Земетръсни

Утре времето ще е предимно облачно, с леки превалявания, слаб до среден вятър от северозапад, и земетресения до 4 степен по скалата на Рихтер…

Днес цял ден четох коментари…

Чета, значи, коментарите из Интернет на тема земетресението. И за да се върши работа, и да спестя време на другите любопитни, предлагам кратък дайджест:

Силно се е усетило на летището. Ама не се разбира при излитането ли, или при кацането.

Това земетресение е наказание за софиянци, защото са надути. А е било само толкова, понеже в София живеят почти само провинциалисти, и по-точно селяни. Как може като стане земетресение в София да пише, че е в София, а като стане в Горно Нанадолнище, да пишат само “на 150 км източно от София”?

Витоша е всъщност вулкан, който ще изригне всеки момент. Поне един очевидец съобщава, че даже вече е започнала да пуши. Основно от комина на метеостанцията на Черни връх, но се очаква скоро и от барбекюто на “Бай Кръстю”. След което ще изригне отведнъж. Не се знае какво.

Всъщност земетресението е много по-силно, отколкото се е предполагало. По съобщения на очевидци се е усетило също така във Варна, Гоце Делчев, Тутракан и в Аляска.

На един очевидец чак бирата до него му се отворила сама. Друг земетресението го вдигнало във въздуха, и хвърчал напред-назад из стаята чак докато му свършил джойнта.

Почти няма форум, където да е съобщено за земетресението, и да не се вихри лют спор дали е виновен Костов, или тройната коалиция.

Няма почва за безпокойство. Министър Цветан Цветанов е съобщил, че епицентърът вече е разкрит и арестуван.

Земетресението е имало два епицентъра: под Симеоновско шосе, в Мировяне, под Аерогарата, в Овча купел, в Бояна, под булевард “България”, на 80 км югоизточно от София, в квартал Курило и на още няколко други места.

Земята вече не ни обича. Това е, защото сме много греховни, и Господ не ни обича. Но няма страшно – пак Цветан Цветанов провежда в момента операция “Земетръсите”, и всеки момент се очаква Господ да бъде арестуван и да му бъде предявено обвинение. След което продажният съд да го пусне от ареста срещу минимална гаранция.

Земетресението е, защото в момента копаят метрото. Понеже София е върху подземна река (от това са многото минерални извори), тия тунели я правят нестабилна, и се очаква да пропадне с 50-100 метра. Подрусва от време на време, защото вече е започнала да пропада. Ама като пропадне цялата, ще друсне поне 15 по Рихтер. Затова и самият Дънов е казал в София да не се строят високи сгради.

Не, не е затова. Бойко Борисов си играе сутрешния тенис, и е ударил малко по-силен сервис. При това е загубил един гласоподавател, който от земетресението се е събудил, а какви само мадами е сънувал…

И затова не е. Някой от босовете на “Овъргаз” е изпуснал повечко газ, като е научил, че газта щяла да поевтинява. По тази причина земетресението беше кръгово, с форма на осмица.

На един от пострадалите за малко да му падне монитора от компютъра. Което иде да рече, че данните за 3.5 не са верни – няма как да не е било най-малко 3.7. На различните етажи обаче се е усетило много различно. Най-силно е било на етажите между 21-вия и минус втория.

Важно е да сте подготвени за земетресение. Запасете се с фенерче, вода и свирка за децата, и стойте далеч от прозорците. Ако земетресението започне, се скрийте под рамката на вратата, под маса или под стол. В краен случай си сложете леген на главата. Ще сте готов Рицар на печалния образ.

Земетресението не е толкова лоша идея. Да беше по-силно, щеше да се поразчисти презастрояването – всички нови сгради щяха да изпопадат, както са строени. Светът щеше да пее за нас и да събира пари да ни помага. С които пари щяхме да си настроим обратно сградите (пак със същото качество), и да се върнем в изходното положение.

Абе вие какво се майтапите със земетресенията? Това не е смешно! Като ви тресне утре, ще видите вие!

Чета, и се чувствам като Петър Моканина…

13 thoughts on “Земетръсни

  1. Виктор

    Обаче Бегемама просто изтрепаха рибата и изкъртиха мивката, ето цитат:
    “Не знам животните ви какво и дали усещат, но ако имате наблизо глухонеми можете да ги наблюдавате. При вранчанското земетресение /4 март/ баща ми е бил в заведение на банкет с колеги за 8-ми март (беше повсеместна практика). В същото заведение имало и група глухонеми. Няколко минути преди да тресне всички глухонеми станали вкупом и излязли пред заведението. Та, следете глухонемите
    Wink”
    В тая връзка, аз също го предсказах това земетресение, защото обикновено ям към 12 часа, а днеска, като никога, седнах та ядох в 10. Тоест, подсъзнателно организмът ми е решил да яде, че после я може, я не.

    Reply
  2. Michel

    А пък аз не знам, защо всички така се смеят и забавляват със земетресението… 3.5 може да е малко, но е достатъчно силно, за да ми разлее половин чаша с кафе на масата и да видя, как стените мърдат няколко секунди. А сме само на петия етаж!

    Утре може да е повече от 3.5 и никой няма да се смее тогава… С природата и стихиите шега не бива. Нищо, че хората можем да успеем да се забавляваме почти с всичко…

    Reply
  3. Силвина

    Поддържам една от многото тези за земетресенията, които чух днес: ако стане наистина сериозно бедствие, така и така почти нищо не можем да направим, за да си гарантираме, че се спасим, така че вместо да се тревожим, по-добре да не взимаме стихиите чак толкова насериозно. 🙂

    Reply
  4. Galarad

    Може ли списък, с позволените неща за шегуване? Постоянно се стряскам, да не направя някоя беля, като се пошегувам с нещо непозволено.

    Reply
  5. Мариана

    Аз бих се шегувала с всичко, при което няма смъртни случаи 🙂
    За щастие с това земетресение могат да се правят шеги 😉
    П.П. Любимата ми шега на тази тема откакто живея в София е тази за Витоша, която ще изригне един ден, ха, ха, ха…

    Reply
  6. Виктор

    Да ви кажа, аз вранчанското земетресение много добре си го спомням, но тогава не се уплаших почти хич, може би защото бях малък, ученик бях, не си спомням точно колко голям, не ми се изчислява.
    Сега, когато това земетресение ми килна стола, изтръпнах от страх, направо ми изстина кръвта.
    Вранчанското беше сигурно 10-20 пъти по-продължително, но не ме уплаши. Та така е то, човек остарява, започва да носи разни отговорности, все повече осъзнава, че тия отговорности не са му по силите, и ако осъзнае това докрай, по-добре да се удави.
    Затова и е писано в Пътеводител на галактическия стопаджия:
    “… Отидох в корабната поликлиника и се включих към екрана на енцефалографа. Подложих и двете си глави на всички основни мозъчни изследвания – същите онези изследвания, на които ме подложиха правителствените лекари, преди да бъда официално одобрен за президент. Нищо не показаха. Или поне нищо неочаквано. Показаха,
    че съм умен, с развито въображение, безотговорен, че не може да ми се има доверие, че преобладаващите ми интереси са насочени извън собствената ми личност,
    изобщо нищо, за което да не можеш и сам да се досетиш. …”
    Та така, който има изострено чувство за отговорност, за политик не става. 🙂
    Затова нека да се шегуваме с каквото можем, че утре като дойде нещастието, няма да можем да се шегуваме.

    Reply
  7. Любо Николов

    Да ме прощавате, но не мога да се удържа.
    Знаете ли какво е мързелив японски секс?
    Двойката заема поза и чака земетресение.

    Reply
  8. Жилов

    @Любо Николов
    Ако има link към Книжна трапеза във всеки коментар, който публикувате, това ще допринесе сайтът да бъде по-лесно намиран. Извинявам се за офтопика и непоискания съвет.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *