Диетата с водата

Два от най-големите клиенти на фирмата ни са близо до НДК. И горе-долу по средата между тях има една гостилничка, където готвят чудесно. (Или поне много по мой вкус. 🙂 ) Когато мога, гледам да обядвам там – случва се някъде между половината и една трета от работните дни. И понеже често съм поожаднял от работата, си поръчвам и една голяма чаша вода, която гаврътвам преди яденето на един дъх. Момичетата вече ме познават, и често ми сипват чашата вода дори без да съм я поръчал.

Преди няколко дни едно от тях, подавайки ми чашата, ме изгледа изпитателно, поколеба се за момент и попита:

– Извинявайте, а каква е схемата?

– Схемата?

– С водата.

– Каква схема с водата? – Огледах недоумяващо чашата в ръката си.

– Кога се пие, и кога не?

… Оказа се, че момичетата решили, че пиенето (не всеки път) на голяма чаша вода на един дъх преди ядене трябва да е вид диета за отслабване. (За тези, които не ме познават лично: нямам излишни тлъстини. И не се гордея с това особено. На моите години ми се полага по-шкембелия вид, ама…) В продължение на няколко месеца си записвали кога пия вода, и кога не, и съпоставяли записите, за да разберат каква е схемата. И след като всякакви опити да я разгадаят се провалили, накрая решили да ме попитат…

(Някои други на мое място сигурно щяха вече да са станали богати и славни с диетата си за отслабване чрез схема кога се пие преди обяд голяма чаша вода. На един дъх. Ама аз май не съм толкова ориентиран…)

2 thoughts on “Диетата с водата

  1. Бобсън

    Поискай да ти предоставят копие от записките си!!
    Освен това им обясни, че въпросната диета не е за отслабване, а за безсмъртие…:)

    Reply
  2. suncho

    Абе търся си белята да поправям Преводач, но “Два от най-големите клиенти” ми изглежда някак несъгласувано… Дали не трябва да е “двама”?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *