Apibot 0.30 beta 4

Тая стана дълга и широка. С всяка нова бета на версия 0.30 се заричам, че оттук нататък само ще оправям бъгове, и че следващата версия ще е официалната стабилна. Само че във всяка версия цъфват нови и нови възможности, и на мястото на изчистените бъгове изникват нови.

Е, в бета 4 традицията е малко понарушена. Новите функции са не повече от десетина (плюс още толкова нови възможности, които не са базирани на функции). Би могло да се каже, че за пръв път чистенето на бъгове преобладава пред добавянето на новости.

Само че напоследък започна хич да не ми остава време за ботчето. Нищо чудно след тази версия вече наистина да се съсредоточа само върху чистенето на бъгове. Поне докато не излезе официалната. А след това… не знам. Може би ще пиша нова версия. Може би ще изоставя развитието му изцяло, за който иска да го дописва. Но и така вече е вероятно най-мощният бот за МедияУики, писан на PHP, и вероятно един от най-мощните, които съществуват. Итераторната му рамка е уникална, доколкото ми е известно.

С една дума – обявявам, че става за ползване. Сигурно ще се намери някой и друг бъг – ще ги чистя. Ако някой търси бот за МедияУики, е добре дошъл. Да заповяда, да си го свали и да му се радва. 🙂

5 thoughts on “Apibot 0.30 beta 4

 1. Григор Post author

  @Branimer: Единствено от гледна точка на какво са решили да напишат вътре.

  Reply
 2. Бранимир

  Е, единият от авторите е крил Асандж в дома си от ЦРУ, предполагам книгата не е хейт по адрес на Джулиан.

  Reply
 3. Григор Post author

  @Бранимир: Идеята за хейта изобщо не ме тревожи. Тревожи ме идеята, че може да са написали куп неща, които знам или са очевидни, и да си хабя времето да преповтарям. А уви, това е най-вероятният вариант – знам за Асанж на практика всичко, което се знае публично, а каквото не е публично, те надали биха го написали.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *