Какво всъщност се случи и какво ще се случва

Какво всъщност се случи в политиката? И по-точно, как това правителство стигна дотам да падне?

Някои от нещата знам. Повечето обаче само предполагам, по косвени признаци. Съставил съм си хипотеза, която съм приел за работна, макар и не гарантирана. За тези, които се интересуват – ето я.

Нещата тръгнаха от ситуацията около Украйна. С поставянето на Янукович начело Русия я задвижи към де факто присъединяване. В добавка, Янукович и хората му се оказаха корупционери до степен да вбесят почти всички обикновени украинци, включително украинските руснаци. Резултатът беше Евромайданът в Киев. (Значителна част от участниците на който бяха руснаци от източните райони.)

Янукович падна от власт – качиха се прозападни политици. Планът на Путин за „интеграция“ на Украйна се провали. Той направи грубата грешка да реши да действа по судетски сценарий. Нападна с армия без опознавателни знаци Крим и го анексира чрез „референдум“. (Наскоро даже си го призна.) Но с това потъпка неписаното правило, че в Европа в 21 век не се действа с военна сила, дори в Източна Европа.

ЕС и САЩ нямаше как да не реагират. Отначало реакцията беше изключително мека на дипломатическо ниво, но много решителна на едно по-прикрито. А именно, започна внимателна подготовка за разкъсване на икономическите и енергийни зависимости на ЕС от Русия. Диверзифициране на източниците на енергия и особено на петрол. Започна процедура по създаване на терминали за внос на втечнен газ, включително от САЩ (които за последните пет години от най-големия вносител на газ станаха най-големия производител и един от износителите). И се приеха правила, които да подсигурят Русия да не може да бъде монополист в газопреносни мрежи на европейска територия.

Путин нямаше как да не научи за това. В Източна Украйна му се наложи да действа доста по-сдържано. Вече нямаше как да прати редовната армия, дори без опознавателни знаци – наложи му се да мине с маскирани специални части, масово набиране на „доброволци“ от местните руснаци и въоръжаването им с руски оръжия. Отначало тази стратегия се оказа ефективна срещу на практика небоеспособната украинска армия. Украинците обаче бързо набраха опит (не без помощта на военни съветници от ЕС и САЩ) и започнаха да се справят с „опълченците“. Последва ситуацията с малайзийския самолет, и т.н.

Какво ще е развитието по-нататък според мен е очевидно. Ако Русия прекрати военната си ангажираност, украинската армия ще победи „опълченците“ напълно за няма и месец. Ако не я прекрати, ЕС и САЩ ще прибегнат към икономическия еквивалент на атомно оръжие – ще изолират Русия от световните капиталови пазари, или ще направят търговията ѝ на тези пазари твърде скъпа. Доскоро не искаха, за да не тласнат Русия в обятията на Китай, но Путин направи стъпката към Китай, така че вече нямат какво да губят. Към това се прибави и изолация от западни технологии, които са незаменими за руския добив на нефт. Нищо чудно, ако Русия прекали, да ги последват и технологиите за добив на земен газ. Стане ли това, Русия ще е пред икономически колапс. Стигне ли се до него, Путин ще рискува да изгуби трона си. А за да избегне тази възможност, той няма да се спре и пред Трета световна война…

Тези предсказания все още са само хипотези. Да се надяваме, че няма да се случат. А и не са толкова интересни, колкото е какво стана и става тук, в България. У нас.

(Още веднъж напомням – това са мои хипотези, по косвени признаци. Често знам неща от кухнята, но този път не е така.)

Нещата може би са започнали с два „добри съвета“. Не зная кой може би ги е дал, но се досещам кой вероятно би бил зад тях.

Единият вероятно е бил към Цветан Василев. Да си отвори очите в какво е започнало да се превръща едно от творенията му – Делян Пеевски. Да забележи, че онзи е стана с решителността и агресивността сил от пионка играч, и че реално държи ДАНС чрез Писанчев. И да помисли дали не е време да го елиминира, преди Пеевски да е елиминирал него – защото това е, което е логично да се очаква от Пеевски.

Другият вероятно е бил към Делян Пеевски. Да престане да е творение и зависима марионетка на Цветан Василев. Да вземе мерки да го подгони и премахне като фактор, преди Цветан Василев да е направил това с него. Защото това е, което е логично да направи Цветан Василев, след като се видя какъв, хм, потенциал има Пеевски.

Вероятно и двамата са започнали подготовка, и подготовката на всеки няма как да е останала незабелязана за другия. Допреди две години подобна ситуация щеше да свърши с изчезването на Пеевски от сцената икономически, а нищо чудно и физически. (Цветан Василев е КТБ, КТБ е ВТБ, а ВТБ е ФСБ. Иначе казано, тогава зад Василев стояха силовите ресурси на руското разузнаване.) През последната година обаче ситуацията се обърна – Пеевски държи ДАНС и съдебната система, правителството реално е негово, а ресурсите зад Василев са с вързани ръце от ситуацията между Русия и ЕС. Василев няма как да не е разбрал, че е станал губещата страна и се очаква много скоро да загуби всичко.

Вероятно в един момент с Пеевски са установили контакт едни господа в безупречни костюми. Че са му обяснили на безупречно дипломатически език, че е прекалено млад, за да е толкова богат и с такова влияние. И че това, заедно с миналото му, поставя под въпрос дали те няма да играят срещу него. Това, което надали са казали, но Пеевски няма как да не се е сетил, е че зад тях има силови ресурси, по-добри от руските. (И друг път съм споменавал – разликата между примерно МОСАД и френските тайни служби е, че французите не се дънят. Примерно като очистят някого, не оставят никакви следи. Напоследък и немските се изучиха от тях, като при това пък запазиха тевтонската си организираност и ефективност…)

Съответно Пеевски вероятно е попитал какво искат, за играят с него. Те са отговорили, че имат проблеми с идеята Василев да е твърде влиятелен, понеже това значи Русия да е влиятелна в един бъдещ щат на бъдещите Съединени европейски щати. И вероятно са му предложили да се обединят срещу общия враг. Пеевски пък вероятно си е направил сметката, че ако откаже, си подритва акта за раждане – онези са премахвали безследно далеч по-могъщи хора, когато той още е бил в разделно състояние. По-добре да получи нещо, отколкото да загуби всичко.

И така, Пеевски атакува. Подготвил е обвинения срещу КТБ и Василев, и е предизвикал вложителска паника, за да получи повод да ги задейства. Целта вероятно е била в крайна сметка Василев да „се самоубие“, или „да му се случи инцидент“ – Пеевски не би се примирил с по-малко, особено срещу играч, който знае за него толкова много и такива важни неща.

Василев обаче също е бил подготвен. Той бяга във Виена, където ще е трудно да бъде ликвидиран, и изнася със себе си от КТБ… не, не пари. Досиета. Не само на Пеевски, а и на куп други хора. Не случайно беше казано „Първите 25 години от прехода минаха под знака на досиетата на ДС и Йончев, вторите ще минат под знака на тези на КТБ“.

Пеевски отговаря с искане на МВР към Интерпол да го арестува и докара в България. Кой знае защо обаче, Интерпол само го разпитва на местно ниво, след което го освобождава. Твърде нетипично за Интерпол – очевидно в картинката се е намесил някой, който е в позиция да им нарежда. И това надали е Василев.

Личното ми предположение е, че когато той се е оказал във Виена и пред заповедта на Интерпол, с него са се свързали едни господа в безупречни костюми. И вероятно са му обяснили на безупречно дипломатическия си език, че е загазил. Че съгласно правилата на играта се налага да го върнат с белезници в България, въпреки че там ще му се случат не-демократични неща… Той, естествено, е взел досиетата на КТБ за точно този случай. Попитал е дали досиетата няма да променят тази ситуация. Получил е уверения. Дал им ги е (може би отначало не всичките, но надали онези не са си били написали домашното и не са знаели колко са всичките). И ситуацията се е променила.

Като краен резултат, господата с костюмите са застреляли с един куршум и двата заека. ФСБ вече до голяма степен са икономически извън играта в България, а като се има предвид продажността на българските политици, това до голяма степен ще рече и политически. Пеевски пък е под здрав контрол чрез досието си от КТБ и не само от руските служби (които също разполагат с него, но вече не са единствените). Ако наистина са изиграли ситуацията така, свалям на европейците шапка. Византийци на квадрат са.

Дотук – добре за нас. Проблемът е оттук нататък. Европейците не са благотворители. Имат интерес ние да не сме под руски контрол, но нямат интерес да сме силни до степен да можем да играем в своя полза, а не в тяхна. Ако ние не можем да си изметем и изчистим къщата от Пеевски и прочее кукли на конци, те с гаранция няма да ни я изметат. Така че се налага да се справим ние. Не че повечето ни други политици не са също кукли на конци, но тези между Пеевски и досиетата на Василев вероятно са особено здрави.

Какво можем да направим по въпроса? Първо и най-важно, да изберем парламент с конфигурация, при която да няма необходимост от ДПС във властта. Това е единственото, което потенциално може да извади Пеевски извън играта. (Без Цветан Василев единственият друг, който реално е опасен за бъдещето на България по руска линия, е Георги Първанов. А неговото АБВ нещо не върви добре напоследък. Опасни по други линии сред по-силните и видни в политиката към момента няма, а „ресторантските“ кръгове към момента са амортизирани почти до парализа.)

Най-постижим ми се струва вариантът, в който ГЕРБ имат поне 121 депутата. И тогава ще пазят примерно възможността за коалиция с РБ (ако влязат) като резервен вариант, за в случай че БСП / Пеевски / ФСБ напазаруват техни хора, но ще могат да минат без ДПС. Бойко обича да се изживява като Стамболов – принципно е изкушим да свършва понякога и по нещо свястно.

По-лош би бил вариантът, ако ГЕРБ и РБ заедно имат над 121 депутати. Тогава Бойко няма да има резервен вариант и ще е принуден да не гори мостовете към ДПС. Няма да може да си позволи да си отмъсти на Пеевски за забития в гърба нож. Ще може само да го държи далече от властта за едно известно време. Все е кяр.

Някакви договорки сигурно вече са сключени. Гледам, че финансирането на Бареков пресъхна последните няколко дни, а то напоследък идваше от Пеевски. А без да му се плати сигурно дори Бареков не би гласувал за себе си. Така че ако той бъде елиминиран, задачата ще стане доста по-лесна. Сигурно наш Батман е обещал нещичко на Пеевски, но надали е чак ДАНС. Не ми прилича на самоубиец.

Постигнем ли махането на ДПС / Пеевски от властта, нещата ще висят на гражданската ни активност. Ако се събират категорични митинги срещу полицейщини и подслушвания, Бойко може да реши да не рискува – особено ако има достатъчно мнозинство в парламента, за да може да мине и без тях. Помощ от ЕС по въпроса надали ще имаме, полицейщината и следенето напоследък са на пиедестал не само в Русия и Китай. Но ще имаме шанс мъничко да изчистим положението в страната. Особено след като руските агенти ще са загубили част от позициите си и ще им е по-трудно да ни разкапват, понеже сме потенциален враг. И след като Русия в момента е ограничена във възможностите да ни се меси грубо, току-виж Бойко понасмелее да се опъне на агентите ѝ поне малко. През първия си мандат не ги прочисти и това му изяде главата. Дано си е взел поука.

Страх ме е обаче, че може да не си е взел поука в нещо друго – че с полицейщина и корупция в полза на свои хора няма да стигне далече. Кредитът му в това отношение е изчерпан. Руските служби продължават да притежават тук сериозна „пета колона“ и влияние в немалко медии. А и феноменът „Протестна мрежа“ изглежда напълно готов да се раздвижи отново при първи наченки на мутрополицейщина. Не разбере ли това Бойко, ГЕРБ може и да спечели тези избори, но на следващите нищо чудно да вземе едноцифрен процент. И нищо чудно тези следващи избори да са доста по-скоро, отколкото ще се иска на Бойко.

Но всичко това зависи от изборите. След тях… ще видим.

29 Responses to 'Какво всъщност се случи и какво ще се случва'

 1. emo Says:

  аз залагам повече на комбинацията от човешката глупост и алчност, отколкото на международни конспирации

 2. Петър Петров Says:

  Бойко нищо няма да разбере. Той опита какво е “да си цар” и иска пак от същото, даже в по-голяма порция. Беше казал, че ако не вземе 50%+ в парламента пак ще е опозиция. Това не е политик, това е балкански фирмаджия с упоритост и интелект на овен. Той е неуправляема ракета в действие, която обаче в настоящия момент си струва да бъде овластена, защото ДС докараха ситуацията дотам, че всяка посока, която не е право надолу е за предпочитане. А политическите сили право нагоре са твърде слаби, за да забавят падането надолу, камо ли да го спрат.

  За ФСБ и влиянието им в Бг — съмнявам се, че само на един Василев са спали. Със сигурност са се подковали по КГБ-истки, имат и планове, и резервни планове, и резервни на резервните. Единственият начин да се спасим от тях е да започнем да го искаме. Ние, българите, поне половината от нас. Докато приоритет №1 ни е най-вече да глътнем кебапче на далавера — и да бием децата си ако не искат — свинска история.

 3. emo Says:

  само да допълня – смятам, че наследниците на ДС продължават да си работят с хендлърите от КГБ и голяма част от “прехода” е минала по техен сценарии, просто в момента повечето враждуващи фракции са техни хора, и не им се мешат – който и да спечели, те печелят

 4. Григор Says:

  @emo: Че е налична достатъчно алчност вярвам, но за глупостта – не. Тя е запазена за нас отдолу… И според мен също доста от българското политиканство е обвързано с ФСБ, а доста от остатъка става единствено за крадене в особено големи размери. Какъвто народът – такива и политиците.

  @Петър Петров: Вече почвам да губя надежда, че има дори една политическа сила, която да е право нагоре, дори маргинална. А за приоритет №1 – нищо чудно, станали сме по-големи цигани от циганите.

 5. Любо Николов Says:

  @ Петър Петров
  Вече ВСЯКА посока е надолу. Съжалявам, но игрите на БСП ни докараха дотам.
  Евентуален шанс за помръдване нагоре може да има след падането на по-следващото правителство.

 6. Иван Says:

  Първо. “По-лош би бил вариантът, ако ГЕРБ и РБ заедно имат над 121 депутати.” – мисля че тук си искал да кажеш “под” а не “над”.

  Само да добавя няколко щриха.

  ДПС по принцип се води Турска партия, затова ама изобщо няма да се учудя ако техните хора са марионетки на турското правителство. Понеже Турция е основна страна в НАТО, е възможно да е упражнен натиск и от тази посока.

  Бих препоръчал да се прочетат поне следните два материала от блога на Илиян Василев:
  България на преразпределителите – вторичните трусове след Южен поток. Утрото е все още далеч
  Парите от Южен поток тръгнаха и България се разтресе
  По принцип препоръчвам горния блог защото има доста задълбочени материали.

  Нека напомня, че някои фирми които (не) са Пеевски, също трябваше да участват в строежа на Южен Поток.

 7. +o Says:

  @Иван – най-стария трик на ДС е да контролира нещата като ги имитира. В случая са искали да контролират и манипулират последствията от смяната на турските имена и едновремено с това да имат допълнително политическо оръжие. Турската страна отдавна престана да подържа връзки с Доган и ДПС и на визитите си тук турската дипломания и от по-ниско и от най-високо ниво е подчертавала това. На последните избори турския посланик откровено е показвал подкрепата си за ГЕРБ пред етническите турци.

 8. Григор Says:

  @Иван: Турция никога не е подкрепяла ДПС кой знае колко, а напоследък пък хич. На Ердоган му е много по-близък Бойко, отколкото Ахмед.

  За двата материала – с някои неща от казаното съм съгласен, с някои не.

  Пеевски не е единственият олигарх в българската мафия. Нормално е в играта да има не само негови фирми. (Подсетка: Русия има тук и по-доверени хора от него.)

 9. Иван Says:

  @+o, Приемам забележките.

 10. tom Says:

  Не се сещам защо всички избягват да споменават сащ в картинката.

  Тук човекът прекрасно е обяснил ситуацията, при това доста отдавна: http://reduta.bg/v2/article/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0

 11. Григор Says:

  @tom: Абсолютно прекрасно. Чак подозирам, че просто е преписал от някой руски официоз. Това, че срещу Янукович се разбунтува цяла Украйна, няма за него никакво значение – важното е, че у Великия Враг бият негрите. Че мероприятието „Референдум“ в Крим беше проведено под дулата на руската армия, точно както бяха взети и решенията на кримския парламент, също няма никакво значение – важното е „сащ“ да се пише с малки букви.

  И прочее нагледни демонстрации на манталитета и начина на мислене на автора…

 12. emo Says:

  пак, като няма “пиндостанци” и “либерасти”…

 13. Любо Николов Says:

  Том,
  Беше ми достатъчна една минута, за да прегледам въпросния текст и да разбера основната теза: “Украйна е измислена нация, това си е наша територия”.
  Имай предвид все пак, че този блог се чете от мислещи хора.

 14. Григор Says:

  @emo: Все пак е предназначено за консумация от българи. Повечето от тях не знаят първия термин, а някои не одобряват и втория…

 15. gezatop Says:

  @Иван

  Със строителство най-вероятно щеше да се занимава ГБС, все пак някой трябва и да върши работа. Другите са пощенски кутии.

 16. tom Says:

  Статията от Редута не ти харесва, въпреки че се случва точно каквото предсказва?

  Ще ми е любопитно да разбера тук откъде е преписвал и Костадин:
  http://kostadin.eu/2014/08/10/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B0%D0%BB/

 17. tom Says:

  @Любо: Основната теза е: “САЩ се стремят по всякакъв начин да вбият клин между Европа и Русия, а Украйна е средството и на никой не му пука за нея.”

 18. +o Says:

  @tom – Остави кой е по-по-най-черен. .. много се надявам, ако се налага да избираш между интересите на свободните хора и и тези на феодално мислещите да избереш първите.

 19. Петър Петров Says:

  Русия напада и окупира Украйна ==> САЩ са виновни

  или да заместим с условни означения:

  X напада и окупира Y ==> Z е виновен

  или съвсем да генерализираме отношението:

  X причинява нещо на Y ==> Z е виновен

  Няма смисъл да се говори на хора, които не виждат логически проблем в горното твърдение. Тези хора не искат да научат или да разберат нещо, те искат само да получават внимание.

 20. gezatop Says:

  Хех

  “САЩ се стремят по всякакъв начин да вбият клин между Европа и Русия” и затова пратиха части от руската армия да анексират Крим. Коварните му гадове с гадове…

 21. petrof Says:

  Не мисля че Пеевски е някакъв фактор сам по себе си. Смятам че е проста пионка на Доган. То си му и личи че сам две думи не може да произнесе…

 22. Григор Says:

  @tom: Ами не, не се случва „точно каквото предсказва“ – освен в очите на човек, способен да види единствено каквото му е написано в статията, реално или не.

  А откъде е преписвал Костадин – от същите (в крайна сметка) специалисти по това как в Алабама бият негрите.

  @+o, Петър Петров, gezatop: Много ми се иска да вярвам, че tom заема тази позиция, понеже за това му плащат. Другата алтернатива – искрено да вярва на подобни дивотии – ме ужасява. Не искам дори да си представям подобна степен на зомбиране. Изтръпвам от мисълта, че човешко същество може да бъде докарано до нея.

  @petrof: Лично моите наблюдения за интелекта му са съвсем различни. И от това, което знам, той до свалянето на Бойко наистина е бил просто пионка на Доган. Само че заслугите му към свалянето, съчетани с психологията на бясно куче, са го направили оттогава насам играч. Всъщност, основният играч зад доскорошното правителство.

 23. Любо Николов Says:

  Всъщност Том може да е искрен – до заслепяване – русофил. Но бих искал да му кажа, че Путин извърши едно огромно престъпление. С лека ръка унищожи симпатиите на безброй русофили към Русия. Нещо подобно извърши Брежнев през 1968 година, когато смаза Пражката пролет и загуби подкрепата на повечето европейски комунисти. Спомням си как тогава старият вече Ив Монтан заяви, че е готов да разбие зъбите на всеки, който подкрепя тази акция.
  Разбира се, това не е висока цена за създаването на империя. Само че империя не се създава по този начин. Хитлер го доказа на практика.

 24. gezatop Says:

  @Grigor

  Сакън! Одма му продавам светена вода от чешмата, лекуваща бубонна чума, морбили и коклюш (и други сложни думи, които не съм в състояние до формулирам в момента). Важно е водата да се изложи на слънце поне 30 минути предварително – сигурно за да могат водораслите да пофотосинтезират.

  Ей тука е директната конкуренция:
  http://www.azareiya.com/bg/produkti_harmoniq_zdrave.html

  Шише вода е около 20 лева, к’во му плащаш

 25. Григор Says:

  @Любо Николов: Това е другият начин да се каже вариантът, от който се боя. Но мисля, че не е верният. Русофили сме аз и ти – хората, които харесват руското изкуство, ценят свястната руска техника, добри приятели са с руснаци и т.н. Неговото, ако е искрено, е зомбираност.

  Лошото в картинката е това, което беше отбелязал още Жельо Желев – тоталитарната държава тласка целия свят към тоталитаризъм. Дали това ще е Русия с мераците си за военни агресии или САЩ с шпионирането на целия свят, все е зле. Ако бях на мястото на Сноудън, не бих избягал в Русия. Вярно е, че Исландия е далеч по-несигурна алтернатива, а друга въобще няма. Но да се договорят Обама и Путин е много лесно, и тогава дните на Сноудън са преброени. Учудвам се, че не са го направили вече – няма да имат никакви несъгласия по въпроса.

 26. tom Says:

  @+o: ъъъъ, кои са свободните хора? Предполагам не говориш за САЩ, където всичко и всеки е подслушван и го вкарват в затвора без съд, само по подозрения?

  @Петър Петров: Изглежда винаги смяташ Z за някой който няма интереси никъде освен у тях си (вместо да има по целия свят и да се меси в работите на целия свят)? Не разбирам защо го изолираш и правиш свръх-опростяване на ситуацията. Това не е булева аритметика.

  @Любо: Том е чисто неутрален и няма начин да е “фил” на държавата, която ни обяви война и наложи т.н.”комунизъм”, нанесъл щети от порядъка на османското иго.
  Няма да се отклонявам особено към темата за империите, но как мислиш, че са създавани – с доброволно включване на все повече държави/кралства/територии и доброволно приемане на правилата на империята?

  @Григор: Кое е зомбираност? Че съм направил резюме на статия в едно изречение? Че статията обяснява ситуацията по различен начин от това което бълват “новините”?
  Вие сте просто повторители на официалната информация от телевизиите, на това което дрънкат от месеци. И наричаш “зомбиран” мен ? Григоре, Григоре…. То е хубаво да си идеалист и да мислиш, че имаш рентгенова мисъл (всъщност е лошо, тъй като те подвежда и заслепява), но това предварително да си класифицирал група варианти като глупави и неверни не е хубаво.

 27. +o Says:

  @tom – Не, нямам предвид хората в някоя държава, според мен навсякъде може има свободни и несвободни. Това, че САЩ имат проблеми не прави руската политика превъзходна, нито пък е верно обратното. Хората, които са убедени и вярват в свободата като ценност я защитават не само когато това касае тях, но и когато това касае околните. Това е тяхната политиката и тук няма САЩ, няма Русия. Ако хората на Майдана бяха защитени от Турция ( замести Турция с която си искаш държава) аз нямаше да превъзнасям цялата турската политика (нито да се идентифицирам с нея), но определено щях да имам добро отношение за това ѝ действие.
  Образът на свободата вече не е така лесно доловим, както в творчеството на Вазов и изцяло припокриващ се с действията на руската империя, днес той се мержелее в отделни действия на различните политики, а понякога направо отсъства и ние можем да проправяме път както с потребителския си избор, така и с обществената си активност.
  Сега ще го повторя та се надявам от контекста да придобие по-ясен смисъл – много се надявам, ако се налага да избираш между интересите на свободните хора и и тези на феодално мислещите да избереш първите.

 28. f16 Says:

  Не мисля че пеевски някога е финансирал бареков.Беше/Е измишльотина на василев като заместител на ДПС.

 29. Григор Says:

  @tom: В САЩ не само вкарват в затвора без съд и подслушват всичко и всеки. Там също така бият негрите и ядат малките деца.

  В конкретния случай аз например не знам дали съм повторител на „официалната“ информация от телевизията, защото нямам телевизор и не знам каква информация дават по нея. Но за статията съм проверил – тя повтаря точно едно към едно официалната информация на близките до Путин масмедии. Точно както я повтаряш и ти с твърдението си, че Русия е някой, който няма интереси никъде освен у тях си. Затова и се надявам да си платен дезинформатор – ако вярваш тези неща искрено, ще съм в шок и ужас от степента, до която трябва да си осакатен.

  @f16: Пробвай да познаеш кой и в момента продължава да финансира Бареков. Откакто още му нареди да огласи костинбродската лъжа, та досега и вероятно и поне до изборите, а нищо чудно и след тях.

Leave a Reply