Точната формулировка

– Това е то проблемът на България – отговорих веднъж на приятел, който се оплакваше от съчетанието на некадърност и корумпираност в здравеопазването ни. – Където има изтичане на мозъци, неизбежно започва натрупване на задници.

– Не ми звучи точно – отговори той замислено.

– Предложи по-точно, де.

– Където главите са преклонени и гърбовете са превити, задниците са извисени.

И наистина май е по-точно.

14 thoughts on “Точната формулировка

  1. hmuk

    А първопричината за “изтичането” коя е?
    И каква е разликата между превиване на главица пред мутри и превиване пред “закони” – те са написани от юристи по поръчка на по-едри мутри.

    Reply
  2. дрън-дрън

    въпроса е лабав
    не се знае /май знае се/ какво води хорото — дали натрупването на задници повлича бягството на мозъци дали наопаки
    обаче мозъците не раждат само умности! като са мозъци защо бягат а не командват задниците!!!! защо де

    Reply
  3. Кал

    … а не се ли питате как въпреки натрупванията на задници пак се раждат мозъци. По кой закон на генетиката, да речем…

    😛

    Reply
  4. дрън-дрън

    раждането на мозъци и задници май се дължи на статистиката
    мозъци стават задници / мозъците дезертират от задниците / задниците ги ухажват — прилича на селекция
    да попитаме кой /кой?кой?кой?/ води селекцията и защо де защо

    Reply
  5. hmuk

    Народиха се – и какво? “Естественият” отбор ги отмива към по-благоприятни екологични ниши. Задничеството е на почит, само с него се строи СИЛНА И ПРОСПЕРИРАЩА държава. С подбрани мозъци начело. Излишните – вън, вън, вън! Или стани задник като другите.
    А да се замислим още… нима не е невиждано явление мозъкът да е същевременно задник? Колко МОЗЪЦИ се изредиха във властта, в банките, в предприятията, някои предприятия ама БУКВАЛНО излетяха във въздуха от многомозъчност в управлението им… и колко задничийства надробиха тия мозъци!
    Сигурно не е за лошо, че някои мозъци заминават, да не им сърбаме хитрите буламачи.

    Reply
  6. Eli

    Това е чист закон на физиката – празното винаги изплува нагоре. А против физиката никой не може да се изправи. От друга страна задникът е генно мутирал бивш мозък. И това се дължи на кемтрейлсите. 😀

    Reply
  7. Жилов

    През 1990-та в Стършел имаше една карикатура, двама пенсионери си говорят:

    – Сивото вещество на България изтича…
    – Нищо! Важното е да остане червеното!

    По едно време си мислехме, че вече не е актуална, ама ето, че все още е.

    Аз току-що се върнах от IndieCade – фестивал за независими игри в САЩ. Много се зачудих на инициативността и енергичността на младежите там, и си дадох сметка, че те просто са обградени от примери на успех, от примери, че упоритата работа води до резултат, че нещата се случват. Нашият български On!Fest, за моя изненада, се оказа доста по-мащабен от IndieCade, но на него, въпреки опитите за това, все още няма такива примери на успех.

    Като става дума за крилати обобщаващи фрази, отне ми време да осъзная какво друго е различно там и стигнах до следното: “В САЩ ще приемат всичките ти странности, стига да не си груб. Докато в България не можеш да си позволиш да си много странен, но можеш (и дори си длъжен) да си грубиян.” Това подразбиращо се изискване да не си задник го видях навсякъде. Дори на магистралата всички шофьори те пускат да отидеш от лента в лента, стремейки се да ти направят път, така че да ти е удобно. Е, може би важи само за Калифорния.

    Reply
  8. emo

    Не съм специалист, но четох някъде, че първата гънка която се оформя в човешкия ембрион е задника … просто при някои индивиди си остава водеща черта за цял живот

    Reply
  9. mick

    Демокрацията има свойството да мултиплицира. Ако работещите са повече, те се мултиплицират, ако търтеите/задниците/ са повече.. те се мултиплицират. Ако богатството е повече от мизерията – то се мултиплицира, ако мизерията е вповече – тя се мултиплицира. Щото на избори по-голямата група избира такива управляващи, че да и е комфортно.

    Reply
  10. Григор Post author

    @mick: Че да ѝ е комфортно – надали. Но че да продължава както е карала досега, понеже така иска и умее – определено.

    Reply
  11. JJ

    Григор, съжалявам за офтопика. Знам, че не ние определяме какво да се пише в личния ти блог но бих те помолил съвсем професионално ако ти е възможно да напишеш няколко думи, а защо не и пост относно Ебола. Чета всякакви спекулации и на руснаци и на американци, противоречиви научни данни относно устойчивостта на вируса и начините за неговото пренасяне. Изказват се и доста противоречиви хипотези че вероятността да стане пандемия е много висока.
    Би ли споделил своята медицинска гледна точка по въпроса, ако имаш време и желаеш разбира се?

    Reply
  12. Петър Петров

    Хаха, хубава тема 🙂 Сещам се за нещо от нета наскоро:

    –Кой трябва да влезе в парламента?
    –Ебола.

    И на мен би ми било интересно да прочета нещо компетентно, ако ще и да не е максимално пълен анализ в стил Григор 🙂 Т.е. по-добре малко, отколкото николко 🙂

    Reply
  13. Григор Post author

    @JJ: Може да е добра идея – дано да успея да намеря времето.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *