Уики за Резервата – последствията

Най-сетне сложих малко ред. Поизредактирах текстовете и допълних доста. (Дано не забравя да помоля екипа на „Моята библиотека“ да отбележи в текстовете за Резервата, че в уикито нещата са по-нови.) Малко по малко ще добавям и произведения, които се развиват в тази вселена.

Оттук нататък – време е уикито да е от полза. Иначе къде е смисълът? 🙂

Като начало, обявявам конкурс за произведение във вселената на Резервата. Може да е базирано както на наличния към момента материал, така и на нов. Още не съм измислил каква ще е наградата (надявам се на идеи), но обещавам да има някаква. Конкурсът няма определен срок – когато каквото дойде, все е добре дошло.

Всички произведения, които ми харесат, получават правото на публикуване тук. Надявам се авторите да ги пуснат под свободен лиценз, но не го изисквам като условие. (Нито задължавам авторите да дадат нещото си за публикуване – само ако те искат.) Ако някой автор създаде описание на нов свят и го харесам, получава правото на включване в тези описания. Авторството, разбира се, ще бъде изрично посочено. (Охотно предлагам помощ и консултации при създаването и описването на света.)

Специално държа да подчертая – не е задължително да сте писатели с опит, за да се опитате да напишете нещо. Обещавам да гледам на всички творби с много симпатия, топлина и добронамереност. Ако авторът има желание, с удоволствие ще дам обратна връзка и ще помагам за коригиране и оправяне на недостатъци. Или дори за идеи и критика около самото писане. Ако имате дори най-слабо желание да пробвате, чувствайте се специално поканени. Моля ви, бъдете добре дошли! 🙂

Добре дошли са и каквито и да били творби на изобразителното изкуство, които касаят Резервата или историите, базирани на него. Смятайте, че за тях също има обявен конкурс. И също ще се опитам да измисля някаква награда… Надали ще ми е по силите да помагам творчески. Но също моля всеки, който има каквото и да е желание да пробва, да се чувства поканен.

И най-сетне – ако смятате, че тази покана би била добре приета и на друго място в Нета, не се колебайте да я пуснете и там. (Стига да не е нежелан спам, разбира се.)

Току-виж творчеството направи деня ни мъничко по-щастлив, или дори просто по-приятен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *