Ислямските терористи – как да ги разпознаем

Преди няколко дни Ислямска държава извърши пореден терористичен атентат.

Ако не сте следили внимателно медиите, може и да сте го пропуснали – повечето го споменаха, но някак с половин уста. За разлика от атентатите в Европа. И дори от атентата срещу руския самолет, в същата държава и кажи-речи на същото място… Става дума за атентата в Египет, в Синай.

Като начало, да се почуди човек откъде дойде този атентат. В Египет хич нямат толерантност към „меките китки“ и подобни. Нито пък приемат бежанци на тонове. Е кой тогава взе, та изби над триста души? Не би трябвало да има кой. Поне ако съдим по преобладаващото сред българите мнение кой и най-вече защо прави атентати в Европа.

А, то имало. Египет е ислямска държава, следователно Ислямска държава направо царува там. Как няма да има кой?… Само че пък възниква въпросът – кого са избили? Понеже, видите ли, атентатът е извършен в джамия. И избитите са се били събрали да се молят там. Мъчи ме подозрение – дали случайно не са били мюсюлмани?

… Още много горчив сарказъм може да се изсипе върху масовите ни заблуди, но надали ще ни излекува. По-добре нека си кажем нещата право в очите.

Атентати на Ислямска държава в Европа или САЩ се вършат към по веднъж годишно, и обикновено отнемат средно по десетина живота. (Не-мюсюлманските атентати, от сорта на този на Брайвик, този в Лас Вегас, този в Орландо отнемат по доста повече.) Атентатите на Ислямска държава в различни ислямски държави са почти ежедневие, и отнемат средно по повече животи. Към 99% от жертвите на атентати на Ислямска държава са мюсюлмани.

Като изключим по някоя и друга бомбардировка от руски или американски самолети, всички реално воюващи с Ислямска държава – иракчани, кюрди, сирийци, турци, иранци – са мюсюлмани. Почти 100% от тези, които реално се бият и рискуват живота си срещу Ислямска държава са мюсюлмани. (Сред жертвите – също.) Немюсюлманите предимно се тупаме по гърдите и приказваме големи приказки. На маса или пред медиите.

На всеки проведен атентат на Ислямска държава в Европа и САЩ се падат купища успешно осуетени от местните власти. Благодарение на информация откъде, би се запитал разсъдливият? В 95% от случаите информацията за някой радикализиран и подготвящ атентат я подават мюсюлмани. Въпреки че в повечето европейски държави са нищожно малцинство – даже в „тотално ислямизираната“ Франция са едва 5% от населението…

И какво се оказва, като погледнем реалността? Основно – да не кажа почти само – потърпевши от Ислямска държава са обикновените мюсюлмани. И пак те са най-решителният, действен и резултатен враг на Ислямска държава. Този, който изнася на гърба си и плаща с кръвта си войната срещу нея.

При това положение колко умна е пропагандата, че всички мюсюлмани са ислямски екстремисти, и най-вече тези дето бягат от Ислямска държава? И колко мъдро е зорлем да се мъчим да отблъснем обикновените мюсюлмани и насила да ги натикаме в обятията на ислямския тероризъм?… Да го вярват искрено пропагандистите не вярвам. Ако наистина бяха чак такива идиоти, нямаше да могат да говорят. Да не говорим за писане на статии, коментари и прочее.

А другата възможност е само една. Както обича да казва Шерлок Холмс, махнете невъзможното и остава истината, колкото и невероятно да звучи.

Накратко – ето ви начинът да разпознаете ислямските терористи и техните помощници. Те са тези, които твърдят, че всеки мюсюлманин или бежанец е потенциален терорист.

—-

След атентата срещу Шарли Ебдо оставих цветенца пред френското посолство. След атентата срещу руския самолет не смогнах да оставя и пред руското посолство, за мой срам. Дано утре или други ден успея да мина и да оставя пред египетското посолство. (То е на улица „6 септември“, точно срещу градинката на „Кристал“, с паметника на Стефан Стамболов.)

Въпрос на човечност е – а тя е въпрос на самоуважение.

10 thoughts on “Ислямските терористи – как да ги разпознаем

 1. теллалов

  Войнстващите ислямисти са нищожен процент сред мюсюлманите. Ако бе другояче, светът да се е удавил в кръв.
  За щастие и истински вярващи са малцинство всред уж вярващите, без значение за коя религия става дума. Ако бе другояче, навред щяха да димят клади, без при това да ги смятат за замърсители на въздуха…

  ЗА СЪЖАЛЕНИЕ обаче истинските атеисти са малцинство сред атеистите, поне в НЯКОИ страни: http://anarhia.org/forum/viewtopic.php?f=50&t=30687

  Reply
 2. Кал

  Ники, истински вярващите са точно толкова далече от твоята представа за „истински вярващи“, колкото (предполагам) „анархистите“ в представите на Петър Петров – от истинските анархисти.

  Единият проблем при паленето на кладите е непознаването ни на отсрещните страни и съответно демонизирането им. В тая връзка поздравявам Григор за поредната стъпка към опознаване.

  Reply
 3. теллалов

  Единственият проблем с кладите е, че ВСЯКА религия ги иска за друговерците, но най-вече за еретиците от своя “лагер”. Това им го препоръчват “светите писания”.
  За истински вярнащите нямам “представи”, а наблюдения, вкл лични.

  Reply
 4. Кал

  Твоите „истински вярващи“ не са моите „истински вярващи“. Разминаване в дефиниционните множества, вярвам. 😉 Само един пример: цитирай конкретен текст от свещена книга на (масова) религия, която „иска клади за друговерците или собствените си еретици“. (Изопачаванията, въведени впоследствие от властови структури, не са част от изначалните свещени книги.)

  А за днес – честито име! 🙂

  Reply
 5. Кал

  П.П. Ето, сега наближава Коледа. Искам да видя казал ли е Исус някъде, че някой трябва да ходи на кладата…

  Reply
 6. Кал

  П.П.П. Горе не бях прав да хвърлям вината изцяло върху властовите структури. За изопачаването имат огромна отговорност и масите от тъпендери, които четат всичко според както им е угодно. Или въобще не са го прочели. За съжаление, огромна част от хората сме така. 🙁

  Reply
 7. Katia

  Колко те обичам, Григоре. Не те познавам, в момента си позволих фамилиарничине, но кога, ако не днес и с кого, ако не с хора като теб нещо би могло да е възможно, овчото е живо, вълната е още на фитили, пък защо да не, козметиката нека дойде после, не със сопи ще се вдигнем, словото и здравият разум, щипката гениалност и силната воля ще променят света ни, нашия, малкия български дом, в който е все по- трудно да намериш вътрешно удовлетворение посядайки където и да било. Единствената ми крепост, моята мечтана Европа, Америка е моят дом, но не е ли толкоз жалко да е тъй малък….

  Reply
 8. Григор Post author

  @Katia: Не. Жалкото е, че трябва да го строим всички заедно – а българите хич не го умеем това „всички заедно“…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *