Хомеопатични книги

Напоследък бизнесът ми закъсва. Конкуренция много, пазар малко. Умните бизнесмени в такъв случай търсят разширяване към нови области. Реших и аз да направя същото. А именно – да издавам хомеопатични книги.

Какво е хомеопатична книга ли? Същото като хомеопатично лекарство, само че книга. Празни страници без нито една буква на тях.

А какъв е смисълът от такава книга ли? Отново същият, както и от хомеопатичните лекарства. Всъщност, много по-широк.

Технологията

Всеизвестно е, че електроните имат памет. Как иначе биха пренасяли информация? Всеизвестно е също така, че тяхната памет остава дори след премахването на източника й. Ако например сканирате една пощенска картичка, изображението й ще остане в компютъра ви дори след като пощенската картичка е изгубена или унищожена. Този ефект е добре известен на хомеопатите под името “памет на водата”. Водата съдържа големи количества електрони в уникална за нея конфигурация; смята се, че нейната памет се дължи именно на тези електрони, и се реализира чрез взаимодействието им с лекарствата, точно както паметта на електроните в компютъра ви идва от взаимодействието им чрез скенера с пощенската картичка.

Хомеопатичните лекарства биват създавани, като разтвор от определено лекарство се разрежда с вода все повече, докато накрая в него реално не остане нито една молекула лекарство. Въпреки това лечебното му действие не намалява – водата е запаметила структурата на лекарството и упражнява лечебен ефект, но без неговите вредности. За да може паметта на водата да се предава при последователните разреждания, след всяко разреждане разтворът се разтръсква определен брой пъти, строго вертикално – в противен случай паметта на водата се разрушава заради влиянието на гравитацията.

При създаването на хомеопатичните книги прилагам същата технология. Взема се изходен текст с желаното съдържание и се разрежда до определена концентрация с празни позиции. След това получената смес се разбърква. После текстът се разрежда отново и отново се разбърква. Процедурата се повтаря, докато в получения текст не остане нито една буква, препинателен знак или празна позиция от оригинала. След това текстът се подготвя за печат, отпечатва се и книгата е готова!

Като съвременен човек и компютърен специалист, извършвам разбъркването чрез компютър. Отне ми немалко опити, докато установя, че хомеопатичното правило за вертикалното разбъркване важи и тук – ако компютърът не е поставен в положение, в което паметовите плочки са вертикални, ефектът на текста се губи.

Хомеопатите твърдят, че ефектът на техните лекарства може да бъде получен само с вода – други разтворители (напр. спирт) внасят неочаквани странични ефекти и могат да изгубят този на лекарството напълно. Моите експерименти (две научни статии очакват публикуване) показаха сходна зависимост – ефектът на оригиналната книга се запазва най-добре, когато за “разтворител” са използвани празни позиции. Използването на случайна смес от букви, цифри и други знаци предизвикваше нежелани странични ефекти – например един полковник от контраразузнаването, след като прочете книгата, изпадна в странно състояние, арестува ме и ме заведе на разпит, а после и при психиатър. Малко по-безвредно се оказа използването на един и същи символ, макар че и тогава сред читателите се случваха нежелателни загуби на контрол върху емоциите. С най-близък до оригинала ефект неизменно се оказваше текстът, “разтворен” в празни позиции. В немалко случаи читателите твърдяха, че не откриват никаква разлика във въздействието на изходния и хомеопатичния текст.

Засега не съм провеждал експерименти за въздействието на хомеопатични електронни книги. Тъй като електроните в тях обаче са в още по-високо процентно съдържание, отколкото в хартиените книги, бих очаквал ефектът на запазване да бъде още по-силен. По тази причина е теоретично възможно ефектът им да се окаже дори по-силен от този на оригиналите.

Хомеопатичният метод на обработка на текста помага на бизнеса и в друго отношение. Тъй като издаденият текст не съдържа никаква част от изходния, може да бъдат издавани хомеопатични версии на всички най-нашумели автори, без да се плащат авторски права. Това прави книгата по-достъпна ценово за читателя и стимулира бизнеса на издателя.

Предимствата

Хомеопатичните лекарства упражняват полезния си ефект, без да предизвикват нежеланите странични ефекти на лекарствата. При хомеопатичните книги това е още по-изразено. Ако децата ви четат хомеопатични хоръри, порнографска литература и т.н., нямате никакви причини за безпокойство. И най-запаленият поддръжник на свободния пазар надали би възразил срещу хомеопатично издание на “Капиталът”. Католическата църква би била щастлива да види хомеопатична версия на “Шестото клеймо”… Списъкът надали може да бъде изчерпан лесно.

Хомеопатичните книги се четат несравнимо по-лесно и бързо от традиционните. В днешните времена средностатистическият човек няма времето да прочете значителен брой традиционни книги, нито пък капацитета да ги разбере. Същият човек може с лекота да прочита десетки хомеопатични книги седмично, без това да му отнеме непосилно време и/или интелектуални ресурси. (Това предимство отдавна е забелязано от немалко книгоиздатели, които издават литература, близка по същност до хомеопатичната. Но все пак тя е само ерзац – истинската хомеопатия си е истинска.) По тази причина, хомеопатичните книги рязко повишават начетеността на народа, а оттам и неговата интелектуалност.

Хомеопатичните книги са далеч по-природосъобразни от традиционните. При отпечатването им се икономисва много от използваното мастило, в производството на което участват отровни химикали, и немалко от етапите на производство са опасни. Също, хомеопатичните книги могат да бъдат отпечатани с произволно ситен шрифт, а това пести от обема им и количеството изразходвана хартия, транспортните разходи и т.н. Не на последно място, хомеопатичните книги предпазват писателите от модерната чума – затлъстяването и свързаните с него болести.

Най-сетне, хомеопатичните книги напълно спокойно могат да бъдат използвани за други цели дори от най-претенциозните дами – шансът други техни части да изпреварят по образованост главата им е сравнително малък. Също така, доколкото хартията няма особено значение за образователния ефект на хомеопатичните книги, те спокойно могат да бъдат отпечатвани направо на тоалетна хартия. По този начин ползата от тях ще се удвои.

Асортиментът

Към момента за продажба се подготвят следните книги (заглавията са още в процес на уточняване):

– 3 любовни романа. Първият е на базата на романите на Нора Робъртс, а вторият и третият – на новелизации съответно на латиноамерикански и турски сапунени сериали. Горещо се препоръчват на дами, които вече имат проблеми със зрението, но се срамуват да носят очила, или са забравили къде са ги оставили. Ако се окажат успешни, издателството планира да пусне любовен хомеопатичен сериал. За читатели над 50-годишна възраст ще бъде пуснато и негово съкратено издание.
– Хорър (все още се обсъжда дали да е роман, или сборник). Предизвиква смесения ефект на Стивън Кинг, Дийн Кунц, Питър Строб и още няколко водещи автори в жанра. За отпечатването му ще бъде използван специален хомеопатичен шрифт, подходящ за хорър-съдържание. Обещавам на читателите ужаси, каквито досега не са срещали! Четенето му вечер не се препоръчва.
– Еротично списание. Носи ефекта на “Плейбой”, “Прайват” и още няколко издания. Използван е голям формат и висококачествен гланциран печат. Богато илюстрирано с хомеопатични актови фотографии. Подходящо място ще бъде отделено на рекламата на хомеопатични препарати за поддържане на мъжката потентност (текстът й, естествено, също ще бъде хомеопатичен).
– Уестърн – пробно издание с духа на Карл Май и на сценарии на американски филми. За засилване на ефекта и автентична атмосфера предвиждам да бъде подвързан с кожа от оригинални каубойски ботуши. Предвиждам да поканя Джон Уейн и Гойко Митич за съавтори на предговора (който по обективни причини също ще бъде хомеопатичен).
– Научна фантастика – двутомен сборник. Предвиден е ефектът на класически и модерни автори – Айзък Азимов, Робърт Хайнлайн, Артър Кларк, Върнър Виндж, Нийл Стивънсън. Предвидено е включване на поне един разказ с ефект на български автор. За момента предпочитанията ми са към Любен Дилов, все още не съм решил дали бащата или сина. (Синът не пише фантастика, но теорията недвусмислено сочи, че той самият е продукт на бащата, създаден по класическа хомеопатична технология…)
– Книги за деца: културното наследство, което те могат да носят, е необятно. За улеснение на децата те ще бъдат отпечатвани с голям шрифт, предназначен за по-лесно четене, и ще бъдат богато илюстрирани с хомеопатични версии на популярни български детски илюстратори. Теоретици на книжната хомеопатия смятат, че тези книги ще бъдат достъпни и за най-малките; отначало обаче смятам да препоръчам консервативен подход, и да предложа на родителите да им ги четат те, с надеждата да възбудят у децата още от най-ранна възраст любов към книгите.
– Учебници (пълни издания по всички предмети, от 1 до 12 клас). Обзалагам се, че ще са най-любимите на всички ученици. На това напълно променено отношение разчитам учениците да покажат дори по-добри познания, отколкото им дава традиционното днешно образование. По-нататък планирам изготвянето и издаването и на хомеопатични университетски учебници. На особено добро търсене разчитат учебниците по медицина, които ще позволят лесно прочитане дори на типичните за това следване няколко хиляди страници на учебник.

Послеслов

Разбира се, нещата не биха били пълни, ако не смятам да създам хомеопатична версия и на текста, който четете. Към момента идеята ми е да я пусна като запис в най-скоро време. Поради високата му научна стойност обаче ме блазни мисълта вместо това да я издам и продавам като книга. Ако взема това решение, ще обявя предварително записване за бройки, срещу скромно предплащане. Предвиждам също така издаване на негови хомеопатични преводи на английски, френски, немски и испански език; при интерес ще бъдат осигурени такива и на руски и китайски език.

28 thoughts on “Хомеопатични книги

  1. Кръстю

    Поздравления! Разсмя не яко и мен 🙂
    Впрочем, щом ти идва такъв хумор, значи бизнесът ти не е потънал съвсем…или пък другата крайност, станало е сериозно до смях…

    Reply
  2. V

    Ще трябва да ъпдейтнеш и блога, за да могат да се пускат хомеопатични коментари… 🙂

    Reply
  3. Виктор

    🙂 Понякога се случва да чуя някой хомеопат по радиото или телевизията. Но най-ми е кеф, когато чуя някоя хомеоПатка. Но пък може би все пак плацебото не е лошо лекарство.
    А “браво” не казвам, защото си спомням един съученик едно време ми каза една поговорка: “Браво се вика на магаре, на човек се дават па`ре”. От македонско беше, и сега си е де, Николай се казва. Но като стана директор, не съм го чул да я казва тая поговорка. 🙂

    Reply
  4. байГроздан

    Има една книга на доктор Алън Франсис “Всичко което мъжете знаят за жените”. някой може и да се обърка, но тя не е хомеопатична
    Григоре, побързай да патентоваш идеята преди някой да ти я открадне. Сигурен съм че в Amazon съвсем скоро ще има бум в продажбите на хомеопатични книги… на базата на патентите ти ще получаваш по 5 цента за всяка продадена книга… и съм сигурен, че финансовото състояние на фирмата ти ще е с подсигурено бъдеще!

    Reply
  5. Siff

    “Засега не съм провеждал експерименти за въздействието на хомеопатични електронни книги. Тъй като електроните в тях обаче са в още по-високо процентно съдържание, отколкото в хартиените книги, бих очаквал ефектът на запазване да бъде още по-силен.” Явно ще трябва да ги разреждаш повече от хартиените! 🙂

    “…предпочитанията ми са към Любен Дилов, все още не съм решил дали бащата или сина. (Синът не пише фантастика, но теорията недвусмислено сочи, че той самият е продукт на бащата, създаден по класическа хомеопатична технология…)” :)!!!!

    Само да добавя още едно предимство на хомеопатичните книги: не е нужно да можеш да четеш, за да ползваш хомеопатична книга! Само какъв пазар отваря това!

    Reply
  6. Димо

    Абе бъзикате се вие ама аз от пет години вече не съм ползвал конвенционални лекарства 😉
    Единствено не бих се доверил на хомеопатични противозачатъчни 🙂

    Reply
  7. tonywoolf

    Гриша, току-що тури кръст на съвременната астрофизика и космология… По твоята логика това –> http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%8A%D0%BC%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F е тема за аналогична статия. Винаги съм се възхищавал на способността на хората да отричат нещата, които не разбират. Само за сведение – от 13 години в къщи не са влизали други лекарства, освен хомеопатични. Като страничен ефект от тази “празна” дейност се проявават остри хронични симптоми, а именно: Изключително добро здраве (никой не е боледувал поне от 10 години), доказано засилена имунна система (през всичките тези години, епидемиите някак си ни подминаваха, докато съседи и колеги не бяха подминати), в редките случаи на разкихване (ние в нашето семейство кихаме от време на време, имам усещането, че все пак сме хора) симптомите изчезват до 24 часа, най-много. И като допълнение: не съм религиозен, нито фанатик. Аз също не вярвах в хомеопатията, което, както разбрах през последните години, не й пречи да си върши работата. Но пък още по-малко вярвам в публично обявените цели на съвременната медицина – да лекува. Има и една тънка разлика между алопатичната медицина и хомеопатията. Първата лекува болести, а втората – хора.

    И един цитат от статия 1можете да потърсите и сами): ” Хомеопатията е цялостна медицинска система. Тя е използвана по света вече повече от двеста години. Английското кралско семейство и почти всички политически лидери от световен мащаб я използват. Тя не само премахва симптомите, но и помага на пациента да осъзнае причините, довели до появата на болестта, и да запази доброто здраве за дълъг период от време. ”

    П.С. Гриша, знам че имаш лекарска диплома. Само не забравяй, че има хора, които имат дипломи за попове. Т.е. дипломата дава уверение за прослужено време. Поздрави на всички знаещи, с вече оформено мнение от годините внимателно наблюдение на процесите, които обсъждат.

    Reply
  8. nik666

    Медицината, такава каквато я познаваме, е мъртва! Повод да го полеем с един хомеопатичен спирт

    Reply
  9. emo

    Хомеопатоците са ми смешни, докато не почнат да ми стават досадни… което става все по-бързо.

    Reply
  10. gadina_prokleta

    Ахахахахахаааа, съвършенството било постижимо : )))

    Велико е… Вече го препратих на колегите от редакцията на едно издателство, за да си вземат бележка за преориентиране съгласно новите пазарни реалности, които това фундаментално нововъведение ще наложи 😉

    Reply
  11. Nerksis

    Към tonywoolf.
    В къщи не са пити лекарства от години, поне 7-8, освен аналгин за главоболие, но тва си е по причини свързани с работата, както и с това носим контакнти лещи. Не употребяваме антибиотици, не с еваксинираме, всички настиники които неминуемо се лепват отшумяват за 24-48 часа. Въобще семейството ми е в цветущо здраве без никакви хомеопатични боклуци. Самовнушението и ритуало по вземането на захарните хапчета играя огромна роля в оздравителният процес на хомеопатията. Изниква въпроса, дали сте здрави заради захрни хапчета, или защото сте решили да стимулирате имунната си система, като я оставяте сама да се справя с болестите?

    Reply
  12. Григор Post author

    @tonywoolf: Грешиш като твърдиш, че отричам съвременните астрономия и астрофизика. Отричам също така атомната физика, математиката, историята и икономиката – те са също така фундаментални основи на хомеопатията, както са астрономията и астрофизиката. Да не кажа дори по-фундаментални. Всъщност, отричам цялата съвременна наука, както и милиарди случаи на медицинска практика, така подробно описани в огромен брой изследвания.

    И не мога да не се съглася с теб за априорната ненаучност на опонентите на хомеопатията. Те са като хора, които твърдят, че кралят е гол – некомпетентни и ненаучни. Те с гаранция не са чели детайлното описание на граф Родриго от Севиля на редките и екзотични пера по ботушите на краля. Не са обърнали и за миг внимание на фундаменталния труд на Белини “За луминесцентността на кралската шапка”. Не им пука, че съществуват цели школи, които пишат научни трудове върху красотата на кралската мантия, нито четат вестниците, които ежедневно посвещават статии на кралската мода. Не слушат дори аргументите на великия лорд Маукскрайбър, който първи посочва, че кралят няма как да носи просташки памук, нито пък неудобен полиестер – неговото бельо задължително, ама задължително е от най-фина коприна…

    Reply
  13. Кал

    … но аз все пак ще ти донеса един „Траумил С“, като идвам за следващата доза генетика.

    Дано не забравя – записвам си хомеопатично…

    Reply
  14. Galarad

    Хомеопатията твърди, че водата има памет. Аз твърдя, че ангелите имат свойството да лекуват хората, които пият вода и се надяват да им се случи нещо хубаво.

    Кое от двете твърдения е вярно и защо? Защо едното трябава да има превес над другото? Нито паметта на водата, нито ангелите са изследвани достатъчно, нали така?

    Reply
  15. tonywoolf

    Тома Неверни в съвременен вариант… На мен ако не вярвате, на руски и американски професори и академици вярвате ли?
    Ако и на тях не вярвате, значи нищо не може да ви убеди. Ето:

    http://kolibka.com/download.php?mid=5001 – първа част, http://kolibka.com/download.php?sid=5001 – субтитри за първа част.
    http://kolibka.com/download.php?mid=7499 – втора част, http://kolibka.com/download.php?sid=7499 – субтитри за втора част.

    Филмът е на руски.

    Reply
  16. Жилов

    Истината не е въпрос на титли и авторитет.
    А Тома Неверни е един от малкото герои с положителни качества в Библията.

    Reply
  17. Григор Post author

    @Galarad: Не си прав. Бенвенист е доказал научно, че водата има памет. Получил е награда за това (всъщност даже две – единственият на света с две награди в тази категория)…

    @tonywoolf: Не вярваме бе, човече. Нито на руските професори и академици, нито на американските, нито даже на граф Родриго, Белини и лорд Маукскрайбър…

    Reply
  18. Морфиус

    Докато хомеопатията е просто плацебо, нищо против… това е даже интересна материя, до колко плацебо и изобщо психическата увереност могат да спомогнат не само лечението, но и да бъдат форма на превенция.
    Но като гледам в каква машина за пари се е превърнала напоследък и как се опитват мераклиите да забогатяват покрай нея да възпират пациентите от класическо лечение… май иронията не е достатъчно плацебо за случая.
    Но насила не можеш да накараш някой да мисли.

    Reply
  19. JJ

    “Напоследък бизнесът ми закъсва. Конкуренция много, пазар малко. ”
    Григор , толкова всестранно развита личност като тебе без работа няма да остане. Все пак посочи ми още един компютърджия дето ако си изостави бизнеса може да продължи като лекар. 🙂 . Ти си …… както пишат на автокъщите в Горубляне ….. КОЛА УНИКАТ :).

    Reply
  20. Григор Post author

    @JJ: Бе ти да не ме отказваш да си отворя хомеопатично издателство? Ааааа!… 😉

    Reply
  21. Xunap

    Значи хомеопатичните книги трябва да са на цена поне 4-5 пъти по-скъпи от останалите традиционни книги. Все пак хомеопатите продават вода за 150 лева литъра и захар по 200 лева за килограм… Трябва ти и агресивен маркетинг, да се появяваш в идиотски тв предавания като това на Гала например. Здравата да спамиш и тролстваш, да плюеш срещу медицината като си развяваш дипломата за лекар наляво и надясно. Можеш да обявиш д-р Тошко за враг номер едно на общественото здраве и да се срещаш с него в тв-шоу дебат, където ще обвиняваш всичката медицина в брутална комерсиалност и безпрекословна служба на фарма-мафията. Като събереш пари ще почнеш да правиш и филми относно защо книгите ти има памет, изпълнени със свидетелства на излекувани, компютърни анимации на механизма на лечението и оздравителните енергии, протичащи през тези книги. Може да се направи отделен филм за хомеопатични книги в древността и как твоите книги са открили древна и ревниво пазена тайна. Ще покажеш как учени и ученки в бели престилки стоят пред сложни апарати с мигащи лампички, гледат с микроскопи и т.н. и как в Института за нетрадиционна медицина и хомеопатия в Бадраглор в Индия продължават да откриват чудесата в подобни книги. Това ще отговори и на въпроса защо някои мъдреци в миналото са живели толкова дълго и се оказва съвсем възможно човек да живее 700 или 800 години. Ако ти трябва сценарист значи – знаеш кого да потърсиш. Ще изкарам и курс за хомеопати и енергийно лечение и по филмите ще се казва, че съм независим филмопроизводител, но всичко ще се финансира от д-р Гачев. “Хомеопатични книги д-р Гачев” ще висне на екрана докато разказваш за чудото във филма. Накрая някак си небрежно ще кажем, че у нас има само един такъв издател. Разните хомеопати и хомеопатки ще си пращат линкове насам-натам когато има нещо свързано с подобна шарлатания. Вложените пари ще се изплатят стократно. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *