Reality check

Вися днес в задръстването на Орлов мост, и нервно зяпам наоколо. Погледът ми пада върху голямо рекламно пано. Нескафе 3 в 1.

Заглеждам се. На паното – усмихнат симпатяга с обица на веждата. И текст: “Калин, 20 г. – каскадьор, поет, счетоводител”. Чудя се колко ли са каскадьорите с обица на веждата. Сигурно колкото двайсетгодишните счетоводители. “Неочаквано добра комбинация”. Тя рекламата си го казва какво е, очи да имаш да гледаш.

Пристигам при клиента. Докато той набързо довършва предишната среща, преглеждам набързо оставения на бюрото на секретарката вестник.

Първото дело на новия ни вътрешен министър. Връща отново “ушенцата” – тайните агенти, дето бяха премахнати преди осем години. Всеки можел да се обади в полицията, и да поиска да работи като такъв.

Щели да бъдат внедрявани в силовите групировки и администрацията, да я следят за корупция. Да, бе. Който звънне от улицата, директно ще го внедяват я в мутренските охранително-наказателни батальони, я сред държавните чиновници. Без съответните да усетят… Да, бе. Вярвам го почти като рекламата с нескафето. Ехоо! Някой да яде доматите само с колците, а не и със земята от бостана?

И още има. Работата им нямало да създава предпоставки за още корупция. Тази на агентите на полицията. Да, бе. Тази на митничарите и катаджиите също не ги създава. Ало, докарайте още малко земя за бостана, че тая свърши. Изядохме я заедно с доматите. И с колците.

Съседната статия – Румен Овчаров обяснява. “БСП няма да връща комунизма”. Да, бе. Прочетохме го вече. В предишната статия. На първа страница е почти само заглавието, останалото “продължава на страница 7”. Я да видим какво ще продължи там, след като така е почнало.

Отгръщам на страница 7. Я да видим… “Няма повече да се раздават безплатни помощи на бедните”. А, да. Така може. Грешката е вярна. Не си противоречат с МВР-истъра. Очевидно е, че комунизмът няма да се връща. Как само можах да си го помисля. И куп други работи също.

Май ми е нужен по-честичко reality check. Иначе пропускам важни и ценни неща.

Само дето откъде нерви да чета вестници. Време дори и да намеря…

1 thought on “Reality check

  1. Pingback: blog.doncho.net » Blog Archive »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *