Как ББ може да спечели изборите

Спечелването на изборите от Бойко Борисов е отвратителна вероятност. Поне така си мисля. Ще е чудо, ако страната ни не стигне до следващите избори още по-изцедена, издоена и съсипана.

(Което е чудесна възможност на фона на това изборите пак да ги спечелят БСП и ДПС. Тогава ще е чудо, ако следващи избори изобщо има. Ако държавата ни не бъде продадена дотогава на някой мафиот нацяло, или докорумпирана до пълно разпадане.)

Добро или лошо обаче, Бат Бойко има златна възможност да спечели изборите със съкрушителен резултат. И като го гледам, че отказва диспути със Станишев, определено не я е осъзнал. Не държа да го подсещам каква е (а може да е добре, впредвид горния параграф), но надали ще я научи от блога ми. Дълбоко се съмнявам да го чете.

Гласоподавателски БСП се крепи в момента на пенсионерите-носталгици. На тодорживковистите. Те са наясно, че БСП няма много общо със “златното време” на бай Тошо, но все пак е най-близката налична до него. Затова я подкрепят.

И точно затова ББ е в уникалната позиция на човек, потенциално способен да ги откъсне от БСП.

Едно от първите неща, за които Бойко ще бъде захапан на диспут със Станишев, е именно миналото му като бай Тошов бодигард, демек изключително доверен. Би било добър опит да му избият гласоподавателите изпод краката – твърде малко десни гласоподаватели биха гласували за приближен на бай Тошо. Колкото повече се оправдава, толкова по-смешен ще стане.

И би било съкрушителната грешка на Станишев. Всъщност толкова съкрушителна, че ако той се окаже хитър и не я направи, аз на мястото на ББ бих подсигурил обаждане от “зрител” с подобна теза. Защото Бат Бойко има печеливш ход – изобщо да не се оправдава.

Спокойно може да каже, че не съжалява за работата си и пазенето на Тато, и не се отказва от тях и от него. Защото бай Тошо може да не е бил идеалният държавен глава, но при него бедните хора са живеели много по-добре отсега. Че такова социално неравенство и такива чорбаджийско-мутренско-бандитски изцепки като сегашните тогава не е имало. Че БСП са се обърнали на партия на мутри и едри капиталисти, че са запазили от бай Тошово време лошото, а са загубили доброто, и че работят срещу обикновените хора, което се вижда от положението им при управления на БСП. И че той лично е дълбоко признателен на Живков за социалната справедливост и безупречния ред и мир тогава, и че смята да се бори за тях, а не да се отказва от тях. И че се гордее, че му е бил бодигард.

Познайте тогава за кого ще гласуват на изборите поне две трети от избирателите на БСП! 🙂 Надали ще има някой да не се сети, че това са само предизборни балони. Но гласоподавателите на БСП кълват много охотно на предизборни балони, така че номерът вероятно ще мине.

(Най-куриозното е, че в някои отношения подобно изказване може и да не е далече от истината. Факт е, че комбината БСП-ДПС е партията на едрия мутренски и престъпен капитал в България, и че целите й са точният антипод на това, по което въздиша електоратът й. Не че Бат Бойковите са твърде близки до него, де. За да постигаш с такава точност обратното обаче са нужни кадърност и мафиотска отиграност, която той няма. Какво като е мутра от кариерата, това е нищо на фона на хората зад БСП и ДПС.)

А, и още нещо. Твърдя само че за него в този случай биха гласували мнозинството от избирателите. Не твърдя, че тогава би спечелил изборите. Към момента вече разполагаме с избирателна система, в която вероятно са инвестирани тонове интелектуална енергия, за да я направят най-лесна, чиста и безконтролна за подкупване и осигуряване на каквито резултати са поръчани. А тези, дето поръчват, нямат нужда от Бойко. Те си имат партии, доказали вярност и полезност. Няма да кажа кои.

7 thoughts on “Как ББ може да спечели изборите

  1. Кръстю

    Мисля, че отново проявявате политически наивизъм г-н Гачев. ТОЧНО от ББ имат нужда…и ще си го подсигурят, сигурно ….

    Reply
  2. Христо Манолов

    Това с бодигарда на Живков е преекспонирано – той му е бил охрана след 1989, когато бай Тошо е бил един безпомощен дядо. Факт.

    Reply
  3. Григор Post author

    @Кръстю: Нямат. БСП+ДПС са се доказали като образцови изпълнители – кой луд сменя изпитаните слуги с още неизпитани?

    @Христо Манолов: Безспорно. Което в предизборни условия не значи нищо.

    Reply
  4. Кръстю

    Имат. Точно от такъв образ- Рамбойко! Точно такава кукла им трябва на кукловодите. Кой мислите плаща този пиар по всички медии?! Че той виси по телевизиите повече, отколкото в общината. ..Здрава ръка, не цепи басма на никого…Обединител на нацията. От домакините на средна възраст , до старците и младежите, освен това “цяла Европа сега нази гледа….”Има още парички за “усвояване”, фондове от ЕС….Преди да са го затворили като Съветския…Може да е неучтиво, но този колега според мен го е казал най-добре преди мен, а не обичам да плагиатствам:http://sulla.bg/2009/05/18/993.html#more-993

    Reply
  5. Пешо

    “Спечелването на изборите от Бойко Борисов е отвратителна вероятност”
    В нормална държава, може би. У нас трябва да изберем най-малко отвратителната вероятност от възможните много отвратителни вероятности. От тая (реалистична) гледна точка, спечелването на изборите от ББ не е чак толкова лошо. В смисъл, че спечелването им от някой друг, или изобщо съставянето на правителство в което участват БСП и/или ДПС би било доста по-отвратително.
    Това на което реалиста може да се надява за тези избори е сравнително добро представяне на Синята коалиция – ББ няма достатъчно гласове за самостоятелно правителство, и прави такова със СДС/ДСБ.
    Всеки друг вариант (БСП+ДПС, БСП+ДПС+нещо друго от сорта на Лидер, РЗС…, БСП+Атака+.., Бойко сам, Бойко + Атака, Бойко + БСП, увисване без правителство) би бил по-лош.

    Кой е идеалния вариант? Само Синята коалиция с нови лица? Зелените печелят изборите? Някаква истинска дясна консервативна партия без добре познатите ни физиономии? Е, идеалния вариант не е реалистичен и няма да се случи на тези избори. За съжаление.

    Колкото до това че ББ бил бодигард, голяма работа. Това е било отдавна, и след това е бил на доста други по-важни постове.
    Бил е бодигард, това му е бил бизнеса по онова време. Не значи, че е бил ‘приближен на бай Тошо’ , по-скоро че е бил един от добрите в бодигардския бизнес. В този бизнес пазенето на знакова фигура (особено пък безобидна и безпроблемна от бодигардска гледна точка) говори единствено за добър бизнес нюх.

    Reply
  6. Григор Post author

    @Кръстю: Кукли, които вършат работа, не се сменят. А БСП+ДПС вършат чудесна работа. Не ми се вярва да е това.

    @Пешо: За мен в този си вид Синята коалиция би била полезна само при един вариант – ако можеше да състави самостоятелно правителство. Уви, този вариант не е вероятен. А оттам нататък следващият най-малко отблъскващ наистина е ББ, сам или в коалиция с тях. Идеален, или дори поносимо добър вариант просто нямаме. А за ББ като бодигард на Тато – съгласен съм, че няма нищо лошо, но в предизборни условия за оклепване се използва всичко.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *