И още „опорни точки“

Поредните инструкции към червените активисти какво да разпространяват по форуми и срещи.

Открих ги в „България утре“, където са попаднали вероятно от „Бивол“. На тях пък са били изпратени от агенцията “Leadway Media Solutions”.

Ето ги – съдете и преценявайте сами. (Ако не знаете как се прави, примерно можете да се опитате да си припомните къде и от кого сте ги чували вече, и да си направите изводите за този източник. А ако сте повярвали на някое от тях, може да е добра идея да си направите изводи и дали не сте лековерни и лесни за манипулиране. Респективно, ако ваш честен познат или приятел им е повярвал, си направете тези изводи за него. Ако искате, му покажете този запис или източниците – да знае кой, къде и как е сготвил манджата, която той хвали… Това е само началото, оттам нататък използвайте главите си.)

В опорните точки от 14-17 юни 2013 – когато Делян Пеевски бе назначен за председател на ДАНС, се лансира тезата, че решението е “нестандартно”.

“Пеевски е подходящ защото е много навътре в далаверите на Цветанов и Борисов, както сам го каза в НС. И затова високопоставените гербери трудно могат да се примирят с подобен избор, защото няма по-върл враг от довчерашния приятел”, гласи едно от пиар напътствията за коментари в публичното пространство.

Ето какво още пише в “опорните точки”, издадени да защитят кандидатурата на Пеевски:

“Решението е нестандартно, но и ситуацията, в която ГЕРБ превърнаха спец службите е уникална – да работят не в интерес на страната, а за да обслужват бизнес и политическите интереси на Цветанов и компания. Пеевски е наясно, кои са скритите агенти на бившия ВР министър в службите и ще ги неутрализира най-добре.”

“Този със сигурност няма да остави верните хора на Цветанов в спецслужбите, защото ще ги реорганизира основно.”

“Пеевски се скара с Цветанов още в Парламента, какво остава като оглави спецслужбите – ще се намерят доказателства за далаверите им, затова и ГЕРБерите треперят.”

“Пеевски е подходящ защото е много навътре в далаверите на Цветанов и Борисов, както сам го каза в НС. И затова високопоставените гербери трудно могат да се примирят с подобен избор, защото няма по-върл враг от довчерашния приятел. А при проверките на работата през мандата им разследващите вече ще задават точните въпроси.”

“На зла круша – зъл прът. Щом ГЕРБ опищяха страната, значи изборът на Пеевски за шеф на ДАНС ги е ударил по слабото място. Сега като нищо ще се намерят и доказателствата, които липсват на прокуратурата за да си свърши докрай работата.”

“Толкова бурна реакция срещу този кандидат издава само едно – огромен страх и ужас у върховните гербери. Най-опасни са довчерашните приятели, които ти знаят всички далавери.”

“ГЕРБ не могат да търпят повече – след прокурорските проверки, сега и бившият им приятел и сега най-яростен противник да оглави ДАНС. Знаят, че ще ги пратят в затвора и затова искат разтурване на парламента и извънредни избори.”

“Наистина ГЕРБ нямат нищо против Д.Пеевски, защото той ги обслужваше вярно чрез медиите си близо 4 години. Но много искат властта и си търсят поводи за метеж, за да се върнат отново начело на държавата!”

“Сякаш някой е очаквал ГЕРБ да си признаят. Та точно те, вместо да останат да дискутират кандидатурата за ДАНС в парламента, излязоха и започнаха да подклаждат протестите. А Борисов откровено заяви, че “пилците се броят на есен” .”

“Пеевски начело на спецслужбите ще обърка сметките на много хора, а някои недосегаеми гербери може и в затвора да влязат. Затова е цялата политическа олелия.”

След избухването на протестите ДАНСwithme, тезите се изменят в посока срещу демонстрантите. Протестиращите са “платени” и “обслужват единствено ГЕРБ”, а изборът на Пеевски е бил грешка, но “само който не работи, той не греши”.

“Пеевски беше едно наистина нестандартно решение – силно мотивиран да пресече контрабандата външен за системата на спец службите човек. Но пък обществото не го прие и правителството си коригира решението. Протестите са платени и обслужват единствено ГЕРБ,като целят връщането им на власт.”

“Изборът на Пеевски беше грешка – ама само който не работи той не греши.”

“Не защитавам Пеевски, но никой не може да го обвини, че е намесен в наркоканалите. Точно той можеше да ги пресече, защото е медийно и финасово силен – илюзия е, че обикновен човек може сам да излезе и да се опълчи срещу статуквото. Ама не е перфектния избор и това се отчете като грешка от правителството. На практика протестите нямат причина!”

“Без да дадат поне малък толеранс на новото правителство, гражданите ще върнат ГЕРБ на власт. Протестите нямат мотив – и Пеевски се отказа, и забраната на тютюнопушенето остана. За какво протестират?”

” Протестиращите са много заблудени – за по едни 100 лв са готови да обрекат децата си да живеят под диктатата на мафията завинаги. Защото следващите избори няма да има, а просто печатницата на ГЕРБ ще се постарае да достави по места правилно попълнените бюлетини”.

” От хаос, безредици и нерешаване на икономическите проблеми на страната полза имат само изпадналите от властта мутри на ГЕРБ. Надяват се хората отново да ги върнат начело на държавното управление, дори с цената на тотален разгром на държавността. Не дадоха дори 10 дни спокойствие на новото правителство!”

Относно вътрешнопартийната опозиция срещу назначението на Пеевски тезите са следните:

“Не прави чест на вътрешнопартийната опозиция да използва една грешка за да свали цялото правителство и реално да обслужи интересите на ГЕБ като самосвали Коалиция за България от властта!”

“Намери се най-честния в БСП – Кадиев. За енергетиката да не отваряме дума, щото там той и жена му са като оплетени черва с кожодерите…. Но пък човекът зове вътрешнопартийната опозиция да връща Гоце на власт. Я по-добре се скрий и си замълчи.”

“Много е подло вътрешнопартиен опонент да критикува лидера си по медиите. Ако сравним Станишев с Р.Петков и трябва да се избира – предпочитам човека с европейското мислене, който не контактува със знакови фигури от ъндърграунда…”

“Права е И.Йотова, че ЕП не се интересуват от конкретните имена на ръководителите на държавните ни институции, а реформите и работата да вървят. Но ГЕРБ се страхуват специално ДАНС да проработи, защото контрабандните канали са основен източник за финансирането им.”

“Лесно им е на тия БСП-ари от далечен Берлин да подкрепят по принцип модерната социалдемокрация у нас. Ама преди това трябва да се почистят Авгиевите обори на спец службите, покровителстващи контрабандата. Това може да свърши само някой достатъчно мотивиран и външен за системата човек, амбициран да прочисти и реформира системата.”

По неудобната тема за подкрепата на “Атака”, от която зависи стабилността на правителството”, пиарите съветват и Сидеров как да се държи:

“Сидеров даде пример на ГЕРБ как се държи депутат, изпратен в парламента за да работи. Принудителното безделие на парламента и правителството обслужва интересите само на герберите, които не могат да приемат отпадането си от властта.”

“Все някой трябва да нарече нещата с истинските им имена. Не разбирам защо толкова се обиждат от “Господарите…”. Когато те се подиграват с хората е нормално, но като им върнат жеста – било клевета… Волен е като някакъв съвременен Мунчо, който може и да е луд, но говори истини.”

“Волен може и да не се държи възпитано, но досега всичко, което казва за политическата и медийната обстановка у нас е точно. Просто му липсва куртоазия и лицемерие.”

“Атака всъщност се пазари да я подкрепят за импичмънта на президента – едва ли ще го постигне, но въпреки това според мен ще се върне в парламента. На парктика такива спешни избори обслужват единствено интересите на ГЕРБ – замитане на следите и прекратяване на съдебните производства срещу тях.”

“Сидеров е прав, не може 100-ина младежи, които си уплътняват времето като “протестират” за дребните стотинки на ГЕРБ да блокират всеки ден центъра на София. МВР трябва да осигури нормалното функциониране на градския транспорт и да гарантира, че гражданите могат да се придвижват свободно.”

“Медиите наистина преекспонират протестите на т.нар. “мирни и високоинтелигентни”, самообявявили за истина от последна инстанция хейтъри. Но поне хората на Сидеров могат да отпушат движението в центъра на столицата и да прогонят тези закъснели хипари оттам
са прави, защото реакция по случая Сидеров имаше, но и не сме васална република на никого.”

10 thoughts on “И още „опорни точки“

 1. +o

  Цитатите приличат на бисери, но не са…
  Ето една класика за сравнение:
  “На брега доячката дояла крава, а в реката всичко се отразявало наопаки.”

  Reply
 2. Виктор

  Казваш, Григор, лековерни и лесни за манипулиране. На мен ми се струва, че мнозинството българи сме даже още по-зле от такива. И като излезе Георги Жеков и каже “Здравейте, зомбита”, някои му се сърдят. Ами че зомбита сме си. Мислех и аз, че СДС, че това и онова, а какво било, всичките били от БКП и като че ли други хора, освен зомбирани от червените в България няма. Хайде дано да не съм прав. Извинявам се за песимизма, който лъха от мене напоследък.

  Reply
 3. Любо Николов

  Не са изсмукани от пръстите. Грижливо конструирани са.
  Достатъчно е да стъпиш доверчиво на първото стъпало: “Активистите на протестите, зад които отдавна лъсна, че стоят Прокопиев и Плевнелиев”.
  От там нататък е лесно да лапнеш и всичко останало.

  Reply
 4. Кирил

  На същата страница на монитор, малко по-надолу може да се види изречението:
  “Делян Пеевски е умен човек. Вероятно е предпочел да говори пред агенция ПИК, защото тя е най-независимата електронна медия и е равноотдалечена от всички политически сили.“
  Имат чувство за хумор хората

  Reply
 5. Григор Post author

  @~!@#$%^&*()_+: Уви, поредното доказателство, че някои журналисти се реализират в най-древната професия по месторабота…

  Иначе, винаги е удоволствие да научиш за себе си нещо ново и интересно. Не знаех, че зад мен стоели Прокопиев и Плевнелиев. Мислех, че е зеленият октопод и още десетина други подобни, които сигурно ще открия в „Монитор“, ако му отделя времето да се ровя.

  (Но това обяснява защо вторият от двамата трябва веднага да си подаде оставката и да бъде сменен с пионка на Пеевски, а на първия да му бъдат взети медиите и дадени на… познайте кого?

  Апропо, оня купен мръсник Николай Стайков, дето отказва да каже в ефир кои стоят зад noresharski.com, да си припомни, че и на FrogNews админа отказваше! Помогна ли това с нещо на Огнян Стефанов? И да не си мисли, че едни възмутени българи ще оставят работата и този път недовършена! Чуковете са сила!)

  И, на въпроса ти дали тези работи са съвсем изсмукани от пръстите – не са съвсем. И аз съм чувал, че Стойнев има сестра…

  Reply
 6. Кирил

  Електората на БСП са пенсионерите. На нас колкото и изсмукани да ни звучат тези изказвания, за пенсионерите това си е истината. Аз лично се надявам в интернет тяхната пропаганда няма да има успех – все пак не можеш да наложиш контрол както при телевизиите и вестниците.

  Reply
 7. Вени Марковски

  Григоре, “изданието” “Говедо” (име, което е по-близко до същността на “материалите”, публикувани там) е хванато в лъжа, при това опашата, при това от мен. Този факт сам по себе е достатъчен, за да не им се вярва. Елементарното при една лъжа е да поднесеш на засегнатия извинение и да го/я помолиш да го приеме. Няма такова нещо в “Говедо”.
  Но зарежи лъжата, че съм бил съветник на Първанов – факт, който е лесно доказуем, тъй като всички съветници на Първанов, Плевнелиев и Стоянов са публично известни.
  Те имаха наглостта да публикуват и моята кореспонденция до тях, в която ИЗРИЧНО пиша, че не е за публикуване. Такова грубо нарушаване на елементарните журналистически стандарти е доказателство, че хората там не са журналисти, а претендиращи да бъдат такива.
  Следователно и останалите им определения, които смело са си дали, може да са толкова верни – “обективни”, “коректни” (sic!) и “разследващи”.
  В този ред на мисли, самият факт на публикация в “Говедо” ме кара да не ѝ вярвам – предполагам, че всеки нормален човек би сторил същото, след като не веднъж, а поне два пъти съм ги хванал в лъжа или нарушаване на журналистическите стандарти.
  И забележи – изобщо не коментирам текста в статията ти, защото след като източникът е менте, няма как да се доверя, че този текст не е менте.

  Reply
 8. Григор Post author

  @Вени Марковски: Да си призная, аз имам доста сериозни причини да вярвам на тази публикация. Не бих могъл да кажа какви са, без да изложа на риск свой добър приятел. Но ги имам.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *