Разследвания, полиция, разпити…

Онзи ден, след куп натиск от ЕС, разпитваха Делян Пеевски. За смях на всеки, който живее в България. Подозирам, че разпитът е включвал предимно въпроси от типа на „Какво ще заповядате, Ваше Величество?“.

Какво им е казал насаме Пеевски – не знам. Но не ми е трудно да се сетя, защото го каза после и пред медиите. Изрази учудването си, че разпитват него, а не примерно Слави Трифонов. Не го видях да се изчервява и да заеква, но въпреки това съм склонен да му повярвам. Че е истински учуден и от едното, и от другото. Ама някакви ЕС не го долюбвали нещо? Кви са тия, бе? Ей, чшшш, оу!

И полицията мигновено се хвърли да изпълни заповедта на Величеството. Вчера Слави Трифонов беше привикан за разпит. Причината? Когато Недялко Недялков заяви, че Слави бил хомо, Слави му изпрати иронично любовно писмо и цветя в отговор. Ако случайно не знаете, любовните писма и цветята в България са вече заплаха.

Не мога да понасям Слави и предаването му. Щастлив съм, че не ги гледам. Заради съществуването им съм щастлив, че не гледам телевизия по принцип. Повръща ми се от тях – как са възможни толкова пошлост и тъпота на едно място просто умът ми не побира… Но въпреки това не разбирам един куп неща.

Каква е цената на дамските превръзки? Хал хабер си нямам. За какво ми е да я знам, като не се очаква да ги ползвам някога? По същата причина никога не съм си дори задавал въпроса какви са наклонностите на Слави. Защо да ме интересуват, като не смятам да спя с него?!… В тази връзка, не мога да разбера нито Недялко Недялков, нито всички форумни юнаци, които се съдраха да дискутират темата. Защо, по дяволите, предпочитанията на Слави Трифонов ги вълнуват така горещо и лично?! Не били гейове, били презирали гейовете и прочее. Да, ама на мен пък Слави не ми прилича на секси мацка. На приказките им ли да вярвам, или на очите си?

(Същият въпрос ме измъчваше и когато Радан Кънев беше изкаран гей веднага след като се противопостави на саботажа на съдебната реформа. Оставам с впечатление, че хомосексуалната ориентация се разпознава по извършването на достойна постъпка – не знам Слави да е вършил такава скоро, ама може и да е, имам и други работи освен да се интересувам от него. Ако случайно това е критерият, може ли и аз да съм гей? Надали ще се науча да харесвам мъже, но със сигурност няма и да свикна да търпя #КОЙ да си купува страната ми с пари с „неизвестен“ произход…)

Между другото, попадна ми и второто отворено писмо на Недялко Йорданов и предупрежденията му. Бил споменал още в първото си писмо, че всяка атака срещу сина му била атака и срещу него. Значи когато синът му облайва и облива с помия когото му наредят Пеевски и компания, той застава с моралния си авторитет зад това? Ех, поете! Май никога не е късно човек да стане за резил, и то така, че да опозори седемдесет и кусур години достоен и творчески живот…

А днес пък ми попадна реакция на Министерския съвет срещу среща на Бойко Борисов в Лондон с живеещи там българи. Била цирково изпълнение. Очевидно заради въпроса право в очите: „Господин Борисов, като се гледате в огледалото, не виждате ли там Делян Пеевски?“. Не живея в Лондон и не знам дали утре няма да разпитат и мен, но и аз задавам същия въпрос. Ако исках да ме управлява Пеевски, щях да гласувам за него, по дяволите! Осъзнава ли „уважаемият“ г-н премиер на колко още българи ще види гласовете на следващите избори през крив макарон? И ако успее да фалшифицира и тях, колко още българи ще гласуват с краката си?

Няскоро мой познат коментира, че напоследък ДСБ се очертава като алтернатива. Така е вече от години. На последните избори изпревариха в София БСП. Вярно е обаче и че където съм ги видял да държат реална власт, не са се показвали с нищо по-добри от ГЕРБ. Така че засега ще се огранича да следя дали действията им ще започнат да говорят добре за тях. Ако да, ще ги подкрепя.

Ако ли пък не – нищо чудно и аз да се замисля да гласувам с краката си.

6 thoughts on “Разследвания, полиция, разпити…

  1. emo

    В страните с евразийска култура гей е цензурно приемлива форма на смъртна обида към мъж. Съответно към неприемливата ненавистна западно-европейска култура е обръщението еврогейски.

    Reply
  2. Виктор

    Григоре, минавам тук с удоволствие и почти никога не съм разочарован от публикуваното. Тази статия също е полезна, но някак си ми се струва, че внася в блога ти една такава… необходимост от премитане и дезинфекция.

    Reply
  3. Григор Post author

    @emo: С което издава етиологията на нещата.

    @Виктор: Не само от дезинфекция – и от дезинсекция, и от дератизация, че и от пароструйка даже. Ама пусто живот…

    Reply
  4. Цвети

    Григор, а Вие подписахте ли подписката за референдум инициирана от “Шоуто на Слави”?

    Reply
  5. Григор Post author

    @Цвети: Не, не съм. Не мога да видя в нея нещо повече от опит на Слави да влезе в политиката, за негова лична полза, но без никаква полза за българите като цяло.

    Reply
  6. Иван

    Няма да се учудя ако писмото на Недялко всъщност е написано от сина му. Той винаги е бил без никакви скрупули.

    Относно референдума който предлага Слави, аз лично не бих се подписал за него и бих гласувал против, ако/когато се проведе.

    Въпросът на този референдум е за въвеждането на изцяло мажоритарна система, тоест система в която хората избират представителите индивидуално. Winner takes All
    Системата губи гласове, като позволява големи отклонения от желанията на гласуващите.
    Най-големият страничен ефект на тази система е, че с времето води до отпадане на всички малки партии, докато останат само две големи. Което се наблюдава много ясно в САЩ. Отделно, практики като gerrymandering водят до бетониране на статуквото.

    Колкото за това, че се избират хора по личните им качества. Това важи с пълна сила за местните избори, където се гласува поименно за кметове. Да сте забелязали при кметовете да има по-добър подбор отколкото при депутатите?
    А помните ли че, за кратко 31 народни представители се избираха директно по мажоритарен принцип. Помните ли какви бяха резултатите?

    Аз бих гласувал за въвеждане на мажоритарен елемент в изборите. Това беше дефиницията в други два несъстояли се референдума. Дали ще е смесена система като тази в Германия или Нова Зеландия, дали ще е миноритарна система със силни преференция (а не да търсят начини да елиминират ефекта на преференциите) или мажоритарна с прехвърляне на вота…

    Мажоритарния вот е най-лошият възможен, и ако не съм ви убедил погледнете кратките клипчета на CGP Gray в youtube по темата: “The Problems with First Past the Post Voting Explained”, “The Alternative Vote Explained”, “Gerrymandering Explained”.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *