„Нуждаете се от платена спонсорирана статия?“

Въпросната измама предлага на блогери да пускат на сайтовете си платени статии, писани от „SEO фирма“. Статиите в такива случаи са като правило каквото никой нормален не би публикувал, и/или за каквото публикуващият носи сериозна отговорност и/или си има с някого големи неприятности. Плащането – също естествено – се получава през крив макарон.

Всички предложения, които съм получил до момента, тръгват от един и същи пощенски сървър – eu16.aseoserver.com (IP адрес 80.248.227.21). Отначало не го бях блокирал, за да следя какво ще е положението. Днес го направих – и съветвам всички, които отговарят за пощенски хостинг, да направят същото. А тези, които просто получават поща, да добавят домейна в правилата си за отсяване на спам.

Обмислям и още мерки, но това е едно добро начало.

8 Responses to '„Нуждаете се от платена спонсорирана статия?“'

 1. peter Says:

  Ти получаваш само едно… аз всеки ден имам 10тина такива от различни бизнеси (не са БГ!).

 2. Григор Says:

  @peter: Кой точно ти е виновен, че не си ги блокирал?

 3. peter Says:

  те идват от какви ли не бизнеси, различни домейни, различни ip-та.

  Не е едно IP, че да го блокирам…

 4. Григор Says:

  @peter: Е, тогава очевидно си много популярен. При мен идваха от различни фалшиви е-майли, но винаги от едни и същи домейн и IP.

 5. peter Says:

  Очевидно, да.

 6. Виктор Says:

  Мдааа, а на мен в подобно писмо даже ми подчертаха, че статията за моя сайт ще е написана на гръцки.

 7. Григор Says:

  @Виктор: Това е новост. За пръв път чувам някой да казва какви статии предлага. Обикновено се налага да пусна примамка, за да науча.

 8. Виктор Says:

  Е аз не го четох внимателно, може и при мене така да е било, но наистина пишеше, че ще е на гръцки. Поне десетина подобни съм получил на три-четири пощи.

Leave a Reply