сайт. Много успехи и keep it simple. 🙂

    Reply
  2. Христо Христов

    Сайта не е лош. Само не разбрах освен нощнитер аптеки другите услуги, като например зъболекарите, и те ли са денонощно? Може би едно поленце с което да се маркира по някъв начин кога може да се търси даденото нещо?

    Reply
  3. Григор Post author

    @Иво: За програмата – благодаря! 🙂 За регистрирането – просто драсни един е-майл на office (при) speshno.info, и пиши адрес и име на аптеката. Ели с гаранция ще я добави. 🙂 И благодаря!

    @Христо Христов: Всички посочени услуги са денонощни.Това е смисълът на сайта. 🙂

    Reply
  4. Ружа

    Браво,бе юнаци!Свършили сте работата на здравното министерство.
    Ами да ги запукваме под ред министерствата и да си оправяме държавата!Вчера чух как един икономист се оплака,че министерството на икономиката не разполага със списък на фирмите,
    които се занимават с дадена дейност,например колко фирми в страната произвеждат сирене и кашкавал.Хвърляйте те чоп и да влиза следващото министерство 🙂

    Reply
  5. Евгени

    Този адрес, оффис (при) спешно . инфо къде мога да го намеря по сайта? Видях го тук в блога като коментар, но на сайта не го намерих.

    Reply
  6. Григор Post author

    @Ружа: Може и да хвърлим. Ама нека първо спешно.инфо се закрепи.

    @Евгени: Вероятно е пропуснат, но е валиден. Ще пиша на Ели да огледа зощо го няма.

    Reply
  7. sol_lam

    Харесва ми, и като идея, и като оформление, обърнатото i в логото ми идва в повече, щеше да си е добре просто наклонено, но така пък има нещо отчаяно-нуждаещо се във вида му 🙂 Важното е, че Ели е реализирала идеята си и помага така на много хора, браво и на двамата!!!

    Reply
  8. Григор Post author

    @Deutsche Welle: Благодаря за похвалата – а за бавната връзка към чужбина взимаме мерки, в скоро време ще е пооправена. 🙂

    @sol_lam: Благодаря! 🙂

    Reply
  9. Дончо

    Една препоръка и от мен. Програмите в момента са drop down, давайки възможност за справка върху една програма или върху всички програми.

    Ако ги направите multiselect list ще е много по-удобно да може да си избера нещо от списък с програми, които аз лично си харесвам. Ако го направите и да помни последната селекция (с куки,разбира се) ще е още по-добре, понеже все пак програмите са много.

    Дълго време търсих подобен справочник за телевизионните програми, много съм доволен, че го има. Само това допълнителното, ако може… :)?

    Reply
  10. Георги

    Няма адреси за последното и най-важно нещо, което трябва да уредим за близък човек за час-два.
    Погребалните услуги, да не дава Господ .

    Reply
  11. komata

    Сещам се за нещичко, което рискувам да се приеме като бъзик или дори като гавра, затова бързам да заявя, че нямам за цел да се бъзикам и да се гавря, нито да опошлявам нещата, а го казвам съвсем сериозно! Няколко телефона на представители – и от женски, и от мъжки пол – на “най-древната професия”. Тъй де, човек може да закъса здравата и за това!!!

    Reply
  12. Sami

    @Георги: Съвсем умишлено реших да не ги включвам. Просто лично решение.
    @Komata: Вече имах предложения да ги включа. Все пак и те могат да бъдат не по-малко спешни :). Но се уплаших от големия наплив на кандидати за включване в списъка :). По същата причина не включвам и заложни къщи.
    Много благодаря за коментарите на всички. Много полезни неща казахте и ще правя промени. Намислила съм и още доста глезотийки и екстри, но … поуморихме се. Не може всичко наведнъж. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *