Откраднат автомобил

Долното е копирано от блога на Ясен Праматаров. Ето връзка към оригиналния запис.

Вчера вечерта между 19.30 и 22 часа пред блок в ж.к. “Банишора” е открадната кола Nissan Sunny, модел N14, произведена 1991г. С регистрационен номер CA 6172 MB. Червен цвят, с шибидах, хечбек. Външно прилича горе-долу на тази, но с люк на тавана.

Моля който има възможност, да си запише или запомни номера и ако го види някъде в квартал или друг град, на улицата или в гараж за разглобяване, да се обади на полицията на телефон 166. Червените нисани от този модел не са изобщо много на брой, в сравнение с други по-разпространени модели коли. Надявам се да се намери в близките дни, защото след това е ясно, че ще бъде налична само в насипно състояние из магазините за части втора употреба и сервизите.

Също така и всеки, който е по някакъв начин близък с обществата на автомобилисти и любители, с тези на майстори и специалисти в сервизи, да обърне внимание на тази статия. Може откраднатата кола да “премине” някъде из тези среди, докато открадналите я се опитват да я усвоят някак.

Зная, че вероятността да се намери е малка и се надявам полицията да успее да я намери преди да е изчезнала. Но също така се надявам и на съпричастие и най-обикновена гражданска бдителност — не е нужно да казвам, че за всякаква помощ ще дължа почерпки и най-вече, което е по-важно, голяма искрена благодарност.

Явно лошият късмет не е чудо за три дни, но след като разбиха вилата ни, след като онлайн-вестникът dnesplus.bg си взима мои снимки “ей-така”, надявам се поне колата да се намери. Ще съм ви благодарен и ако препредадете по някакъв начин тази статия или линка към нея на други хора. Все някъде някой може да я забележи, докато още има време.

Присъединявам се към молбата на Ясен за помощ. Вече е ясно, че МВР в България служи, за да пази престъпниците от жертвите им. Тоест, не си ли помогнем сами, няма кой да ни помогне. Днес – той. Утре, недай боже – аз, или вие. Ако успеем да създадем традиция за взаимопомощ, ще ни е по-лесно.

5 thoughts on “Откраднат автомобил

  1. turin

    Мерси за подкрепата! Тъжно ми е и на мен, че при налични служби за борба с такива неща трябва да сами да си решаваме такива проблеми. Или поне сами да си издирваме откраднатото. Много объркан свят това, нашият… 🙁

    Reply
  2. Pingback: Откраднат автомобил!!! Помогнете да се намери! « От моята камбанария

  3. yoalbo

    Ами аз (като действена натура) пуснах link-ове, където мога, макар, че далеч не съм от най-посещаваните (на работните ми места/сайтове ходят предимно студенти, които търсят курсови/дипломни работи), но все пак – знае ли човек!… надявам се да съм полезна…
    През почивните дни ми се наложи да звънна в полицията… Е-е-е, разбира се беше излишно! (http://yoalbo.wordpress.com/wp-admin/post.php?action=edit&post=16)
    А тази сутрин в ‘Здравей България’ при Коритаров погледах малко повторението на разговора му с Красимир Райдовски (‘Каква ще е цената на промените в МВР’). Райдовски каза: Да се закрие МВР!, което мнение и аз споделям… защото колкото и пъти да се наложи на човек да се обърне към МВР за помощ, все се оказва, че е безполезно!…

    Reply
  4. Георги

    > Много объркан свят това, нашият…

    Абе света си е наред (горе-долу), ама държавата нещо…

    Reply
  5. roujkabg

    О, приятели! Нищо не е сбъркано. Всичко си върви по програмата, обаче не по европейската,
    а на нашите мошеници и далавераджии- дъртите комунисти, преименували се на социалисти.
    Я, го вижте наш Руменчо Петков, дето щял бил да си даде имунитета на народен представител.
    Аха, и аз така си мисля, че ще стане. Ще се точи и влачи, докато се забрави и на хоризонта излезе нещо друго, а то ни връхлита всеки ден.

    http://www.lubamanolova.info/160508-a.html

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *