Прототипите

Все по-често ме питат кои са прототипите на някои от героите, които описвам. (След като пуснах последното си… хм, нещо, четири питания за три дни.) Честичко чувам от някого, че е познал този или онзи герой. 🙂 И затова реших да отправя една малка провокация.

Който е чел някои мои неща – опитайте се да разпознаете прототипите на някои от героите. Предположения приемам охотно като коментари тук.

Не е важно непременно да улучите кой точно е прототипът. Напротив, много по-интересно е, когато сте открили точен прототип, за чието съществуване не подозирам. В едно интервю Тери Пратчет беше казал: “Където и да разговарям с полицаи, винаги ми казват, че в техния участък има жив, едно към едно Фред Колън, или Ноби Нобс, или дори и двамата. Един път ми го каза абсолютен Ноби…”

А пък после обещавам да разкажа кои всъщност са прототипите. 🙂

1 thought on “Прототипите

  1. Cliff_Burton

    От твоите разкази, които съм чел и хората, които познавам (макар и само виртуално) си мисля, че Виктор от bezmonitor е прототип на главния герой от “Царството на сънищата” (великолепен разказ!)

    Колкото до новата история без име (засега) си мисля, че Алиса (а.к.а. Момиченцето от Земята) е прототип на момичето от бъдещето :)))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *