Кой е начело на ДАНС

През последните ден-два в някои медии постъпва информация, че Делян Пеевски се е опитал да спре излъчване на репортаж във френско-германската телевизия Arte. Репортажът касае имотите му. (Познайте от три пъти в чии медии няма да намерите тази информация.)

Повече може да бъде прочетено тук, тук и на други места. Интересен е обаче един момент от публикуваното, на който ми се иска да обърна внимание.

Отначало журналистът и операторът са имали проблеми само с охраната на имотите на Пеевски. (Която се е държала точно в стила на мутрите отпреди 20 години, но очаквал ли е някой нещо друго?) После обаче са били възпрепятствани от… полицията. Колата на журналистите е била спирана от полицаи, на журналистите е било забранено да снимат и са били искани документите на оператора. Също така, журналистите са били следени освен от полицията и от „хора в тъмни дрехи“.

Какво се е случило по-нататък? Операторът, нека го кажем учтиво, е получил обаждане по телефона, с което му е бил оказан натиск репортажът да не бъде излъчен. (За щастие, Arte все още не е собственост на Пеевски, така че не се е получило.) Очевидно полицията е докладвала на Пеевски кой точно се опитва да снима имотите му. Което е престъпление по служба, в европейска страна би било разследвано, и когато се разбере кой полицай е изнесъл информацията, той ще влезе в затвора. Ще си позволя прогноза – у нас ще разберем кой полицай е изнесъл информацията по това кой ще бъде повишен и/или награден.

Имах обаче предвид нещо друго. От доста време и аз, и други хора съобщаваме – Пеевски не е начело на ДАНС само формално. Официалният ѝ началник Писанчев реално е фигурант, който рапортува на него и изпълнява неговите решения. Така че изказванията на Орешарски и мафия, че назначението на Пеевски е отменено и протестът срещу него няма вече повод, е вярно колкото… всичко друго, казано от тях.

И това си личи. Ако някой се чуди какви са „хората в тъмни дрехи“, следили журналистите, нека пробва да познае от три пъти. Може и с подсказване. А ако се справи без подсказване, имам за него и по-сложна задача. Нека се опита да познае за какви цели се използва в момента ДАНС. Дали защищава народа от заплахите, или заплахите от народа. (Защото ако Делян Пеевски не е заплаха за България и българския народ, не знам какво е.)

Реалното положение е, че ДАНС се управлява именно и точно от Пеевски, благодарение на правителството ни и политиците зад него – БСП, ДПС, Атака. И очевидно не само ДАНС, а и МВР…

Правителството продължава да ни лъже.

На подкрепилите го – честито, печелите!

На всички, които не си дадоха труда да подкрепят протеста – също честито, печелите!

Същото.

7 Responses to 'Кой е начело на ДАНС'

 1. Делибалтова Says:

  Снощи по новините на Нова телевизия обявиха темата, а не видях да я коментират. Стори ми се, че новинарската емисия свърши прекалено рано. Май не само пеевските медии си траят.

 2. noemis Says:

  Интересни разсъждения свързани с тази тема (а и с много други теми в блога – по-конкретно с “Опит за формулиране на политически проект”), на които попаднах днес.

  В търсене на новия социален ред
  http://kendov.wordpress.com/2014/01/07/new-social-order/

 3. Шapкан Says:

  проблем ли е кой оглавява ДАНС или е проблем, че такава организация изобщо съществува?

  (за тази пропаганда Гачев ще ме блокира. Леле колко ниско съм паднал)

 4. Кирил Says:

  Аз не можах да разбера откъде се взеха толкова гласове за БСП. Все пак ги видяхме колко струват…
  За ДПС също ми е чудно – уж турска партия и им осигури новини на турски по националната телевизия, но във финансово отношени какво направиха за избирателите си…
  Атака – еми не може нормален човек да му види пропагандния клип на Воленчо и да гласува за него… но все пак той май успя да измами най-много хора…
  Според мен всички гласували за това правителство не мислят нормално или изобщо не мислят с главите си. Просто се чудя какво трябва да направят тези депутати, за да ядосат гласоподавателите си.

 5. Христо Христов Says:

  @Кирил Забравящш за простестния вот срещу Бойко

 6. Петър Петров Says:

  Зорлем ти казвам… 😀

 7. Валентин Says:

  Полицаите са издали незаконосъобразно разпореждане. Лесно могат да бъдат осъдени (пример за осъден полицай има в статията, която посочвам по-долу).

  Всеки (включително и журналистите) може да снима на публични и обществени места без да се изисква съгласието на лицата, които попадат в кадър.

  Снимане на публични и обществени места – правни аспекти

  Ако лицата, които попадат в кадър се намират извън публичното или общественото място (на което се намира лицето, което снима) не е много ясно как се тълкува закона. Но мисля, че не би трябвало да е забранено след като има видимост от публичното или обществено място.

  Според тази точка от закона не се изисква разрешение, ако се снима “пейзаж”:

  2. изображението на лицето е само детайл в произведение, показващо събрание, шествие или пейзаж;

Leave a Reply