Най-добрата работа

Писал съм и преди за един чудесен момък и чудесен писател – Тихомир Димитров, известен простичко като Тишо. Научил съм доста от него, въпреки че е доста по-млад от мен – както писателски умения, така и най-вече позитивен подход към живота (колкото съм успял да го възприема). И мисля, че на такива хора трябва да им се случват хубави неща. Или пък да им се помага, когато се опитат да си ги случат.

Тишо в момента кандидатства за една работа, известна като „най-добрата работа на света“. И да не е точно това, е дяволски близо. Състои се в това да обиколи 25 туристически дестинации в рамките на шест месеца и да пише за тях. Страхотна работа, нали? Е, мисля, че Тишо я заслужава. Не само защото е готин човек, а и защото ще се справи с нея чудесно. Има и очите да вижда, и ума да разбира, и дар словото да разказва… И ми се иска да подканя всички, които го харесват – нека му помогнем да я спечели.

Един от начините е да гласуваме за него. Гласуването се извършва с бутоните за социални мрежи, които могат да бъдат намерени на линка с кандидатурата му, вдясно от презентацията:

http://www.mydestination.com/users/asktisho/bbb#tab

Друг начин да му помогнем е да поставим същия този линк в социалните мрежи, в които имаме акаунти – примерно във Фейсбук групите. Дори ако е поставен вече, всяко ново слагане се брои – струва си.

И трети начин е да поставим банера с кандидатурата му на колкото се може повече сайтове. Ето го на моя:

Vote for me

Успех, Тишо! Стискам ти силно палци да спечелиш тази работа. 🙂

Защото си роден за нея.

(Допълнение от 19 февруари 2013 г.: Тишо оттегли кандидатурата си. Причините можете да прочетете в неговия блог.)

10 thoughts on “Най-добрата работа

  1. Mandor

    Хм-м…
    А дали сечението на множествата от хора, харесващи творчеството на Тихомир, и онези, ползващи социални мрежи, е значимо като обем? Изобщо – дали тези множества не са ле-е-еко несъвместими?
    Дано разбрахте какво имам предвид.
    Странни методи за гласуване.
    Съжалявам, но не мога да участвам във вота.

    Reply
  2. Мими

    Е, множеството не е съвсем празно и макар и аз да не принадлежа на него, гласувах от чужд профил 😀
    Go Tisho!

    Reply
  3. asktisho

    @ Григор: Мерси супер много за подкрепата, човече! Да, хванал съм се на хорото и описаният от теб начин е един от най-сигурните да стигна до списъка с финалистите. Дори не съм го оповестил публично още, но ми направи приятно впечатление, че има хора, при това българи (а уж сме бил мрачни песимисти и завистници), с които я сме се виждали по веднъж през целия ни живот, я не, но, разбира се, се четем и се познаваме виртуално, та тези хора успяха да ме изненадат с поемането на инициативата по вота в свои ръце още преди да съм ги помолил, дори! Занимаваха и приятели даже с това. Супер сте! Супер си и ти! Между другото, сайтът е интересен и, освен да се гласува, там може да се гледат кандидатурите на различни хора от цял свят, които се правят на маймуни. 🙂 Аз се забавлявам с новите “постъпления” всеки ден. Да, имам само няколко стотин гласа до сега и, да, има хора с по няколко хиляди, но то не се е време минало…Пък и умението да си оспамиш цялата френд листа във фейсбук не е решаващо за избора на финалния кандидат, който ще се снима във филм, ще пише блог и ще отразява околосветско. Това е начин само да се вмъкнеш в списъка с финалистите. А после, нека най-добрият победи! Благодаря за оказаното доверие още веднъж!

    Reply
  4. Григор Post author

    @Mandor: И аз нямам акаунт в никоя социална мрежа, но поне имам късмета да имам блог – мога да си надигна гласа. 🙂

    @Мими: Браво!

    @asktisho: Светът на истинските хора е такъв, човече. Свикнал си ти да си такъв сред околните – затова те учудва, когато отведнъж се намерят куп други като теб, безкористни и подкрепящи. А ги има.

    И може би точно това е най-великото в мероприятия като това гласуване. Може и да не спечелиш, дори ако си най-добрият. Но силата и топлината на подкрепата от истинските хора няма да има кой да ти ги отнеме. Ще си ги видял. Ще си докоснал ръце до техните през разстояния и прегради. Ще сте достигнали един до друг на крилете на странна комбинация от електронни импулси, гласове, ентусиазъм и доброта. Без да се замислите и усетите, ще сте сътворили заедно единство, по-невероятно и фантастично от всеки филм или книга наоколо, по-велика сила от всяка армия. Каквото може да създаде само животът…

    Нека тази сила бъде с теб.

    Reply
  5. Pingback: Пещерата на неандерталеца » Да ударим едно рамо

  6. юлий

    Малко ми е връзкарско, така да се гласува на тъмно и нямаше да обърна внимание, обаче изтеглих едни разкази от сайта му http://asktisho.wordpress.com/about/ . Хруснах ги кат вафли. Ако някой има моите съмнения вече знае какво да прави.

    Reply
  7. Karel Capek

    Случаят с гласуването в подкрепа на начинанието на Тишо се явява за всички нас един впечатляващ урок по дисциплината “Благородни жестове”.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *