Аз да не съм луд?…

– Няма никакво глобално затопляне! То е измишльотина на билдербергите! – заяви категорично продавачът, докато ми подаваше захранванията. – Това, че океаните се покачват, е дело на Бог! Той се е разсърдил на грешниците и предизвиква втория Потоп! Само че бавно, за да могат праведните и вярващи хора да имат време да се спасят!

Лекичко примигах. Твърдят, че на всеки автор му се случва рано или късно да срещне герои от произведенията си. Е, този път май беше мой ред. Да ви кажа честно, стряскащо си е. Добре, че списъкът за пазаруване беше дълъг, та се наложи да се съвзема бързо.

– Ще ми трябват и осем SATA кабела.

– И заради още нещо Потопът се бави. Рептилите! Нали са дяволски изчадия, пречат на Бога във всичко. И по принцип, и защото искат да завладеят света. Пък за какво им е наводнен свят?

– Сигурно защото са земноводни? – сътворих аз малко научно-фантастична таксономия.

– И отдавна да са го завладели, ама понеже се конкурират с илюминатите, си пречат едни на други – продължи събеседникът ми. – Билдербергите се опитват да посредничат между тях, ама не им се удава, Светият дух не е съгласен и проваля усилията им от небето…

– Мдааа… Кабелчетата наистина бяха осем. – И какво още за рептилите? – Беше започнало да ми става интересно.

– Те са, гадовете, дето са измислили ГМО-то! Затова то е едно такова, рептилско! Като го видиш, моментално ще го познаеш! Преструва се и на жито, и на леща, и на картофи, ама само изглежда като тях, отвътре е ГМО! И който го яде, също става ГМО отвътре. Така рептилите превземат хората масово. Унищожават душата, която Бог е вложил в нас, като ни е сътворявал!

– Ъъъъ… нямаше ли някаква теория, че хората са произлезли от маймуните? – Вече бях забелязал, че устата на събеседника ми спокойно работи паралелно с ръцете, без да им пречи. Нищо чудно родителите му да бяха попрекалявали с телешкото.

– Няма такова нещо! Маймуните са ги създали илюминатите. Направили са ги от хора, като биологичен експеримент. Били са несъгласни накъде точно ще водят експеримента, затова има различни видове маймуни. Изобщо цялата тая лъжа с еволюцията са я измислили пак илюминатите. Дарвин ли беше? Та, той тайно е бил виден илюминат. Това дето бил ходил на Папагалските острови да си напише теорията, е лъжа. Тайно е бил в Италия, в римските катакомби, нали илюминатите се крият там. И те там са го посветили и са му възложили какво да напише. Такава е всъщност историята!

Разклонителите също бяха под бройка, пач кабелите – и те.

– Та, той Нострадамус го е предсказал всичко това още на времето. Че когато планетата Нибиру се сблъска със Земята, Бог ще се разгневи на грешниците и ще изпрати втори Потоп! Ама понеже илюминатите са го преследвали, той си е пишел нещата много завоалирано. Затова толкова често ги тълкуват погрешно. Добре че е била Блаватска, да ги разгадае с Божията помощ. Тя е страшно силен медиум, и досега ни помага от Рая.

Мислено благодарих на Бога, че не съм вярващ, без да се замислям над логиката. Просто не исках да си представям как ли би реагирал вярващ християнин на идеята за Блаватска, която получава Божията помощ, отива в Рая и помага на човечеството оттам.

– Той, Нострадамус, не е ли също рептил? – подметнах наслуки.

– Истинският не е! По-късно рептилите са успели да го уловят и подменят, ама вече предсказанията му са били стигнали по целия свят. Затова рептилът се е опитал да го очерни, като направи фалшиви предсказания. Само че Господ не е позволил това да се случи, и останалите до днес предсказания са само истинските. Просто трябва много просветен ум, за да ги разбере.

Двата суича се сетих да си прибера, но за другото умът ми очевидно не беше достатъчно просветен. За да не се издам, подметнах:

– Ами планетата Нибиру, нали се сблъскахме с нея? Или не сме?

– Сблъскахме се, но само в астрален план! Бог не позволи да има физически сблъсък и я измести в друга астрална сфера, затова астрономите не можаха да я видят. Астралният сблъсък отслаби билдербергите, те нали се занимават с астрални работи. Затова и изпуснаха властта в Щатите и хората успяха да изберат Тръмп! Ама билдербергите пак ще го смъкнат, даже Русия няма да може да го опази! И това го е предрекъл Нострадамус!…

През следващите десетина минути ми се наложи да броя и разсортирам кошмарно количество и разнообразие от преходничета, кабелчета, куплунгчета – добре, че беше списъкът. За съжаление обаче пропуснах обширно обяснение за връзката на Дева Мария с индийските йоги. Запомних, че като малка е била обучавана в Шамбала, но останалото ми се изгуби.

– А нещо знаеш ли за как ни лъжат, че Земята е кръгла? Нали казват, че всъщност е плоска? – подкачих го, докато му подавах парите. Наум отбелязах, че бях сгрешил в преценката в началото. Чак такъв герой нямам.

Той се сепна и ме изгледа възмутено:

– Това са пълни глупости! Всяко дете знае, че земята е кръгла! Как мога да ги вярвам подобни измишльотини, че била плоска! Аз да не съм луд?

13 thoughts on “Аз да не съм луд?…

  1. Виктор

    Е не мога да се удържа да не кажа, че веднага се сещам за професор Стамен Стаменов и май пак е професор Мермерски. Кой ще ни повярва някъде извън България, че правим такива хора професори, оф. Ааа, ето в Уикипедия си пише, професор, че и доктор. Ти, Григоре, май и ти си доктор? 🙂 Да си траеш. 🙂

    Reply
  2. Cliff_Burton

    Е добре де, като писател на фантастика не допускаш ли с някаква степен на вероятност човекът да е прав 😉 Примерно ако живеем в компютърна симулация какво пречи на ИИ-то дето ни управлява света да набута и рептили и масони и Елена Блаватска в рая? Особено като се има предвид, че живеем на планета, където по земните пластове са набутани изкуствено някакви фосили, колкото атеистите да си повярват, че светът е на повече от шест хиляди години!

    Reply
  3. Виктор

    Ааа, Cliff_Burton, няма такъв ИИ, който да ми показва по телевизията Мермерски и Стаменов като професори, та ако ще да е само с 64 килобайта РАМ, баш сме си в действителен свят.

    Reply
  4. Григор Post author

    @Виктор: Ми трая си. И като мина през магазинче или сергия за значки, се оглежда за значка „Аз не съм доктор“. От много време насам…

    @Георги: Направо не знам. Страх ме е, че каквото и да му изпиша, все няма да има полза.

    @Cliff_Burton: Ще стане прекалено скучно и ИИ-то ще умре от скука. 🙂 А фосилите сигурно са ги набутали илюминатите. Освен ако не са рептилите. Или билдербергите. Пък може и индийските йоги да са, един Господ знае защо. И добре, че само той. Ако и аз знаех, щях като минимум да съм за невролептик. А Господ за какво е не знам…

    Reply
  5. gezatop

    Някак си не успявам да оценя художествената стойност на текста.

    “че на всеки автор му се случва рано или късно да срещне герои от произведенията си” – на моменти ми се струва че малко време ми остава за четене, но това произведение не съжалявам че съм го пропуснал…

    Reply
  6. Григор Post author

    @gezatop: Отначало ми приличаше на някой от фанатичните християни от „Ортодокс“. После разбрах, че и на тях не прилича. Те поне са нормални, в рамките на приетото в обществото им.

    Но ме е страх, че напоследък и този екземпляр е нормален в рамките на приетото в нашето общество. Че аз съм ненормалният, понеже не вярвам в особено уникални глупости…

    Reply
  7. Svetla Pavlova

    Преди два дни ме спира възрастна жена на улицата ( по-възрастна от мен, искам да кажа 😉 ) и ме пита в какъв свят живеем днес. Виждам, обаче, че в ръцете си държи брошура, озаглавена “Нормален ли е светът?” Аха, викам си, поредната зарибявка. Оказа се, че е представител на свидетелите на Йехова. Замислих се, все пак, в какъв свят живеем наистина… И пак ми се въртят едни 80%…

    Reply
  8. Yasen6275

    “Мислено благодарих на Бога, че не съм вярващ”
    Това прекрасно илюстрира, колко дълбоки са наслагванията и щетите които е аннесла религията в обществото.

    Reply
  9. Петър Петров

    Честита Коледа!

    Ако си преживял астралния сблъсък де 🙂

    Reply
  10. Велик

    Авторът да се издири. Лицето разпространило недопустима информация да се подложи на пълна регресия с промяна на генотипа. Случая да се заведе с гриф маловажно. Да се уведомят партньорските служби на рептилите и светия дух.
    Светлината ще победи.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *