Lafka

Сигурно немалко хора се чудят кой е истинският собственик на така внезапно възникналата верига магазинчета. Доскоро нямах време да се поинтересувам. Но сега проимах.

Официално веригата е собственост на „Табак маркет“, дъщерна фирма на „Булгартабак“. Зад мероприятието стои Корпоративна и търговска банка (Цветан Василев), и естествено, в крайна сметка Делян Пеевски.

Какво следва от това? Ами логичното обяснение на наскоро внесения законопроект, съгласно който на хипермаркети и други магазини ще се забрани да търгуват с цигари. (Под претекст за опазване на здравето на хората, естествено.) Тютюневи изделия ще могат да се продават само в ограничен брой специализирани магазини, които ще бъдат определени с конкурс. Както вероятно живелите в България повече от няколко часа се сещат вече. изискванията на конкурса ще са такива, че на тях ще отговаря единствено познайте коя верига.

Дали само това е корупционното около „Lafka“? Не, естествено. Планьорите на веригата очевидно имат наистина свръхестествени способности – магазинчетата ѝ са винаги и задължително на точно най-оборотните места във всяко населено място… Ако някой се интересува как се получават такива способности, много е просто. Звънвате на някой министър-председател или друг ваш подчинен и той дискретно нарежда надолу по веригата. Накрая едни хора от НАП изнасят тихомълком на когото трябва информацията за оборотите на магазините в нужните ви населени места и техните местоположения, и хоп! Местим предмети с поглед. И ги запалваме с мисъл.

При това положение беше напълно естествено из повечето социални медии вече да се въртят инициативи под заглавия от типа на „Аз не купувам от Lafka“. Не участвам в социални мрежи, но имам блога си – подкрепям тези инициативи тук.

Щях да приключа с това, но се сетих и още нещо.

Помните ли онази предизборна реклама на кому… пардон, социалистите „Гласуваш за Бойко – получаваш Костов“? Практиката показа, че е лъжа. (Колко чудно, като се има предвид източника, а?) За добро или лошо Костов нема думата при управлението на Бойко.

Уви, преди тези избори нямаше реклама „Гласуваш за Станишев – получаваш Пеевски“. А трябваше. Щеше да е истина от божиите уста… Но според мен ще е на място преди следващите избори.

(Кого ще получиш, ако гласуваш за Бареков… ще ви оставя да се сетите сами. Жокер: каква беше длъжността на Бареков, преди да навлезе в политиката? И откъде идват парите му?)

8 thoughts on “Lafka

 1. +o

  Да, ами Бареков си изработи повишението, толкова добре работи момчето.
  Но от заключението “в крайна сметка Делян Пеевски” и един от предните ти постове ми се струва, че много превъзнасяш Пеевски. Да, вероятно той е на директна връзка към дс-кукловодите и не зависи от Доган, Вероятно има възможности за собствен ход, въпреки че хората го мислят за малоумник, но в края на сметка е кукла. Кукла, която хубаво ни размахват и след 3-4 години вероятно дори ще похарчат, за да нахранят озлоблението на хората.

  Reply
 2. Григор Post author

  +о: Беше кукла. След приноса му към свалянето на Бойко вече е играч – доказа ресурсите си и решителността да ги използва без колебание и скрупули. И към момента, доколкото разбирам, е на директна връзка единствено към себе си. Останалите от това правителство са на връзка към него. Дори Станишев.

  Reply
 3. Б.Павлов

  Печелившата реплика за социалистите на следващите избори може би ще е:
  Гласуваш за Бойко – отнемат ни Пеевски!!!

  Друг вариант:
  Щом гласуваш за Серго и Павка ще получиш не брошка, а Lafka!

  Ето и тема за размисъл за деня преди изборите:
  За кого да гласувам, кажете ми моля –
  и със Серго, и с Бойко ми пробутваха… Волен! 🙂

  Reply
 4. MilenG

  Гриша, според мен също много надценяваш Пеевски.

  “Зад мероприятието стои Корпоративна и търговска банка (Цветан Василев), и естествено, в крайна сметка Делян Пеевски.”

  Според мен, кукловодите са размито множество хора от ДС, КТБ е банката им, ЦВ и ДП и НБ са техни, доказа ли се публични лица.

  Простата истина, която всеки един трябва да разбере, е, че организираната група от хора (например мафия) е по-силна от неорганизираните хора. Дори мафиотите да нямат специални качества и таланти, те имат по-голям шанс да се наложат над останалите. Единствения шанс на останалите е да се обединят в друга мафия, наречена “държава”. (държавата и тя е един вид мафия, само че публична).

  Reply
 5. Григор Post author

  @MilenG: Кукловодите държат малко или повече всички банки в България. Различни кръгове гравитират към различни банки.

  За единствения шанс си прав. Уви, за тази цел трябва народ.

  Reply
 6. Григор Post author

  @Шаркан: След куп намеци ти казах право в очите, че не си желан така зомбиран. И тогава не чу… Сори.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *