Пациенти, пациенти – 8

Срещам на вратата на входа съседа, прибира се с мрежичка продукти. Здрасти, как си, актуална обстановка… Той:

– Ще се ваксинираш ли за коронавируса? Аз – не. Не знам какво слагат в тия ваксини, тайна е. Никой разумен човек няма да се ваксинира при това положение.

Звучи разумно. Да му кажа, че не е тайна, има го даже на много места в Нета? Ама все пак е възрастен човек, без особено образование, дългите и сложни имена на съставки нищо няма да му говорят… Погледът ми пада върху мрежичката му, и ми идва по-добра идея:

– Гледам, че си купил кренвирши?

– Да. Защо? – Никакъв признак на правене на връзка. Изчаквам малко – не, няма.

– А знаеш ли какво слагат в тях?

Гледа ме недоумяващо. Внезапно в погледа му се промъква ужас, лицето му побелява и ръцете му се разтреперват:

– Мислиш, че слагат ваксини ли?!?!

Разумността изяснена.

—-

– Абе, ти си баси тъпанаря! Всеки знае, че наночиповете във ваксините ги произвежда Бил Гейтс по нареждане на Ротшилд! Вирусът изобщо не съществува, конспирация е! Хората боледуват, понеже ги пръскат с кемтрейлсове! Забелязваш ли колко много са кемтрейлсовете напоследък?

– Гледам, че са по-малко. Нали самолетите летят по-малко… – опитвам се да проникна с някаква логика.

– Ами! Просто са се научили да ги правят невидими! Иначе защо ще въвеждат 5G-то, ако няма наночипове да ги управляват през него?

Чудя се колко ли още от модерните лудости ще са се събрали в горкия човек. Традиционните – шизофрения, параноя, мании, психози – обикновено са по една на пациент…

—-

– В Конституцията е записано правото ми на лична свобода, нали? Никой не може да ме заставя да си бода в тялото каквото не искам! Ако ще даже наистина да е полезно! Въпрос на принцип е!

Как да му обясниш на разбираем за него език, че не е прав?

– Добре, защо тогава не се бориш срещу това да трябва да имаш шофьорска книжка, за да караш кола? Също ти ограничава свободата, а е въпрос на принцип.

– Аааа, това е съвсем различно нещо! Човек като няма книжка, може да направи с колата някоя катастрофа, нали? И може да пострада, или даже да се убие. И други хора също може да съсипе. Не е същото!…

—-

Коментари във Фейсбук под статия, предупреждаваща за нов вариант на SARS-CoV-2:

-Стига сте пръскалитози нов щам един ден ще се изсипе над всще деца и близки така и на вас какво си мислите че ще останете не наказани от Бога ли ще си платите с всяка една стотинка до милионите си тогава ще искате и вие да умрете но няма защото Божието наказание ще се излива върху вассегс сатсна така се лъже че не усещате че ви прави на НН ай големи глупаци и серадва за това че паднахте на клопката

– Ай сиктир бе-през една седмица разработват нови щамове и ги разпространяват по въздух и вакси! Бог да се заеме с тея човекоубийци!

-Няма вирус това са престъпления

– Световните Здравни Боклуци и Техните началници Мулти богатите еврей докато не съсипят цивилизованият свят няма да кротнат да си измислят щамове…

– Започна да ми става смешно, не разбраха ли че хората отдавна не се страхуват

– Тези СЗО са сключили договор с дявола

(Не, нито един не е ироничен. И имаше още стотици такива…)

—-

– Абе човек, едно нещо ми обясни! Ти съвест нямаш ли, бе? Не те ли е срам да гледаш хората в очите и да ги лъжеш и да им загробваш животите?! Че са ти пълнили главата толкова години в тоя ВУЗ с лъжи, това ясно. Промили са ти мозъка, повярвал си тия глупости. Ама толкова години откакто си завършил, как па не видя, че бактериите и вирусите са измислица? Че хората боледуват, понеже твоите авери от правителствата ги ръсят с кемтрейлсове и инжектират с отрови? Нема как да си толкова тъп, не ми ги разправяй тия на мен! Кажи ми, срам и съвест нямаш ли?! Сметка даваш ли си колко хора си вкарал в гроба с тия лъжи, а?! Малко ти е да те застрелят – на парчета трябва да те режат! Да имах власт, знаеш ли какво щях да ви направя всичките до един?!… Ама часът на истината идва, да знаеш! Умните хора, дето не са ни промили мозъка и знаем истината, вече се организираме! Някоя нощ така ще ви подпукаме, че нема и да разберете откъде ви е дошло! Всичките лекари, дето мамите и тровите горкия български народ, ще ви избесим по дърветата!…

(Не, не е пациент с диагноза. Води се психично здрав, ходи където иска, кара кола, гласува. И най-вероятно или скоро ще има, или вече има оръжие…)

—-

– Всичко това с умрелите от Ковид е лъжа! Няма такива! Аз го карах, мои роднини го караха – всичките сме здрави! Изобщо не познавам умрял от него! Ти познаваш ли човек, който да е умрял от Ковид? Не познаваш, нали?

– Познавам над дузина. Няколко от тях ги познаваш и ти. Христо Пощаков, Сашо Карапанчев…

– Не е вярно! Те не умряха от Ковид! Фалшифицирали са им диагнозите! Ти просто не знаеш!

– Абе Пощака вярно, че умря чак в Испания, ама Сашо, като го закарали в Пирогов най-сетне, се опитва да го спаси мой състудент. Така че знам със сигурност от какво почина.

– Лъжат те! Така са им наредили! Иначе ще им отрежат заплатите!

– Хм… А ти откъде имаш информацията, че са починали от друго? И че лекарите лъжат за Ковид? Че им нареждат така, че им режат иначе заплатите? Някакъв надежден източник ли е? Кажи, да знам и аз.

– А, значи и ти си агент на тая мафия? Нормално де, ти и за Украйна отричаш, че нацистите там избиват народа до човек. И лъжеш, че Русия я била нападнала. Я кажи, колко ти плащат, за да разпространяваш тия?…

—-

Случай от гастроентерологично списание:

При 43-годишна жена с улцерозен колит е проведена рутинна колоноскопия. Установени са полипоидни формации с размер до 6 mm. При отстраняването им започва обилно кървене, което налага поставянето на метални клипсове за спиране на кървенето (снимка в коментарите). Не е идентифицирана перфорация на червото. Някои от полипите кървят дори само при докосване с апарата. Колоноскопията бързо е прекратена и изследване на кръвосъсирването показва шокиращи резултати – протромбиново време 139 секунди (нормата е 10 до 15), INR първоначално 8, впоследствие 12 (нормата е 0.9 – 1.2). Чернодробните ензими AST и ALT са повишени до три пъти над горната граница, но пациентът няма чернодробна цироза.

След допълнително разпитване се оказва, че пациентът приема куркума в пет пъти по-висока от “стандартната” доза. Куркумата е популярна съставка в “алтернативни” терапии, включително и за улцерозен колит. Основната активна съставка е куркумин, който удължава протромбиновото време, повишава INR и освен това има антиагрегантен ефект върху тромбоцитите. Всички тези фактори водят до повишен риск от кървене при предозиране с куркума.

Бързото приложение на витамин К и замразена плазма води до спадане на INR до 1.9 в рамките на 24 часа и пациентът е освободен за домашно лечение.

—-

Пратиха ми за преглед служител от ръководството на средно голяма фирма. Работникът имаше рак на простатата, но беше отказал всякакво конвенционално лечение. Първо каза, че не може да си спомни какво лекарство приема и аз цитирах това в доклада си. След това ме помоли да коригирам доклада и ми прати снимки на няколко различни хомеопатични лекарства, общо девет на брой. Редактирах съответно, уточнявайки, че няма доказателства, че хомеопатията е ефективна при онкологично болни и цитирах доказани медицински източници. Това влиза в задълженията ми, тъй като фирмата, за която работи този служител, иска да разбере прогнозата за състоянието му. Той отново оспори доклада ми и възрази срещу факта, че хомеопатичното лекарство е безполезно. Основанието му беше , че ръководството щяло да си помисли, че не се лекува! Преди да се разделим, каза, че възнамерява да пътува за Африка да се лекува там, но като го попитах какво е лечението, каза, че ще се консултира с врачка.

—-

От БГ-Мама (там НЯМАТ изчерпване!):

Ако съм бременна мога ли да гледам порно, без да увредя психиката на детето?

При язва как се приемат живите охлюви?

Всички инвитро деца са вампири! Но още сте твърде невежи, за да го разберете!

Перете ли си заедно гащи и чорапи? Аз даже отделям леви от десни чорапи! И гащите гледам да не се опират предно със задно на два чифта, че току- виж се чифтосали нещо…

Кърмене е имало много преди да има молове. И моловете ги има, защото го е имало кърменето.

Малко глупав въпрос, но…Има ли някаква опасност, когато зъболекарят работи с машинка, когато има гръмотевици?

В Испания има много латинци, които са испаноговорящи.

Това молекулата на палмовата мазнина била с отворена структура и се свързвала с молекулата на човешката мазнина образувайки пластмаса

За да се научиш да свириш на музикален инструмент не се изисква никакъв талант…точно като да хванеш мотиката е!

Паразитите се събират в червата на пълнолуние,за да се размножат.затова прочистването е на пълнолуние.

Допълнение: в зависимост от вида си, паразитите предизвикват няколко влечения – към храна, /много храна, все сте гладни, все не ви стига/, към сладко/шоколад, вафли, бисквити/, към алкохол, към наркотици, към цигари, към кофеин /постоянни кафета през деня/ и към безразборен секс.

Космонавтите дишат точно по определен начин, за да могат да се предпазят от паразитите. Аз лично дишам като тях най-малко по половин час на ден.

Ми не знам какво се води човек, който пие 500 мл. джин на вечер и нищо му няма. Веган ли е?

Можете ли да ми препоръчате такива матки, които наистина са 100% натурални.

Здравейте! Искам да попитам за добър мъжки гениколог в град Варна. Благодаря предварително!

За деца изобщо пък не съм мислил,ама нали има сурикатна майка дето пак можеш да ползваш твойта си сперма и да си направиш твое дете,ква е разликата?

Има някакъв възпалителен процес,пусни си цитонамазка на свлачището.

Месото нямало нито една магическа съставка, която да не можем да намерим в растенията.

Без да засегна нечии майченски авторитет,но именно заради подобни глезотии като гушкане,някои от децата превръщащи се в тинейджъри минават и на съседния бряг,ако ме разбирате за какво говоря.

Детето ми се зарази с едра шарка от яслата. Сложих захар до леглото за да мине по – лесно шарката – за умилостивяване на светицата и „баба Шарка”.

Този тунел, който се „вижда“ преди смъртта, съм чела, че всъщност е гръбначният стълб, от където минава душата и излиза през фонтанелата

На много места пише, че забременяването може да стане до няколко дни след секс. А аз имам чувството, че като стана права и де що има сперматозоиди в мен изпопадват. Те намират ли си някакъв начин да се закрепват в тялото на жената за известно време? Естествено аз не бързам да ставам, но … не мога и да лежа цяла вечност

Това означава ли, че душите ни се намират някъде около задните части?

8 thoughts on “Пациенти, пациенти – 8

  1. Веско

    Какъв е проблемът с кърменето? Това най-вероятно е защита на “публичното” кърмене, което доколкото помня, не беше проблем, когато аз бях дете.

    Reply
  2. Григор Post author

    @Васил Колев: Те всичките са хем смешни, хем тъжни.

    @Веско: И според мен е това. Ама с толкова яснота на формулировката каква защита е, нямам думи…

    Reply
  3. Siff

    Някои са направо страшни – особено тези за COVID и онзи, ‘дето иска власт!

    И аз да пусна една конспирацията:
    Нали си спомняте, че имаше световен недостиг на чипове? Защото всичкото производство е било пренасочено, за да прави наночиповете на Бил Гейтс! 🤣

    Reply
  4. Виктор

    Еее, Григоре, то че имаше пазарски мрежички, имаше, аз даже по едно време се учих да ги плета, в час по трудово, но да са издържали чак до коронавируса не ми се вярва. Освен ако не са взели да ги плетат сега пък китайците.

    Reply
  5. Виктор

    Поправям се, поразпитах, излиза, че все още има мрежи за пазаруване. Ще прощаваш, Григоре, че те заподозрях в прекалено волно описани картини. 🙂 Предполагах, че мрежите са изчезнали като червения пипер. По-възрастните знаят тоя израз. „Къде си, къде ходиш, какво правиш, изгуби се като червения пипер.“ Имаше по едно време дефицит на червен пипер, да. Което сега може да ни се вижда леко смешно, хем червена власт, хем няма червен пипер, но тогава не беше смешно, даже никак. Е, вчера, на 1 май, някакви хора решиха да ни напомнят за манифестациите, които бяха доброзорни, не Задължителни, даже чета сега, че имало и циркови номера, сериозно, циркови номера, освен ако са били пациенти от тия на Григор по-горе, но уж не са, знае ли човек, балони също имало. С една дума, дойдохме си на думата, да се учим, да работим, да строим живот а нов. Няма как да не е от пръскането със самолети тая работа, аз друго обяснение нямам.

    Reply
  6. Григор Post author

    @Siff: Въх! Брей, това съм го изпуснал!

    @Виктор: Да, някои хора определено са ги напръскали. Сериозно…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *