11 thoughts on “Царщина

 1. Bogdanov

  Аз имам – припомням, че Симеон беше избран с огромно мнозинство. Имаше едно за лудия и зелника…
  Той просто действа както е учен.

  Reply
 2. Иван

  Потърси и трети линк. По телевизията гледах ново интервю с “царя” точно по този повод, където ребром му поставиха въпроса за “претенциите”. Той най-нагло обясни че това което е имал предвид било, че той не би предявявал претенции за парични компенсации, но не намирал нищо нередно да си получи това което било негово, както си го били получили всички останали българи.

  Reply
 3. Сашо

  Колкото и да ми е бил (и още е) противен Сакскобургготски, надявам се да спечели това дело. Спазването на законите и конституцията и защитата на правата на ВСИЧКИ граждани от държавен произвол са по-важни, отколкото връщането на някакви имоти, които държавните чиновници ще досъсипят. А колкото до овчото мислене, не намирам никаква разлика м/у гласувалите за ББ и т.нар. “цар”.

  Reply
 4. Божо

  @Сашо – а до колко “законно” са “върнати” тия имоти, които никога не са принадлежали на царското семейство 😉

  Reply
 5. emo

  Аз пък мисля че е прав, когато казва, че няма претенции, но си иска собствеността.
  Естествено, ако има нещо което не е било собственост на родителите му, трябва да му се отнеме, ако му е “върнато”.
  Също така мисля, че като се сменяла държавната организация на република, трябвало да се решат възникващите конфликит веднага,
  но това е още една боза, за забъркването на която да благодарим на пролетарската диктатура.

  Reply
 6. Branimer

  Еееее, това интервю е било преди 20 години, оттогава досега колко вода е изтекло и колко пъти си е сменил акъла ехехеееее… Иска си материалните работи човека. Един от най-подлите хора в историята се оказа именно Мони Сакса. Подигра се с доверието на толкова хора – всички го приветстваха, а каква беше цялата работа: комунистите го докараха от Мадрид, за да махнат Костов. Просто е.
  Ама и ние сме си виновни – не трябва да ходим далеч за примери, достатъчно е да погледнем в съседна Румъния. Нали и те си имат княз в изгнание, когото не допускат – Михай? Преди години той се опита да направи същото – поиска си обратно замъка Пелеш и замъка Бран (замъка на граф Дракула), които са основни туристически дестинации в Румъния, или да му се изплати компенсация от диви милиони долара. Ама румънците му теглиха една и дотук с имуществените претенции.

  Reply
 7. Виктор

  А аз си мисля само за ония хорица, които са имали по нещичко преди 9-и, но сега те и техните наследници нямат сила, здраве, пари и нерви, ако щете и достатъчно осведоменост и интелигентност, че да си върнат поне мъничкото, да се преборят с всички бюрокрации и прочее.
  И си мисля, че с това си плащаме Освобождението от турско. Нали Русия ни е турила тия германски царе. Може би е все пак добре, че са били германски, а не например хунски, татарски, китайски или недай, Боже, български. 🙂

  Reply
 8. Пешо

  ами ‘царете’ ни са като нас самите.
  Симеон дойде, 4 години правителството му не прави нищо и я кара по инерция от предишното, после се съюзи с комунистите и престъпниците за да не го закачат. С това последното навреди най-много.
  Според мен трябва просто да го изгонят и толкова. А щетите да се поемат от идиотите, които гласуваха за него.

  Reply
 9. Мариана

  Вълкът козината си мени, но нрава не 🙁
  Яд ме е също, че по селата има случаи, в които хора не могат да си върнат земята, защото документите са подправени още при влизането в ТКЗС-то. И така се оказва, че тогавашните безимотни сега имат земя, само защото толкова са вярвали в светлия комунизъм, че са се застраховали добре и сега ако не те, то децата им получават нещо, което не е тяхно. Но Бог високо, Страсбург далеко, цар… абе за царя да не говорим…
  Освен това, царя не видя ли след това, което се случи със сина му, че парите не са най-важното на тоя свят? Добре че не е суеверен, че бая лоша енергия отнася и той, и семейството му.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *