И пак за досиетата, и пак…

Едвин Сугарев е изпратил до Комисията по досиетата писмо, в което посочва фрапиращи липси в делото на агент “Гоце”, по паспорт Георги Първанов.

Няма да преповтарям писмото тук – прочетете го, полезно е. Просто и ясно показва, че делото е изчистено и фризирано до нямане на много общо с оригинала. И, ако човек има капка здравомислие, показва и какво горе-долу всъщност е представлявал и е правил великият ни президент. Четете между останалите в досието редове, и ще прочетете изтритите.

Вече писах колко доверие имам на досиетата, изваждани по този начин. Едвин Сугарев казва ясно и простичко и защо няма смисъл да им се има и капка доверие – защото се съхраняват и стопанисват от същите служби и хора, които са ги създали. Те са, които по искане на Комисията по досиетата й предоставят… каквото сметнат за нужно. И се изживяват като котараците, чиято работа е да подхвърлят досиета, и така да кукловодстват България… Не е възможно ли? Съжалявам, но не обичам да споря с фактите.

Не очаквах да получа толкова ясно потвърждение на думите си толкова скоро. Да откачам ли съм почнал, или да съм в час?… Ако съм почнал да откачам, няма значение какви още ще ги приказвам, на лудите им е простено. И е най-добрият начин да получат навременна помощ. Но ако случайно съм влязъл в час, може да е добре да кажа още нещо. Без да ми пука дали утре и то няма да се потвърди също толкова очевидно. И със също толкова малко ефект върху добитъците.

Нещото е, че “службите” и хората в тях предоставят не каквито сметнат за нужни досиета. А каквито едни други хора сметнат за нужно да се представят. Хора, които някога са били в тези служби. Сега вече не са, но продължават да ги ръководят. И целта им е да опазят кукловодството си в България – тоест, да спечелят войната си срещу нормалните хора в България… Ще назова само едно име, защото в такива случаи само този най-отгоре има значение: о.з. генерал Любен Гоцев.

Писна ли ви да четете в блога ми за тези неща? Сигурно да. На мен щеше да ми е писнало. По дяволите, писнало ми е вече да ги пиша. До гуша.

А да живеете като скотове, и да се чудите защо нещата в България са скапани до такава непредставима степен? На мен – също да. Затова върша неща, от които ми е писнало. И ще продължавам да ги върша.

Толкова. Засега.

6 thoughts on “И пак за досиетата, и пак…

  1. Victor

    Григор, точно днес и ние с жена ми се чудехме и точно за това говорихме…
    Наистина, като че някой воюва срещу нормалните хора. Дотам стигнахме, че понякога се чудим ние нормални ли сме. Такова съвпадение ми се вижда да е малко в повече. И все се сещам за Уонко Нормалния на Дъглас Адамс…

    Reply
  2. dzver

    Дефиницията за “нормален човек” е подменена отдавна, ние трябва да я построим отново или да се предадем. В противен случай след време хора като нас просто няма да има.

    Reply
  3. cx

    Ех, тези досиета. Добрите, стари досиета… изпили са ви мозъка на всички 😉 Такъв е лафът де, да не прозвучи като обида.

    Reply
  4. Григор Post author

    @Victor: Точно така е. Нормалните хора не са добри добитъци. Трудно вярват, че ярмата е сладка, стригането и доенето са грижа за здравето им, а оглавникът и поводът са модно и полезно украшение…

    @dzver: Дефиницията за “нормален човек” на много места по света е “идиот”. Но пък е редно идиотите да знаят, че са идиоти, а нормалните сме ние. Добитъците е редно да знаят, че са добитъци, а хора сме ние. Иначе наистина след време хора изобщо няма да има – ще има само шепичка овчари (с тенденция към един овчар), и стадо добитъци.

    @cx: Проблемът е че пият не само мозъците ни, а парите в джобовете ни, сигурността на децата ни, красотата на страната ни, и всичко друго, което прави живота живот, а не тегло… И да, досиетата са само един от инструментите, с които става това пиене – но основният инструмент. Просто пиячите това са работили, това умеят.

    Reply
  5. Ружа

    Целта на управляващата ДС мафия отдавна е ясна:Да Ни писне от темата за досиетата.
    Чудя се играта “на тука има,тука няма”на тримата мургави играчи от улицата,
    от Парламента ни ли е заимствана или обратното?
    20годишното предъвкане на “ще ги отваряме”,”няма да ги отваряме”,
    комисия има,сграда няма.Сега и комисия има,и сграда има.Няма досиета 🙂
    Тези,които ги има са на хора,работили за държавата,като основната им грижа е да превърнат държавната собственост в частна в името на нейно величество Демокрацията.
    След години поколенията няма да знаят нищо нито за тоталитарната държава,нито за политическите убийства,лагерите,възродителният процес и т.н.
    Мир на праха на мъртвитеЖивите са късопаметни.Паметните у нас считат за луди.

    Reply
  6. Григор Post author

    @Ружа: zabraven.com е отворен за писане за всеки – регистрирай се там, пиши, помагай, и памет ще има. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *