“Нови приказки от цял свят”

Любомир Николов вече обяви радостната вест в блога си, но да я повторя и аз:

Излезе книжката с приказки от цял свят, някои от които той публикува предварително за всички!

Не само корицата е красива – цялата книжка е възхитително изработена. Така добре, както най-добрите книжки от детството ни, ако не и повече. Така, че да е удоволствие както за децата, така и за възрастните. Ненатрапливи, но пипнати от сърце картинки. Оформена всяка страница… Издателство “СофтПрес” май е щастливо изключение от правилото “дай да съдерем джоба на купувача и да му пробутаме полуфабрикат”, с което свикнахме през последните десетилетия. И не само защото книжката е истински направена, но и защото струва само 6 лева.

Но най-хубавото в книжката, разбира се, са самите приказки. Колкото красиви и вълшебни са в блога на Любо Николов, дваж повече са в нея. Защото красивото оформление е като подправката – не можеш направи от нея супа или баница, но прави супата или баницата истински вкусна.

Мога да добавя само едно – завиждам на тези, които тепърва ще я вземат в ръце, разгърнат и прочетат.

8 Responses to '“Нови приказки от цял свят”'

 1. Веси Says:

  Ето сега много ми се иска да си имам няколко малки калпазани на който да я прочета, или които да уча да четат с такава книжка. Много съм съгласна за оформлението, че е от значение.

 2. Бранимир Says:

  Буквално след 20 минути отивам и я купувам.

 3. JJ Says:

  И аз ще си я купя. А малкия като порастне още малко ще му ги чета за лека нощ. Успех на Любо и на издателството.

 4. Вени Марковски Says:

  Нямаше я на летището, обаче…. :(((
  Къде може да се купи?

 5. Григор Says:

  @Вени Марковски: На площад “Славейков” я гледах на няколко сергии.

 6. Вени Марковски Says:

  Kупих си 2 броя, от “Хеликон” на Витошка/Патриарха. Обаче не знаеха, че е на щанда за детска литература и ме пратиха към щанда с книги на Л.Н. Но на летището я нямаше в неделя… С нетърпение ще я чета с/на децата.

 7. Maria E. Mihailova Says:

  Възхитителна е , и аз и децата ми сме влюбени в сладкодумния чичо Любо. Невероятно качествени приказки, приключения и мъдрост представени по един лек начин и с прекрасно чувство за хумор. Можем само да се гордеем с писател като Любо в България. Ще е добре да я издават и на други места по света. Много стойностна!

 8. Филип Данчев Says:

  От сума време насам виждам детска книжка с наистина красива корица! Не съм я чел, но ако и съдържанието е на същото ниво, в което не се и съмнявам, си заслужава човек да я купи дори и да няма малки деца наоколо.

Leave a Reply