ОпънФест – 2005

Привет на всички!

В събота и неделя ще се проведе ОпънФест 2005 – ежегодният празник на откритостта, свободата, свободния софтуер, а от тази година – и на свободното изкуство.

Пълните подробности можете да научите от сайта на събитието. От мен, само накратко:

Ще можете да чуете куп лекции на тема различни свободни софтуери. През първия ден ще можете да присъствате на поток, специализиран на тема OpenBSD. През втория – на OpenArtCon, конгреса на свободното изкуство. И през двата дни ще се провеждат InstallFest и BurnFest – тоест, ще можете да си донесете собствената машина, за да бъде инсталиран на нея някакъв свободен софтуер, и / или празни CD-та или DVD-та, на които да бъде записан свободен софтуер, или свободно изкуство.

А което не го пише в програмата, но е може би най-важното от всичко – ще срещнете хора, които ценят, харесват и обичат свободата и отвореността. Хора със свободно мислене, които нямат нищо против да споделят знания, умения или свои творения, били те компютърни програми или музика. Дори само това може би си струва вече да минете и да видите празника.

Мястото на провеждане е ИЕЦ. (Намира се на “Цариградско шосе”, почти срещу Метро-1.) Подробности за транспорта дотам, часовете, програмата и всичко останало – отново от сайта на ОпънФест.

За другите не зная, но аз лично ще се радвам да ви видя там! 🙂

3 thoughts on “ОпънФест – 2005

  1. Васил Бадев

    Само едно малко уточнение – Install/Burn fest ще има само през първият ден – събота 29.10.2005

    Reply
  2. Григор Post author

    Не ми е известно подобно нещо. Да не кажа, че съм доста убеден, че ще го има и втория ден.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *