Протест пред Народното събрание – 2

Извинявам се за неволната грешка. Протестът пред Народното събрание е на 14 януари, сряда.

А ето и един коментар, който отразява ситуацията право в десятката. Щом управляващите са почнали да бягат така панически още негонени, значи не само са гузни, но са и уплашени, че може да им бъде потърсена сметка за всичките золуми, грабежи и дебелоочия.

Да не забравяме обаче – освен съсипници те са и гьонсурати и наглеци. (В името на цензурността спестявам по-точните думи.) Не излезем ли достатъчно хора на протест, те ще насмелеят отново, и ще изнаглеят още повече. Затова още веднъж моля всички – зарежете си толкова важната работа или кеф поне за час, и елате да им напомним, че България е наша, а не тяхна бащиния. И че сме хора, с които трябва да се съобразяват, а не добитъци, създадени за доене, стригане и дране.

Утре е Видовден. Денят, в който ще се види какво управление заслужаваме – с това колко масово ще протестираме, ако то е корумпирано, крадливо и продажно. Търпим ли го, значи ни харесва, и е нужно и редно да имаме такова. И е престъпление да ни се налага честно и свястно управление, след като не го искаме.

Защото прадедите ни отдавна са казали: “Не ме гледай какво говоря – гледай ме какво върша”. Казаното по кръчмите, пред телевизорите и под юрганите е шум. Мучене. Истината какво искаме я казват действията или бездействията ни.

Време е да видим (и ние, и западноевропейците, и целият свят) какво заслужаваме.

4 thoughts on “Протест пред Народното събрание – 2

  1. yoalbo

    Протестът вече “работи”! Така сочи статията от link-а по-горе, както и други още публикации. Според мене това е първа проява на гражданска активност (от падането на режима през 1989).

    Reply
  2. Todor Uzunov

    Всичко в горните редове е казано много добре.
    Аз сам на около 10650 км от Софиа и с интерс ще проследя как протеста ще протече. Как ще баде манипулиран, опорочен и затихне без последствия. Ако е само за ден, по-добре да не правят каквото и да било.
    Звучи песимистично, но това са откровенните ми очаквания.
    Шепа пишещи по блогове и форуми са нищо, сравнени с чичи от село, озовал се в София, Варна, Пловсив, който отдавна няма с какво да мисли и при когото мисалта започва да дава признаци на съществуване след определен брои вина и ракии, но които мисли бавно и неотразимо с прогреса на питиетата се насочват кам силиконовите пазви на гласовити “девици”-певици и които питиета обикновенно започват да се поемат от раннят седобяд, надолу.
    Ще се радвам да бада категорично опроверган от природонаселението на Бългатия в което, кой знае защо, не вярвам.
    И ако някой коментира, нека коментира протеста, не това което сам написал.

    Reply
  3. Селин

    Видовден е на 15-ти юни. 😛 Така де, имам предвид народния празник.
    Иначе е когато си го направим.
    И утре е хубава дата. 🙂

    Reply
  4. Григор Post author

    @Todor Uzunov: Протестът започва или не с това, което си написал – така че е редно и нужно да бъде коментирано точно то.

    А какъв коментар бих написал за него – за съжаление, не добър. Звучи ми като “дай да изсмуча от пръстите си някакво оправдание”…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *