Отново за Лудата жаба

Бях писал преди, че това симпатично земноводно е за мен истински символ на хакерството. Не бях подозирал в какво отношение ще се окажа прав – а именно, че то е създадено много в стил “open development”!

Пълната история може да се прочете в Уикипедия, при търсене на “Crazy Frog”. Същността й е проста – звукови ефекти от един хлапак, външност от дизайнер, музикален ремикс от двама диджеи, анимация от рекламно студио…

След това – втора такава песен. След това – цял албум. После разширено издание. После втори… Кой е авторът? Ако разберете, пратете ми го – не съм се изтрепал да търся, но не го намерих. Подозирам, че авторите са много.

А албумът е безобразно сладурски. И в момента си слушам “Пинокио”, и само дето не танцувам на стола. Нямам търпение да видя каква анимация ще направят пък по него – тези по Axel F и Popcorn са разкошни.

Много повече за Лудото жабче можете да научите от Уикипедия. (Това за Insanity Test-а го бях забравил, признавам си.) Не мога обаче да се сдържа да не цитирам текста на оригиналното, най-първо негово изпълнение, точно както е даден в статията. Направо е… хм… отнасящ:

A ding ding ding ding dididing ding bing bing pscht,
Dorhrm bom bom bedom bem bom bedom bom bum ba ba bom bom,
Bouuuuum bom bom bedahm, Bom be barbedarm bedabedabedabeda
Bbrrrrrimm bbrrrrramm bbbrrrrrrrrraammmmm ddddddraammm,
Bah bah baah baah ba wheeeeeee-eeeee-eeeee!

… 🙂 …

4 thoughts on “Отново за Лудата жаба

 1. hekata

  Ауууууу, Григоре, ако знаеш тая луда жаба колко съм я намразила, идея си нямаш! И то заради мобилните телефони най-вече.
  Допреди няколко месеца рекламираха всеки нов вариант и мелодийка по всички медии. Или получаваш SMS и познай – специално за Вас, Crazy Frog, за да изтеглите видеоклипа, моля изпратете “Да” на номер някакъв си.
  После обаче стана голям скандал, щото хората, дето пращаха въпросното “Да” си получиха сметките за телефоните и им причерня пред очите – сметките им понабъбнали с £40-50. Разбра се и че е заради абонамента, свързан със земноводното.
  Вдигна се шум, обявиха го за незаконно, забраниха да бъде рекламирана въпросната жаба.
  Тука освен The Crazy Frog това чудо бива наричано още и The Annoying Thing и никой не пита защо 🙂

  Reply
 2. Григор Post author

  И тук – и повечето от причините са същите (например когато не знаеш твоят или кой да е друг GSM се обажда с тази мелодия…) 🙂

  Reply
 3. Калин

  И аз вече изпадам в конвулсии, при все високия си праг на търпимост…

  Is there a way to reclaim the original Frog? :/

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *