В началото на 2016 г. Софийският градски съвет обяви решение да разшири зоната за платено паркиране, известна като "зелена зона".

Предлага се в нея да влязат:

Обявено е, че предложението е по искане на гражданите и след проведено допитване, и че решението ще бъде взето само след допълнително допитване до общественото мнение.

Обявено е, че първото допитване в "Лозенец"е проведено между 30 юни и 4 юли 2015 г. в сградите на 5 училища в района. Засега липсва друга информация кога, как и от кои граждани е било направено искането, кога, как и къде е било проведено допитването и кога, как и къде ще се проведе допълнителното допитване.

С цел прозрачност и контрол над процеса на вземане на това решение, на тази страница се провежда алтернативно допитване по въпроса. Поканени са за участие всички, които живеят в района на бъдещите зелени зони. Резултатите ще бъдат предоставяни периодично за оповестяване на всички желаещи.

Задължителен е само въпросът дали желаете вашият квартал да бъде обявен за зона за платено паркиране. Отговорите на всички останали въпроси са по желание.

Умолявам ви да гласувате по само веднъж - иначе допитването се компрометира! Открити дублиращи гласове ще бъдат премахвани!

Резултатите до момента можете да видите тук.


Желаете ли вашият квартал да бъде обявен за зона за платено паркиране? Да Не
В кой от планираните за разширяване на зелената зона участъци живеете? В участъка в община "Оборище"
В участъка в квартал "Лозенец"
В участъка в квартал "Иван Вазов"
В участъка в квартал "Крива река"
В участъка в квартал "Яворов"
В участъка около пазар "Димитър Петков"
Живея извън тези участъци
Имате ли автомобил, който паркирате около дома си? Да Не
Вашето име?
Вашият адрес?