„Нуждаете се от платена спонсорирана статия?“

Въпросната измама предлага на блогери да пускат на сайтовете си платени статии, писани от „SEO фирма“. Статиите в такива случаи са като правило каквото никой нормален не би публикувал, и/или за каквото публикуващият носи сериозна отговорност и/или си има с някого големи неприятности. Плащането – също естествено – се получава през крив макарон.

Всички предложения, които съм получил до момента, тръгват от един и същи пощенски сървър – eu16.aseoserver.com (IP адрес 80.248.227.21). Отначало не го бях блокирал, за да следя какво ще е положението. Днес го направих – и съветвам всички, които отговарят за пощенски хостинг, да направят същото. А тези, които просто получават поща, да добавят домейна в правилата си за отсяване на спам.

Обмислям и още мерки, но това е едно добро начало.

8 thoughts on “„Нуждаете се от платена спонсорирана статия?“

 1. peter

  Ти получаваш само едно… аз всеки ден имам 10тина такива от различни бизнеси (не са БГ!).

  Reply
 2. peter

  те идват от какви ли не бизнеси, различни домейни, различни ip-та.

  Не е едно IP, че да го блокирам…

  Reply
 3. Григор Post author

  @peter: Е, тогава очевидно си много популярен. При мен идваха от различни фалшиви е-майли, но винаги от едни и същи домейн и IP.

  Reply
 4. Виктор

  Мдааа, а на мен в подобно писмо даже ми подчертаха, че статията за моя сайт ще е написана на гръцки.

  Reply
 5. Григор Post author

  @Виктор: Това е новост. За пръв път чувам някой да казва какви статии предлага. Обикновено се налага да пусна примамка, за да науча.

  Reply
 6. Виктор

  Е аз не го четох внимателно, може и при мене така да е било, но наистина пишеше, че ще е на гръцки. Поне десетина подобни съм получил на три-четири пощи.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *