Блондинката и Manowar

Преди няколко дни гледах незабравима гледка.

Вървях по тясна уличка из центъра. Точно до мен огромен джип внимателно се провираше по тесния тунел между паркиралите от двете страни коли. Метнах за момент поглед към него и се шашнах.

Стъклата му не бяха много тъмни, и шофьорката се виждаше ясно. Бонбонена блондинка, ама от най-бонбонените. Дълги златисторуси къдрици, сини като метличини очи, сладко личице, големи ефектни обици, тяло като от реклама, розова рокличка с дантелки, абе вероятно някакъв елитен ескорт. Но не това ме шашна – виждал съм такива и преди.

От колата през отворения няколко пръста прозорец се чуваше тихичко, но ясно “The Crown and the Ring” на Manowar. И момичето направо танцуваше с музиката, с невероятен кеф.

Ей богу, за пръв път виждам бонбонена блондинка хеви метълка. 🙂

16 thoughts on “Блондинката и Manowar

 1. doni

  По-скоро бих се изненадал, ако слушаше джаз или класическа музика 🙂

  Reply
 2. Пешо

  кво му е чудното? Manowar са яки и е нормално да им се кефиш.
  Тия дето не знаят английски, сигурно се кефят още по-много. Щото Manowar са някакво невероятно съчетание на яка музика и абсолютно инфантилни lyrics.

  Тоя пост показва, че и ти като всички нас си в плен на стеротипите 🙂
  Научно е доказано, че между КИ и цвят на косата връзка няма. Не съм блондин, не го пиша в собствена защита 🙂

  Reply
 3. Божо

  @Пешо – не става въпрос за косата, а за целият имидж -розовко, джиБ, грим и дрънкулки – типична посетителка на син сити.

  ПП
  Кво им е на текстовете на Manowar?А? Ъ?

  Face me
  Then let the Gods Decide

  😀

  Reply
 4. Longanlon

  тва че е пуснала 1 балада не значи че е метълка. специално the crown and the ring съм я виждал в десетки компилации на най-различни балади

  Reply
 5. CTEHATA

  Най-невероятното преживяване от този сорт имах на концерт на Metallica в София.
  До нас, в зоната пред сцената се оказа металка, но … изключително лъскава. Видимо около 16 годишна.
  Не мога да кажа какво предизвикваше ясното усещане за много скъпо облекло, при все че имаше стандартните за фенче на тази възраст метални атрибути, атрибутчета и мънички атрибутченценца. НЕ беше руса 😉 но беше на метъл концерт с охрана! Два броя охранители, които бяха видимо затруднени да решат как да се държат. Картинка абсолютна!
  Явно забелязаха, че 5-6 едри момчета от нашата компания се грижим да предпазваме момичетата от по-бруталните блъскания, при което момчетата си грабнаха подопечната и пропътуваха двайсетина метра в най-голямата блъсканица, за да се върнат при нас. През цялото време охранителите се опитваха просто да спират телата със своите, без да предизвикват никакъв конфликт. Очевидно бяха професионалисти.
  Оставиха момичето в периферията на компанията ни и застанаха от външната и страна. В един момент избухна страхотно пого, при което ние се хванахме през раменете в кръг и пуснахме мацките в категория до 40 кг. в средата. След секунди ония двамата ме потупаха по рамото, със знаци помолиха да се включат. Влязоха в кръга прегърнати говеда и пуснаха металката в средата!!!
  Човек можеше да помисли че охранителите са просто фенове-приятелчета. Но с изключение на неизбежното подскачане и полюляване докато бяха в нашия кръг, не забелязах някой от тях да помръдне тяло, освен за да предпази момичето. Не поглеждаха сцената, а си зяпаха всеки в своя периметър.

  Та може и това маце да се е изрусило, преди да е седнало в джипа 🙂

  Reply
 6. CTEHATA

  Няма редактиране на коментари 🙁
  В моя защита – написах горното преди да пия кафе 🙂

  Reply
 7. Григор Post author

  @Пешо: Определено съм в плен на стереотипите, и точно това е закачката. Но дори така, мацки с този стайлинг рядко са метълки.

  @Longanlon: Изпълнението си беше точно оригиналното на Manowar.

  @СТЕНАТА: 🙂

  @Алекс: Така е. Но определено под тия къдрици имаше искричка душевност…

  @Кал: Абсолютно.

  Reply
 8. Данаил

  Аз познавам 2 мацки (на 24 и 41) които умират да се правят на бомбонени блондинки. И двете са блондинки по рождение. И двете обичат лъскавия начин на живот. И двете се движат с джипове. И двете са страхотни фенки на РОКА. Музиката си е музика.

  Reply
 9. Longanlon

  ми да, оригиналното – и като го набуташ в един диск с няколко на бон джоуви, две на скорпионс и 3 на майкъл болтън ето ти ги “златните балади на осемдесетте”, “романтични балади за сърцето” и други такива които не е чудно много хора които не са метъли да си купят

  Reply
 10. Божо

  😀

  “Короната и пръстенът” е пример за “романтична балада за сърцето” 😀

  Но така е, наистина може да влезе в подобна колекция, макар, че не е точно “балада”.

  Reply
 11. Кал

  За протокола – аз май я чух за първи път (през 95-а) в една колекциа Golden Rock Ballads, част 3. Заедно с The Last Unicorn на Америка. И беше песента, която ме запали по метъла изобщо.

  Но може и да бъркам колекцията.

  Reply
 12. Атанас Боев

  +1 за Божо. “Короната и пръстенът” не е точно хеви метъл, може да е било едно време, но вече не е:) Едно време и Kiss бяха хеви метъл, а сега същите песни са по-скоро мелодичен рок 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *