Следващият протест срещу правителството на Орешарски

Предвижда се да е в неделя, 16 юни, от 18:00 ч., пред Народното събрание. Източникът на информацията е сайтът www.ostavkaoresharski.com.

Аз смятам да отида.

Няма да се уморя да повтарям и преповтарям – Бойко хич не ми е мил. Остане ли без реална конкуренция, най-вероятно ще се оплеска не по-зле от старата кадесарска мафия. Без реална конкуренция в момента обаче е тя, а е още по-гнусна, противна и пагубна за България от него. И от който и да било реално възможен, като се замисля. С Бойко е зле, но с тази мафия е още по-зле. Така че при липса на друга алтернатива предпочитам да подкрепя него. Бездействието подкрепя по-силния, а в момента това е кадесарската мафия.

Не съм особено уплашен, че ще разрешат пак пушенето в ресторантите. Нямам нито време, нито излишни пари да вися често по ресторанти. А ако ми се наложи, ще си избера ресторант само за непушачи – бизнесмените не са идиоти, все някои ще са се усетили.

Не съм и ужасен от перспективата да се учи в училище „майчин език“, за съответните малцинства. Не ми харесва да е задължително, защото мисля, че етническата принадлежност също трябва да е въпрос на самоопределение, както и националната. (Преди време бях писал за една своя колежка – българка.) Но извън това изобщо не ме безпокои. Ако аз емигрирам някъде (досега съм устискал, но при сегашното марионетно правителство не знам ще издържа ли), ще искам децата ми да учат и знаят български. С какво право тогава да отказвам същото на други деца тук? Че като пораснат ще са опасност за държавата ли? Глупости. Ако аз съм емигрирал някъде, ще е било за да се спася от тук – познайте колко ще ме ентусиазира идеята България да ме настигне и там…

Че това правителство няма да донесе реформи в съдебната система е ясно по дефиниция. Бойко не можа да я пипне, така че си е старата Първанова. Че се беше засилило да премахне мораториума върху шистовия газ, и сигурно ще го премахне в пръв удобен момент – и това е ясно, но и не съм чак бесен привърженик на тоя мораториум. Че плановете правителствени пари да не бъдат държани в една и съща мафиотска банка внезапно станаха „неактуални“ – като знам кой спонсорира изборите и манипулациите около тях, какво ли се чудя? Че стана неактуално строителството и довършването на инфраструктурата – и в това нищо странно, парите трябват за други джобове. Че се приказват все по-отчаяни врели-некипели колко лошо положение е оставил Бойко – направо не разбирам защо тогава го принудиха да подаде оставка. Той трябваше за оставащите му няколко месеца да катастрофира по-зле и от Виденов, ако вярвам на тия приказки, защо тогава даваха по триста лева на футболните вандали по протестите срещу него?…

И най-сетне и че историята около бюлетините май тихичко ще заглъхне и угасне като кьорфишек – и това вече стана ясно. Ако някой не вярва, нека гледа дали ще бъдат съдени прокурорите и експертът от печатницата на БНБ, които инспектираха „Мултипринт“ предишния ден, за съставяне на документ с невярно съдържание. (Съгласно тяхната експертиза, не се откриха нищо, подготвено за предизборни манипулации.) Това ме възмущава, но за него ще изляза да протестирам когато нещата станат окончателно очевидни. Чак такива гнусни изборни манипулации нямат място на европейския континент, освен може би в Беларус под Лукашенко.

Сега протестирам срещу подновяването на АЕЦ Белене. Да, имаше разни изказвания на правителствени фактори как нямало политическо решение за строежа ѝ. Само че както познавам разните комунисти и криптокомунисти, с решението за строежа ще стане както стана с решението за поръчване на реакторите. Разбрахме, че е взето и подписано, когато се оказа, че дължим два и половина милиарда на Росатом. Кой го е подписал уж знаем или се сещаме всички, ама на никой не му стиска да го попита как и с какво право, нали в момента го возят в лимузина със синя лампа. Нито пък колко милиона е гушнал, за да го направи. Нито колко още десетки милиони ще гушне срещу подновяването на проекта…

Вече писах и защо това подновяване е в интерес само на крадците на пари. България има над 12 000 мегавата мощности за производство на електричество, от които дори във върхов момент едва натоварваме около половината. (Затова и се налага да изключваме електроцентрали, с които имаме официални договори, дори при положение че всичко работи на минимална мощност.) И тези мощности ще растат за в бъдеще, заради евромандата за разширяване на енергията от възнобвими източници, докато консумацията ни ще пада, заради еврозадължението за саниране на сгради. (Голямата консумация на ток в България е за отопление в студени зимни вечери.) За какво ни е още една атомна електроцентрала с още 2000 мегавата? За каквото са ѝ на Имелда Маркос още сто чифта обувки към вече наличните няколко хиляди, при положение че в същото време непрекъснато ѝ подаряват и още нови и нови…

В същото време, удоволствието да имаме АЕЦ Белене ще ни струва (с лихвите) около 20 милиарда лева. По три хиляди на всеки българин, от пеленачето до стареца на смъртно легло. И на теб, читателю – имаш ли ги излишни и чудиш ли се как да се отървеш от тях? Три хиляди заради теб, три заради половинката ти, по три за всяко дете и всеки възрастен родител… Ако да, това е твоят шанс. Аз обаче ги нямам, така че не искам да ги плащам.

Не искам и заради друго, още по-важно. Голямата част от тези пари ще бъдат откраднати и ще отидат в джобовете на мафията. А това е дори по-ужасно, отколкото нуждата да ги платим ние с теб, читателю. Не случайно италианските мафиоти предупреждават: „Ако искате да победите мафията, първо я направете бедна. Богатството ѝ е, с което тя купува вашите полицаи, следователи, съдии, политици… Колкото по-богата е, толкова по-трудно ще е да я победите.“ С откраднатото покрай АЕЦ Белене нашата мафия ще стане най-богатата в държавата ни, и една от най-богатите в света. И ще инвестира тези пари отчасти в луксове и кефчета за себе си, но много повече в познайте какво? В още крадене, разбира се. А всяка открадната от нея стотинка е открадната от нашия джоб. Твоят и моят, читателю. Имаш ли още в пъти повече излишни пари, от които да се чудиш как да се отървеш? За теб, за половинката ти, за всяко дете и всеки възрастен родител…

Аз нямам тези излишни пари. Затова ще направя каквото прави всеки разумен човек, на който се готвят да откраднат голяма сума пари – каквото ми е по силите, за да не успеят. Това да си опазя от открадване три хиляди (като начало) според мен си струва няколко ходенета по митинги.

Така че ще отида на този митинг. И не само на него. С леко кисел вкус в устата при мисълта за Бойко, но задължително ще проверявам сайта от линка често-често за нови протести. И ще ги посещавам и подкрепям.

54 thoughts on “Следващият протест срещу правителството на Орешарски

 1. Огнян

  Мерси за линка към сайта. Донякъде странно, но досега пропусках протестите защото просто не знаех за тях. Надявам се този път повече такива като мен да са разбрали навреме и да се съберем повече хора.

  Reply
 2. Петър Петров

  Да, това марионетно правителство трябва да си отиде, даже ако може всички негови решения да бъдат обявени за нищожни.

  —-

  Имам само един коментар към кражбата “Белене”. Не мисля, че в България биха останали и 2 милиарда от откраднатите. Мафията тук не е силна, защото си е откраднала или отгледала, а защото е спонсорирана от руския бюджет. Според мен ФСБ биха били щастливи дори само да пуснем руски реактори, понеже това е стратегическата зависимост, която те целят. Ще трябва да ги търсим после за гориво, за инспекции, за удостоверения че всичко с централата е наред и т.н. А другото — продажбата на реакторите, на консултациите, на гьоловете и прочее, е просто схема на някой руски олигарх, който търси да открадне (“далавера”). В случай че успее ще си иска всичката плячка, ако може даже в троен размер. Зер доста шумно, осветено и напрегнато стана, и съм сигурен че ако можеше би се отказал от целия цирк, защото вече не си струва нервите. Но на първо място ФСБ няма да приемат той просто да спре заради изтощение, системата не се интересува от личните чувства на инструментите си. А и от друга страна олигархът вече е положил много усилия, разделил се е с големи суми пари. Той не може просто да зареже “Белене”, най-вече защото ще изгуби престиж. Не пари, а това как другите олигарси гледат на него, това е което не може да пренебрегне.

  На олигарха трябва да дадем достоверно оправдание, за да се отърве от “ангажимента”, а на руските агенти — илюзия за друг, по-апетитен и достъпен лост за влияние в България. Второто е доста невероятно за осъществяване, предвид това, че е нужно измамването на професионалисти по измами. Не виждам как може да стане.

  Разбира се, това е движещата сила зад “Белене”. Мафийката на КДС просто паразитира върху каквото може, било “Белене”, било Цанков камък, било газопроводи, било цамбур-машина.

  Reply
 3. Gugi

  “На Орешарски” ли? Защо орешарски а не БСП или “тройната коалиция”?
  Защото много хитро втълпяват че нямат много общо с този човек?

  Reply
 4. Зелен Бетон

  Интересно дали натискът за „Белене“ ще се засили, след като руснаците оня ден се отказаха да купуват гръцката газопреносна мрежа.

  В света на геополитиката отстъпването някъде обикновено е придружено от настъпване другаде. Апетитите на Москва за влияние наскоро бяха попарени в Кипър, сега и в Гърция. Да се надяваме, че няма да тръгнат да компенсират у нас, т.е. че ще се задоволят с „Южен поток“. Ако само той остане от „големия шлем“ на Първанов, значи Европа наистина е заела твърда позиция към руското влияние.

  Reply
 5. Григор Post author

  @Зелен Бетон: И ако Европа успее да ни наложи директивата си, че не може собственикът на газопровода да е производителят на газа – директива, срещу която Газпром се обявява категорично. (В Европа даже блъфира, че ще спре доставките на газа, ама блъфът не мина.)

  Reply
 6. Делибалтова

  Много загадъчно най-популярната страница за протести “Национален Протест срещу безобразията в България” във ФБ бойкотира протеста в неделя, трият критичните коментари и пускат лековати забавни историйки.

  Лошото е, че огромната част от хората се информират от там за протестите. Направили са ни фалшива страница, с която да ни манипулират или още по-лошо – по един или друг начин са притиснали хората да правят каквото им се нареди.

  Там бяха обявили, че давали 90 дни на правителството, после го отрекоха. След това смениха исканията “против” с искания “за” – уж като позитивен ход. Така автоматично темата против Белене изчезна. Манипулациите вървят с пълна сила!

  Reply
 7. +0

  хм, аз се чудя дали не е по-подходящ един мейлинг лист. От една страна може сериозно да активира хората, от друга е доста податлив на спам и други манипулации.

  Reply
 8. Любо Николов

  Надникнах във въпросната страница. Странно наистина – много общи приказки и никакво споменаване за конкретен протест.
  Аз нямам фейсбук, но тези, които имат, не могат ли да пускат точната дата и час?

  Reply
 9. Tony

  Делибалтова, тази страница е ужким на “независимите” протестиращи от Февруари, но всъщност е под пряк контрол на новата власт, за това се трият коментари, това е типично техен милиционерски подход

  Reply
 10. Mishev

  Протестите по всякакъв начин се мачкат, явно червените са впрегнали сериозна организация , която да руши комуникациите , за разлика от преди месеци, когато такива работи нямаше. С приятели, всичките сме ИТ от бая годинки , следим нещата от началото. Когато се организира първата група за протест във фейсбук , за около ден се бяха събрали 30 000 хора от които някъде към 5000-6000 бяха казали , че ще посетят протеста на 02.06. Само за един ден групата беше изтрита , web страницата на протеста изчезна. В началото си помислихме , че е случайност , криво ляво се създаде нова по history от google, която обаче също изчезна за часове , мисля че поне на 2-3 паса още групи изчезваха , накрая хората почнаха да се самоорганизират в лични ивенти тип -> “Да се разходим до парламента”.

  Лично аз за първи път виждам такова нещо. Имам познат , който работи за Фейсбук в България и при първа възможност мисля да го разпитам какви са полиситата. Защото описаната горе ситуация за мен е наистина плашеща.

  Reply
 11. Любо Николов

  От около три години БСП води кибервойна срещу собствения си народ. Преди време във форума на вестник “Сега” станах свидетел на подробен инструктаж за начинаещи в тази област.

  Reply
 12. Божо

  Този “Национален Протест” доста червендалест излезе. За това и ги махнах от списъка си със “следени” преди време.
  Идеята на въпросната страница явно беше да се плюе срещу батката, като не се подминат Костов и някои други маргинали, а други безобразия да се неглижират.

  Reply
 13. Зелен Бетон

  В подкрепа на Едуард Сноудън:

  https://secure.avaaz.org/en/stop_prism_global/?booozbb&v=25823

  В циркулярния имейл на AVAAZ (с който разпращат линка на регистриралите се на сайта им) пише и следното:

  His bravery not only exposed PRISM, but has started a domino effect around the world, shining a light on secret spy programs in Canada, the UK and Australia in just days!
  . . . . .
  When half a million of us joined with other organizations and activists calling on the US government to stop its cruel treatment of Bradley Manning, he was relocated to a medium-security prison and taken out of solitary confinement. If we act quickly, we might do better for Edward, and help him win the fight he’s bravely taken on, for all our sakes.

  Reply
 14. Зелен Бетон

  Пак от имейла (не съм ги чел още, но по правило дават линкове към добри публикации):

  MORE INFORMATION:

  Edward Snowden: the whistleblower behind the NSA surveillance revelations (The Guardian)
  http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/09/edward-snowden-nsa-whistleblower-surveillance

  Edward Snowden Contact Glenn Greenwald Should Be ‘Disappeared’, Security Officials ‘Overheard Saying’ (Huffington Post)
  http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/06/10/nsa-leaker-and-journalist-should-be-disappeared-overheard_n_3414346.html?utm_hp_ref=canada&ir=Canada

  NSA PRISM program taps in to user data of Apple, Google and others (The Guardian)
  http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/06/us-tech-giants-nsa-data

  Prism scandal: Government program secretly probes Internet servers (Chicago Tribune)
  http://www.chicagotribune.com/news/chi-nsa-prism-scandal-20130607,0,301166.story

  PRISM by the Numbers: A Guide to the Government’s Secret Internet Data-Mining Program (TIME)
  http://newsfeed.time.com/2013/06/06/prism-by-the-numbers-a-guide-to-the-governments-secret-internet-data-mining-program/

  Anger swells after NSA phone records court order revelations (The Guardian)
  http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/06/obama-administration-nsa-verizon-records

  Data-collection program got green light from MacKay in 2011 (Globe and Mail)
  http://www.theglobeandmail.com/news/national/data-collection-program-got-green-light-from-mackay-in-2011/article12444909/

  Greens unveil plan to require warrant to access phone and internet records (The Guardian)
  http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/11/greens-warrant-phone-internet-records

  Reply
 15. Зелен Бетон

  Опс, сори, тези бяха за другата тема… Григоре, премести ги, ако можеш, извинявай.

  Reply
 16. Кал

  Тема за размисъл:

  Заради брутално поведение на концесионера в северната част на Иракли трябва веднага да бъде отнета концесията

  Все повече ми се струва, че тези са истинските цели на новия кабинет и мафиотите (или, ако предпочитате, „бизнесмените“), обслужвани от него. Докато по-„едрите“ намерения са само кьорфишеци – откланят ни с тях вниманието от „дреболиите“…

  Проекти за по няколко десетки (стотици?) милиона не са никак дреболия. Нито щетите, които ще имаме да оправяме подир тях.

  (Поне като се виждаме на живо, може да обсъждаме такива фактори – и уместни наши реакции към тях. Ура за протестите като нов вид граждански форум. 🙂 )

  Reply
 17. Григор Post author

  @Mishev: Подобни изтривания е абсолютно задължително да се проследяват, в смисъл да се иска от Фейсбук информация за причините за изтриването и кой го е поискал. Нямат причина да откажат, не са тайна служба. А издадат ли кой е зад оплакванията и триенията, имаш могъщ факт в ръцете си. 🙂

  @Любо Николов: Можеш ли да го дадеш тук? За препоръчване копи-пейстнат, за да се се изгуби.

  @Зелен Бетон: Предпочитам да ги пуснеш и под другата тема. Две места са по-добре от едно. 🙂

  @Кал: Не виждам причина мафиотите зад кабинета да имат само една цел. Вярно е, една е за десетки милиарди, но кой би отказал някой и друг милион отгоре?

  Reply
 18. Любо Николов

  Потърсих в архива на “Сега”, но повечето е изтрито. Оцеляло е само това:
  Rainbow
  02 Юли 2011 15:59
  Мнения: 939
  От: Bulgaria
  Скрий: Име,IP
  Пенчо, за да изтриеш постинг трябва да си влезнал през опция ‘Форум’ от менюто. По-нататък за да стигнеш примерно до тази тема отиваш в клуб ‘Наблюдател’ и намираш темата от списъка, после – твоят постинг, който искаш да триеш и кликваш върху иконката с кофата за боклук (bin) – най-дясната в долната част на постинга. Ще се появи втори – по-малък прозорец – вписваш си ника и паролата (ако оне си се логвал преди това) и кликваш върху ‘Изпрати’ (!),

  А, да не те изненадва, че най-големите провокатори си трият постингите, ососбено най-инкриминиращите. Това е за да изглеждат ни лук яли, ни лук мирисали когато дойде Сибил с голямата гума и земе да раздава шамари, сиреч бан-ове. Това е стар изпитан трик на кибер-терористите.

  Но на зла круша – зъл прът. Затова всеки провокативен постинг копираш с името на автора, датата и часа на изпращане, пействаш цялата тази информация в твой нов постинг и пускаш отдолу един кротък отговор без много да коментираш. Действа безотказно и на най-агресивния глупак и го отказва да тролства поне по твой адрес. Щото като посъбереш достатъчно доказателства в едно спретнато досие – всеки ще се убеди без много думи кой всъщност подклажда огъня на раздора във форума. А такова досие лесно може да бъде препратено и на Админ-а за информация.

  Радвам се, че си успял да прочетеш предишния ми пост. Внимавай с провокаторите. Приятен ден!

  Reply
 19. Георги

  Аз пък мисля и съм убеден в обратното. Колкото и да имаме проблеми с нашите партии, колкото и да има мафия, Борисов е престъпник, изпълзял от най-дълбокото. Той прекрасно мимикрира, но не се подлъгвайте. Долнопробен сводник и интересчия, не се подлъгвайте, не давайте Родината ни на такава измет.

  Reply
 20. Mishev

  Мислех , че другарите и техните ибрибчии не може да ме изненадат вече с нищо, но с това просто се надскочиха с порядъци – Честит ни нов шев на ДАНС , г-н Делян Пеевски.

  Reply
 21. Джиджи

  Чух, макар че идея нямам дали е вярно, че към Парламента още сега тръгват хора. Отивам да погледна така ли е и ако да, ще остана.

  Reply
 22. Иван

  “Безспорно най-запознатият с тази практика е медийният магнат и народен представител от ДПС Делян Пеевски, който от 2005 г. е следовател, но е работил като такъв само няколко месеца, тъй като първо бе зам.-министър в кабинета “Станишев”, а след това на два пъти – депутат.

  Интересното в случая е, че приетите на второ четене от правната комисия промени в Закона за ДАНС на практика позволяват Пеевски да бъде номиниран за ръководител на агенцията, тъй като бяха изменени изискванията за този пост. Досега шефът й трябваше да има задължително 10-годишен стаж в службите за сигурност, но сега той бе намален на 8. Освен това бе разписана възможност за председател да бъде избран и кандидат с 8-годишен юридически стаж. Точно, колкото има и Пеевски като следовател.”
  05.06.2013 http://www.mediapool.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82-%D1%81%D0%B5-%D1%83%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1%87%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81-%D0%B5-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0-news207273.html

  Reply
 23. Григор Post author

  @Георги: Че Борисов е изпълзял от най-дълбокото все още нищо не значи – старата мафия (кръгът „Монтерей“ и прочее) винаги са били по-дълбоко престъпно от всяко друго, а от тях не е изпълзял. Така че продължава да е по-малко лош вариант от сегашната тройна коалиция.

  @Mishev: Мен изобщо не ме учудват. Целта на мафията по дефиниция е именно да яхне държавните антимафиотски служби – кой по-подходящ за целта от Пеевски?

  @Иван: Иначе казано, Пеевски е гласен за шеф на ДАНС като минимум от момента, в който новите положения в закона са били измислени и формулирани (т.е. дълго преди внасянето им).

  Reply
 24. Маркуча

  Мислех да ви изненадам с още една причина да се видим в неделя, но Mishev ме е изпреварил. Ха честито ни :-/

  Reply
 25. gezatop

  В неделя не бих отишъл защото забраната за пушене ме дразни, но тия ходове с Пеевски прекрачват всякакви граници. Тоя протест в 18:30 разрешен ли е?

  Reply
 26. noemis

  Ще напиша нещо, което вероятно ще се възприеме като крайно мнително и налудничаво, но все пак …

  От януарските протести насам бяхме свидетели на безупречно изпълнена и проведена акция за свалянето на правителството на Борисов. Тази акция използваше широк кръг от похвати, което говори за сериозно присъствие на професионалисти, които са наясно как може да се обработва и манипулира общественото мнение. Логично е да се допусне, че същите тези хора и сега работят за настоящето правителство подкрепяно от БСП, ДПС и Атака.

  От съставянето на правителството на Орешарски, обаче, започва да ми се губи логиката.
  Нормално е, ако наистина искаш да се задържиш на власт за по-дълго време, да не избързваш с крайно непопулярните решения преди да си се закрепил. Но не, противно на всякакъв здрав разум се започна във възходяща градация именно с прокарването на закони и решения, които всеки знаеше, че ще бъдат сериозно оспорени (да не ги изброявам) и всичко това гарнирано с назначаването на компрометирани хора на ръководни постове. Върхът на арогантността (поне засега) е назначаването на Пеевски за председател на ДАНС.

  Убеден съм, че тези които стоят зад Орешарски прекрасно съзнават, че всички тези действия с голяма вероятност ще предизвикат нови предсрочни избори. Също така не е трудно да се досети човек коя партия ще спечели най-много от това. Въпросът е защо! (Взето от друг форум, но много на място: “Можеха да овладеят държавата и без да предизвикват отвращение у гражданите – назначават си никому неизвестни (т.нар. нови лица) хора на ключовите длъжности и им дърпат конците задкулисно. Вместо това, те го правят по най-бруталния, демонстративен и скандален начин.”)

  Разбира се някой може да каже, че от БСП и ДПС тотално са се самозабравили и са го подкарали през просото, но не мисля, че са чак толкова тъпи; друг сигурно ще предположи, че така се прокарват руските енергийни интереси, но най-малкото за руснаците мога да твърдя, че не виждат по-далече от носа си.

  Толкова големи противоречия има, че … все едно в един момент някой да ви сметне за секунда наум сложна задача, а малко по-късно да откриеш, че не може да брои и до десет. Играе се игра, която за съжаление все още не разбирам и не знам докъде ще доведе.

  Reply
 27. Иван

  @noemis,
  Малко след изборите и преди съставянето на новото правителство бях чел статия, която за съжаление не мога да изровя в момента.
  Тя отиваше малко по-далеч в анализа на положението в България и правеше доста глобални изводи.

  По принцип приемам такива апокалиптични предсказания с доста скептицизъм, но…
  Волен Сидеров също ходи лично на посещение в Русия, и е най-големия привърженик на проекта Беляне, явно е чия пионка е станал.
  Пеевски е изградил империята си с парите на КТБ. Всички знаят че това е банката на ДСП, но когато служебния кабинет обяви че ще разхвърля парите на държавните предприятия, банката получи свежа инжекция пари от русия.
  Днес дори, някои журналисти направиха връзка, че преди десетина години, точно на днешната дата, правителството на СДС отказа на Русия въздушен коридор до Косово.

  Та, в статията се говореше за това, че голяма част от задкулисните олигархически и престъпни структури са зависими от Русия. Че Русия не само иска да ни обвържe финансово, но и политически. Че в момента България е силно про-западна, затова се въвежда план за дестабилизация на държавността. Мислете си за най-лошото… държавен преврат, излизане/изгонване от ЕС, открита диктатура, гражданска война, възстановяване на реда с помощта на руската армия (трето освобождение на България от Русия)…

  Отново се надявам да съм лош пророк. Но е хубаво човек да има едно наум, за възможно най-лошия вариант…

  Reply
 28. Григор Post author

  @noemis: Разликата между свалянето на Борисов и сегашното управление не ми се вижда катастрофална, но признавам, че я има. Склонен съм обаче да мисля, че това правителство е твърде бушонно, в смисъл че ще бъде гръмнато много скоропостижно и много юнашки. И вероятно повечето „вътрешни лица“ знаят това и се пазят много старателно да не попаднат в него, та кръгът желаещи да участват е много стеснен и сред материала има и некачествен.

  @Иван: Според мен Русия по-скоро разкапва България – корумпира я, разсипва я икономически и т.н.

  Reply
 29. +0

  “Волен Сидеров също ходи лично на посещение в Русия… явно е чия пионка е станал”

  От самото си политическо раждане Волката си е руски Франкенщайн.

  Reply
 30. emo

  “Бяхме попитани дали това назначение е било консултирано с нас и отговорът е, че не е било.”
  Това отговориха от посолството на САЩ в София на въпроси на “Дневник” за избора на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС.

  На заседанието на групата на БСП преди гласуването в зала на въпроси на депутати, изненадани от кандидатурата на Пеевски, премиерът отговорил, че тя е съгласувана с партньорските служби, но без подробности.

  Очевидно вече партньорските служби са на изток….

  Reply
 31. Виктор

  Хаха, да ви кажа, аз не следя чак толкова изкъсо нещата, но специално за Сидеров и Атака никога не съм имал ни най-малко съмнение. Като чух за тая партия едно време, потърсих й сайта, и гледам: Версия на български и на руски, или поне имаше такива линкове, “Руский”, “Български”. Е какво по-ясно от това. Сега отивам, гледам, няма руска версия, хаха. А за Пеевски се чудя, как така още не сее разпространил, или пък аз не знам, по една телевизия чух как на един митинг, май предизборен, тоя човек, Пеевски, така викаше и крещеше, така екзалтирано, разбира се, вероятно играеше роля, но изтръпнах, като го чух как вика и какво вика. Сидеров не съм го чувал така да вика, даже май и Хитлер не е викал така.

  Reply
 32. +0

  СЕРГЕЙ ДМИТРИЕВИЧ СТАНИШЕВ – 0888 423 769, 0888 423 769
  МИХАИЛ РАЙКОВ МИКОВ – 0887 619 504, 0887 619 504
  МАЯ БОЖИДАРОВА МАНОЛОВА – 0887 130 777, 0887 130 777
  ЛЮТВИ АХМЕД МЕСТАН – 0879 818 000, 0879 818 000
  ДЕЛЯН СЛАВЧЕВ ПЕЕВСКИ – 0888 811 322, 0888 811 322
  ВОЛЕН НИКОЛОВ СИДЕРОВ – 0888 693 243, 0888 693 243

  Тези народни представители получиха по един смс от моя милост, в който на всеки по отделно съм споделил мнението си относно работата му като представител на народа. Вероятно те няма да прочетат мнението ми, но ако получат достатъчно смс-и няма да пропуснат да изкажат своето притеснение от обществения натиск, тълкувайки го като тормоз и опитвайки да изкарат политически дивиденти от ситуацията. Колкото повече критикуват народа си, толкова повече ще се капсулират, а това е гаранция, че скоро ще си ходят т.е ще бъдат изгонени те няма да си тръгнат. Ако пък решат да премълчат мнението ми, то тогава се надявам да усещат гнева на хората в петите си и да се озаптят поне малко.

  п.с. Номерата взех от reduda – http://bit.ly/17MgNwi

  Reply
 33. Eli

  Днес
  18:30 до 20:00
  София, Ларгото, Министерски съвет, 18:30

  Протестираме срещу назначаването на Д. Пеевски за шеф на ДАНС. Протестираме срещу олигархията, която не излиза от властта. Протестираме срещу олигархията, която поддържа всяка власт. Протестираме срещу олигархията, която унизи за пореден път гражданите, назначавайки си поредното удобно протеже. Този път, поднасяйки си цялата държава на тепсия. Протестираме ДНЕС СЪБОТА, 18:30 ч.

  https://www.facebook.com/events/475048025915600/?fref=ts

  Reply
 34. Иван

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/14/2081887_stanishev_tushira_purvonachalniia_bunt_v_bsp_sled/
  “Само зам.-председателят на партията и гласеният за шеф на парламентарната комисия за контрол на спецслужбите и СРС-тата Димитър Дъбов защитил лидера и тезата му, че Пеевски ще свърши работа.
  Социалисти се утешават, че в крайна сметка новият шеф на ДАНС може да свърши “мръсната работа” за реванш с ГЕРБ и след 6 месеца да бъде сменен.”

  Ако ГЕРБ или нейното ръководство бъдат физически унищожени, няма да има никаква политическа партия с възможност да се противопостави на новата върхушка. Очаквам че още в Понеделник да започне координирана атака на прокуратура, данс и мвр срещу мафиотско-терористично-фалшифицираща организирана престъпна група ГЕРБ.

  Сидеров и Пеевски от доста време се заканват, сега вече могат и да го направят.

  @Григор,
  Разкапването на България е само подготвителната фаза. И мисля, че тя е завършена.
  Но си задай обратния въпрос, кой, как и с какво може да попречи с изпълнението на този план.

  Reply
 35. Виктор

  Наглост ли е, простотия ли, не знам, но моля, вижте какво написал Пеевски: “Пак в тяхно име съм готов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми.” На мен това ми звучи така: Назначен съм в една фирма като служител. И казвам: “Ако ме уволнят, готов съм да се оттегля.”. А пък защо “решение” е с главна буква идея си нямам. Веднъж туриха някакъв министър на новосъздадено министерство и като обществото се възпротиви, заместиха го с друг, горе-долу пак от същия дол дренки. Сега може и Пеевски да заместят с някой подобен, но по-малко скандален. Чул съм за тоягата и моркова, но тая политика на мен ми прилича на тоягата и електрошоковата палка. Жалкото е, че мнозинството българи идея си нямат какво е ДАНС, кой е Пеевски, а за тоягата и моркова може само да си мечтаят, ама и това не знаят какво е. Повечето все още знаят, че преди токът бил евтин и всички имали работа.

  Reply
 36. Пешо

  @noemis: от няколко дни и аз си мисля буквално същото. Само не мога да схвана каква е целта. Логичното развитие при ескалация на протестите са нови избори. Какво ще стане на тях е трудно да се гадае, но струва ми се сегашната клика ще получи чувствително по-нисък резултат. ДПС са константа, при БСП ще има спад, а Атака се компрометира тотално и може и да не влезе в парламента. Т.е. остава да спечели Герб, може би дори с достатъчно за управление мнозинство (евентуално с някой дребосък за партньор). Но ако това е целта, защо мафията толкова умело свали предишното им правителство, а след това чрез Цацаров фалшифицира и изборите? Значи целта едва ли е това. Ако е предизвикването на нестабилност, пак не е това начина. Ще има служебно правителство назначено от президента, а пък току що приключилото такова като че ли не беше сред любимците на мафията. Пък и ако не си на власт, краденето е къде по-трудно. А подписването на договори от големия шлем невъзможно.
  Остава варианта кукловодите на тройната коалиция да са самозабравили се идиоти. Но майсторския преврат и фалшифициране на изборите май не подкрепят подобна теза.
  Въобще колкото повече си мисля, толкова повече се обърквам.

  Reply
 37. Anonymous

  Единственото положително нещо е че хората се осмеляват да надигнат глас и това води до някаква реакция и промени. Дали са правилни и дали ще доведат до нещо хубаво… ами в близък план не. Точно сега ми пълнят зорлем главата с история на Франция, та там след като народът се осъзнал че се гъбаркат с него и надигнал глас да пребори тези, които го яхали, последвал един доста объркан и труден век. Сменили се един след друг няколко режима и форми на упралвение докато нещета се поуталожат. Извоюването на демокрация не е лесен и бърз процес, тъй че.. въоръжете се с търпение и кураж. И се подгответе психически че може и да не се получи 😛

  Reply
 38. Кал

  Пешо – „колкото повече си мисля, толкова повече се обърквам“ е добър резултат за кукловодите, да? 🙂

  В такива моменти се сещам за едно разграничение, което направих между научнофантастичния и фантазния подход в изкуството. Първият разчита на и развива логическите ни механизми, вторият – сетивата, способността ни да възприемаме напълно нови феномени.

  В ситуации като тази (и непредсказуемостта, която идва навсякъде по света – например заради скоростта, с която се случват промени) аз бих наблегнал върху сетивата. Държа си очите и ушите колкото може по-отворени; изводите отлагам за малко по-натам.

  До довечера. 🙂

  Reply
 39. Кал

  Зелените“ споделят още няколко имена, за които да се внимава:

  Изборът на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС е превратна точка за управлението на кабинета „Орешарски“. При такова скандално кадруване включително Министъра на инвестиционното планиране – Иван Данов и заместник-министрите Бурхан Абазов (МЗХ) и Чавдар Георгиев (МОСВ), не може да има никакви разумни доводи за оставането на този кабинет на власт.

  Reply
 40. Делибалтова

  Вървя си вчера на протеста до сестра ми и чуваме двете един от група младежи да казва: – Аз чета блога на Григор Гачев. Вие виждали ли сте го?

  Григ, полезен си за всички ни. Благодаря ти!

  Reply
 41. neuromantic

  Не виждам смисъл да отида на простест, защото. Едни хора искат да сменят сегашната помия с предишната. Все още чакам някой да ме светне как точно Борисов се оказа борец срещу Пеевски. Основите на медийната империя на Делян Пеевски бяха поставени с идването на власт на царя. По същото време от нищото изникна и Борисов – като шеф на МВР. Именно медийната пропаганда на Делян Пеевски създаде мита наречен Бойко Борисов. Оттам дойде и “Батман” и притчите за добрия “Генерал”. Появиха се сърцеразтупващите истории предназначение за лелки, в които Борисов оставя пурата си самотна и недопушена за да гони бандитите в нощта и т.н. Делян Пеевски е нашият Господ Бог приятели (и други да нямате) и Той изпрати неговия пророк Борисов при нас да ни разкаже играта. И го направи… Пеевски се обърна срещу предишната власт, когато Борисов изпусна от контрол отрочето си Плевнелиев, който чрез едни по-разумни хора успя да прокара новия закон за държавните пари. Но Плевнелиев не е Борисов.

  Нали знаете, че когато двама се карат печели третия. Само че, Григоре, този третият не сме ние. Мисля че вече разбрахте кой е Той… Не че в пантеона на Хадес няма и по-висши тъмни сили де. Просто Пеевски е лицето им.

  Reply
 42. Кирил

  А аз имам въпрос как стоят нещата с протестите в другите градове – кой ги организира, каква е целта им. Аз мислех да ходя на протеста във Виена. Но организатора е същият, който е организирал и предишният протест. А за какво се гласуваше не се разбра – едните гласували против правителството, другите не против правителествово, а само срещу начина по който се избират хора на високите места. И след като видях, че този протест го няма в сайта, който си дал… имам опасението, че протести могат да се организират за да се размие темата на протеста – от искане на оставка на правителстово да стане
  „протест срещу начина по който избираме хора на високо пистове“, „протест срещу всичко и всички“ и още много безсмислени неща, за да се размие концентрацията на хората и да може да се каже, вижте те успяха и сега вече шефовете на важните агенции ще се избират с 12 часа безмислено говорене в парламента.
  Някакси и от протестирането срещу ЕРП-тата и корупцията в енергото най-накрая се превърна в оставка за Борисов, въпреки, че беше започнал отпреди това проверка в ЕРП-тата. А хората които бяха подписали договорите е ЕРП-тата и договорите за зелената енергия спечелиха от протестите. Оттогава съм много мнителен към протести, особенно без да има споменати искания.

  Reply
 43. Demococcus

  @Делибалтова – Готино. Аз също бих искал да видя Григор наживо и да му стисна ръката. От друга страна, коментарите под статиите са почти също толкова интересни колкото и самите статии. Тъй че – благодаря на всички пишещи 🙂

  Reply
 44. Петър Петров

  Аз виждам едно предимство за нас в така създалата се ситуация: форумните лаячи също са объркани от текущото развитие на събитията и не знаят по коя кауза да се превъзнасят, по кого да плюят и пр.

  Reply
 45. Григор Post author

  @Кирил: И това го има. Аз например не зная дали зад тези протести не стоят и хора на Първанов. Но мисля, че въпреки това са полезни. Учат хората, че протестите им могат да променят нещо, и така са в състояние да контролират управниците си. А това е невероятно ценен урок, особено за България.

  @Demococcus: И за мен ще е чест. 🙂

  @Петър Петров: „SEO“ фирмите получават поръчки и от двете страни, според мен. 🙂

  Reply
 46. Кирил

  Наистина си прав тука. Следващият път и аз съм на протеста.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *