Полуречник по инженервно язъкознание

Администраст
Бюрокраста
Възмутант
Гафоризъм
Долновиден
Езиковад
Журнализец
Злоупотребност
Икономистика
Канцеларогенен
Литератруп
Маймунистър
Некадържавник
Обезобразование
Политиквен
Рецензура
Скандалновиден
Топлофикция
Управгустейши
Футуролъг
Херостратег
Ценоразпас
Чукундуравенство
Шантавангард
Ювелирика
Ядоволствие

Не, тези думи-афоризми не са дело на Радой Ралин. Спор няма – вдъхновени са от неговото „властитутка“. Но част от тях са общонародно творчество, а повечето – дело на писателя и фантастолог Атанас П. Славов. Можете да ги откриете в първата част на неговата нова книга „Полуречник по инженервно язъкознание“. Заедно с още много други – и заедно с веселите илюстрации на Калин Николов, които случайно или не напомнят прочутите илюстрации на Борис Димовски към „Лютите чушки“.

Когато пускам представяне на някоя нова книжка, често хваля автора ѝ. Нищо странно – просто си давам този труд за неща, които са ми харесали. Наско Славов обаче няма нужда от хвалене. Примерите по-горе казват повече, отколкото аз бих могъл.

Благодаря ти от сърце за афористиката, Наско! И продължавай все така да афоресваш заслужилите го глупотевици. Те заслужават смехотворността им да бъде вадена на показ пред всички. Току-виж всички прогледнат за нея!

2 Responses to 'Полуречник по инженервно язъкознание'

  1. Виктор Says:

    В този блог има доказателство, че една от думите беше неволно измислена от Григор Гачев. По всяка вероятност отделно от други автори. Моя скромност я забеляза на заглавната страница на speshno.info. Писах тука, но сега не мога да го намеря това място… Даже добре си спомням, че след като я посочих, Григор се пошегува, че не е никаква грешка. Става дума за топлофикция. Чудно защо не се намира сега тоя коментар… Поне през Гугъл не успявам. И чудно защо пиша това сега… Та ще прощавате.

  2. Григор Says:

    @Виктор: Понякога грешките са най-верни…

Leave a Reply