За Джо Байдън

Беше ми направил впечатление от доста време, с две уникални качества. Едното – правеше няколко пъти повече идиотски словесни грешки от всички останали американски конгресмени заедно. И второто – като почнеше да говори, забравяше да спре. Дълго време не разбирах как подобен човек може да бъде избран в американския Конгрес.

След известно време започнах да си давам някакъв отговор. Забелязах, че когато в Конгреса на САЩ се приеме закон или решение с голямо мнозинство и двупартийна подкрепа, много често Байдън е сред медиаторите, постигнали подкрепата. Повеселих се на хумористичните обяснения, че сигурно като вземе думата, всички се съгласяват да подкрепят проекта, само и само той да млъкне… Но и през тях до мен малко по малко почна да стига идеята, че той вероятно наистина е добър медиатор. Примерно че е възможно управлението на зоната му на Вернике да е дефектно, но префронталната му кора да работи качествено.

Когато Обама го избра за вице, наблюдателите отбелязаха – понеже е бял, над 60, убеден католик, със силни връзки със „сините якички“. Доброто допълнение. Но малко се замислиха, че смешник като Байдън не е добро допълнение никъде. Че май има някакви качества, които го компенсират… Аз се замислих. Свързах го с постиженията на Байдън като медиатор, с нуждата на Обама от подкрепа за сериозни начинания и със силната (още тогава) поляризация в Конгреса. И с че вицето се води председател на Сената. Хм? Обама не ми изглеждаше човек, който ще вземе грешно решение за кадър за такъв пост. Той има своите грешки, но не в тази сфера.

Когато демократите го издигнаха за президент, поизтръпнах. Това лапацало? На тази възраст? Да, руските хибридни опорки твърдяха, че е сенилен – тоест, вероятно беше напълно с акъла си. Тяхната привързаност към истината е известна – но все пак. Обезпокои ме и как прекара повечето от предизборната кампания на скрито, оставяйки Тръмп под прожекторите – дали не криеха, че е изкуфял?… Поолекна ми едва след като гледах дебата му с Тръмп. Удържа безспорна победа срещу много агресивен противник с огромен опит в манипулирането на хората, старателно подготвил терена с купища отлично инженерирани лъжи. Нямаше как да е склеротичен. А не е ли, след опита от осем години вицепрезиденство има как да стане от него добър президент. Въпреки лапсусите и логореята.

Докрай обаче ми показаха какво всъщност значи Байдън събитията от последните две седмици.

Вече от месец Русия трупаше войски по границата с Украйна, с очевидни за всеки здравомислещ човек намерения. И точно същото правеше Китай с Тайван. Договорката им беше очевидна – да атакуват едновременно. Опитаха ли се САЩ да помагат и на двете места, щяха да се окажат разчекнати военно между двата края на света. И на двете места срещу противник, за който животите на собствените му войници са само средство за постигане на цели („бабы опять нарожают“). И в момент, в който американската икономика е почти парализирана от пандемията, и реално неспособна да издържа истински сериозна война. Не влезеха ли във войната, щяха абсолютно да загубят кредибилността си пред света, в полза на руско-китайския съюз. Влезеха ли, вероятно щяха да изгубят и на двете места – същият резултат, плюс военно поражение и възможност за любимия на Русия Тръмп да се върне в Белия дом на бял кон.

Накратко – назряваше криза, след която световният ред вече нямаше как да остане същият. Щяхме да живеем след нея в свят, в който кормилото вече щяха да го държат авторитарните държави. И да го въртят към реализация на своите цели и амбиции – личните цели и амбиции на лидерите им. Свят, много различен от сегашния.

Байдън предотврати това. С две прости неща. Едното – наруга Путин и му наложи санкции. И второто – покани го на официална конференция.

Ай ся, стий бе – ще кажат някои. Не може да бъде! Да, вярно е, че Путин изпоизтегли войските си от украинската граница, а и Китай попрекрати подготовката срещу Тайван. Ама няма как това да е от толкова прости и елементарни приказки! Че и противоречиви! Не може, не може и пак не може да бъде!

Според мен може. И ще обясня как – вие си преценете дали съм прав.

Защо Путин искаше да атакува Украйна? Защото положението му в Русия се клати. Рейтингът му е спаднал, приличен процент от руснаците се съмняват в него. Забележим процент започват дори да подкрепят противника му Навални. Продължи ли това, „млеконадоят“ и „вълнонастригът“ във фермата, която е Русия за нейните истински собственици – ръководството на „гебухата“, на тайните служби – рискуват да започнат да спадат. Стане ли това, тези гебухари, които в момента се кланят на Путин и целуват ботуша му, ще го сменят. Може би по начин, който ние дори няма да разберем – но той ще го разбере, ако и за много кратко. Или по по-конвенционален начин. За него резултатът ще е един и същ – както всяка авторитарна държава, Русия има един механизъм за мирно пенсиониране на силен лидер. Дървеният костюм.

(Ако се питате как така няма да разберем за смяната на Путин, припомнете си описанието на гениалния Пратчет: „Председател на Гилдията на шутовете вече над триста години е д-р Белолик. О, безсмъртни хора няма. Просто през цялото това време все по някой е бил д-р Белолик. Хората идват и си отиват, маската живее.“ Рисунката на д-р Белолик от Пол Кидби е прекрасно допълнение към темата, можете да я намерите в Нета.)

За разлика от повечето американски политици, очевидно Байдън е наясно с мотивите на Путин. Затова намекът му беше адекватен. „Атакувате ли Украйна и Тайван, няма да си разделя армията. Ще я пратя в Тайван цялата, така ще е способна да разгроми китайска инвазия там. А Украйна ще засипя с най-модерно оръжие и всякаква друга военна техника и снабдяване. Европейските съюзници от НАТО не биха пратили войници, но оръжия и снабдяване и те ще дадат охотно, на тон. Украинската армия е по-малка от твоята, но така подплатена, ще може да задави атаката ти до окопна война. А тя е война на изтощение, печели я по-силната икономика. Аз и Европа ще сме зад Украйна. Разгроменият Китай ще ти помогне ли достатъчно? Накъде ще тръгне войната, когато руската икономика започне да не издържа? Как съответно ще свърши – и за теб лично?… Не е ли по-добре да дойдеш на една официална конференция, поканен лично от американския президент? С възможност да блеснеш на фона на дъртия склеротик? Ще спечелиш достатъчно имидж, за да си подкрепиш у дома позициите.“

Накратко – имам как да ви проваля плана с Китай, и тогава ще си имаш работа със собствените ти главорези. А ето ти и морковче за отърваване от тях. Ако създаваш проблеми, ще го изгубиш, но не създаваш ли, е твое. Избирай си.

И Путин си избра, както може да се види на украинската граница – започна да си изтегля армията от нея. Убеден с думи и намеци, без една пушка да гръмне… И, както може да се види пък около Тайван, и Китай разбра намека – попрестана с провокациите и военната подготовка. Без да е получил дори думи – просто принуден чрез факта, че съюзникът му е излязъл от играта. Кризата е разрешена, поне засега.

Е, Китай хич няма да е щастлив. Путин поне получи морковче, а другарят президент Кси – голямо и кръгло нищо. Вероятно натискът върху Путин да се върне към общия план ще е с всички сили и средства. Но Путин цени собствената си кожа повече. Дори да бъде притиснат до стената, ще извърта, ще се опитва да клинчи, ще създава видимости – ще печели време. През което пък САЩ могат да доведат ваксинацията си до достатъчен процент, за да могат да пуснат икономиката си на пълни обороти. И хем да са в силата си във военно отношение, хем да имат лост за натиск върху евросъюзниците. Европа е закъсала здраво за ваксини срещу Ковид-19 – а заводите в САЩ, които в момента произвеждат по 3 милиона ваксини дневно, няма да ги затворят след привършването на ваксинацията, я!

Удържи ли Путин дори само 6 месеца на натиска от Китай, ще е дал време на САЩ да са решили пандемичния си проблем напълно, и на ЕС да е напреднал с решаването на своя. Така че нищо чудно Байдън, а и по-адекватните западноевропейци – визирам конкретно Меркел – да му помогнат тихомълком. Току-виж той наистина блесне на тази конференция. Е, може би не по-ярко от САЩ и ЕС, но и наравно с тях му е предостатъчно. И нищо чудно да получи жестове, които пропагандата в Русия да може да поднесе на чичо Ваня от Мухосранск като победи над Запада. САЩ вече добре разбират – Русия може да бъде не само опасен съюзник на Китай, но и полезен съюзник срещу Китай…

Дали този план е съчинен лично от Байдън, или от акълни негови съветници, или хора от американското разузнаване…? Не съм намерил как да разбера, поне към момента. Но им свалям шапка на умението да играят играта, наречена политика. Такъв обрат, постигнат с толкова малко и прости средства, и на кино не съм виждал.

И смятам отсега нататък да следя „дъртия склеротик“ много, ама много внимателно. Току-виж има какво да се научи от него за и в тази игра.

14 thoughts on “За Джо Байдън

 1. Григор Post author

  @Jogy: Много добър текст. Леко пристрастен, но кой не е? 🙂

  Reply
 2. gezatop

  @Jogy

  Стойко Тонев (лека му пръст) сравняваше такива текстове с орален секс. И добавяше че избора дали да гълташ си е твой…

  Reply
 3. Димитър

  Нещо не се възва.

  Звучи логично Байден да не започне две войни зареди високата реятност да загуби и двете.
  Звучи логично силите му да се насочат в Тайван и да подсигури попеда над Китай.
  Звучи логично Путин да няма желание да започне война която може и да не спечели достатъчно лесно за да бъде обичан.

  Не звучи логично Китай да натиски Русия с всички сили за да я върна към плана. Ако Путин знае какво следва и се дърпа същото важи и за Китай. Китай би трябвало да си направи същата сметка и стигне го същия извод. Щатите срещи Китай и Русия едновременно на двата края на света няма да добре за Щатите, и следователно те няма да зпочна две войни. Което вероятно значи че ще започна само енда дойна и засега Китай серщу Щатите вероятно ще загиби и следователно Китай няма сметка да продължи този план. Загуба на Китай срещу Щатите ще е точни толкова лоша за Кси колкото на Русия за Путин.

  Reply
 4. Григор Post author

  @gezatop: А къде Стойко Тонев е сравнил такива текстове с орален секс? Любопитен съм.

  @Димитър: Именно.

  Reply
 5. Григор Post author

  @gezatop: Забелязвам във въпросния линк Стойко Тонев да нарича с този термин едни напълно различни текстове. Приликата на които с този текст е от категорията „субективно-пожелателна“.

  Е, както много точно отбелязваш, изборът дали да гълташ си е твой.

  Reply
 6. ve4ernik

  Бля, бля, бля…
  Колко плащат за такава рекламна статия демоНкратите, а? 🤣🤣🤣😁
  Леко, да не оцапаш пода като лапаш на Соросово proxy на Байдън…

  Illuminati Grand Council си казаха в имейлите, че всичките световни лидери и едри корпорации и военни са тайно в съюз, само дето ту се дърпат и бият, ту си сътрудничат, важно е за пред простолюдието да върви евтината пропаганда и зомбиране с медиите и “образ-ованието” (и влизането в образ!), и да си мислян хората, че имало супер-големи разлики между единия неофеодален глобалистки строй и другите такива… 🤣🤣🤣 предвид, че в Русия вече пишат “ингредиенти” вместо “содержание” и всичките лидери на Запада са фрашкани с Путинови подкупи, като Шрьодер (не онзи от “Костенурките нинджа” 🤣 )…

  Блажени са вЕрващите…

  Избягай вече в САЩ и сам се убеди, че само малко са по-добре от Русия и КНР Китай, а дори КНР Китай вече частично ги е инфилтрирал… а за твърдящите, че нямало илюминати (тези с власт, материални богатства, влияние, частни острови, военни бази и частни войски и лични танкове и самолети и яхти и лоби над мейнстрийм религиите и по-дребни олигарси…) – да си пуснат да гледат Bilderberg Group, Davos Summit, G8, UN, EuroCommission, BigTech, банките печатници на пари, хранителни вериги и транспортни фирми и медийни магнати и фондации и НПО-та, лайнери за милиарди и тайни военни бази в Instagram и CGI&photoshopping полулъжите на новите космически програми, и да пробват да станат големи колкото favebook на Запад, да видят дали едрите риби няма да ги прилапат или изкупят или подкупят както Путин пазарува БГ русофили интернет тролове и черноморски курорти, и както Б.Б. плаща за контра-протести и замитане на Барселонагейт и милиардите, потънали в ББР и в автомагистрали и “къщи за гости” на ГЕРБ-аджии и т.н. … 🙄

  Сложете си като Б.Б. една еврейска шапчица и дано папа Юда/еврейче или чичо Сам или чичо Путин подарят по някоя яхта и частен остров или космическа програма или корпорация да въртите… да, ама надали… струва си да пробвате… 😁😅🤣🤣🤣
  —ve4ernik

  Reply
 7. Григор Post author

  @ve4ernik: Злият Байдън, злият Сорос, злите илюминати, злите билдерберги, злата световна еврейска конспирация… А нацистките бази на обратната страна на Луната?

  Хлорпромазин 3х1. Ако до един месец не помогне срещу тези световни злини – 3х2. Това обикновено ги премахва.

  Reply
 8. ve4ernik

  “нацистките бази на обратната страна на Луната”

  По-важно е, че от укритието на нацистите Аржентина… илюминатите ви докараха йезуит да довърши Ватикана и да пусне L(без B!)GTQ+ паплачта и дори и жени пастори да стават, да целува Корона и Тора, и да е удобна марионетка на неофеодалните глобалисти сатанисти и да има достатъчно милиарди от Ротшилд във Ватикановата банка и да има швейцарци да пазят материалните богатства на Ватикана и библиотеката с опасните книги и извънземни технологии…

  А още веднъж като пусна deeper-insight info-leak като инфото на ALAN WATTS на един от илюминатите на кралицата в Лондон, и пак ще ви пуснат 1000001 нови “КОРОНАвируса”, за да ви вземат материалните богатства и пак да ви експлоатират повече работа да свършите за по-малко пари насред по-високи данъци и Гешев-е-радост “правосъдие” от типа депозитен банкомат и “Ало, Ваньо, тоя е от нашите, ние ги хващаме, ние ги държим, ние ги пускаме, ние сме те, ахахаха… аре източим още България, европачките правят чудеса с изкупуването на реалните материални блага от зомбираните с нашите псевдо-медии, псевдо-образ-ование и псевдо-религии овце простолюдие, хахаха…”.

  Сорос обича да налива милиони в аутистични недоебани ученички/студентки “природозащитнички” и в L(B)GTQ+ “pride [to be dying a childless brainwashed moron]” паради, и да си легализира фермите за дрога на своите proxy-та щото очевидно “War on Drugs” е тотален провал и на Б.Б. милиционерите вече им омръзна все Гешев да обискира марихуана от частни ферми за дрога по селата, и после полицаите да ги пласират докато са на по-тежка дрога, ахахаха… ама Сорос има trophy wife като банкстер олигарх, а ние си мечтаем за Голямата любов (TM), sexualBluePill фантазия на еврейския сатанински Холивуд и на религиите чрез създаването на институцията “брак”, за да не се изпотрепят безмилостно всичките не-алфа-мъже и алфа-мъжете поради естествената бруталност на социо-сексуалната йерархия и несправедливостта на живота за повечето хора… нищо, че дори официално лансираните като най-богатите откъм пари Безос и Гейтс не успяха само с пари да задържат кучките си, ахахахаха…
  Важно е да ти взимат трудно заработените пари с нови такси, глоби, лобистки “закони” и да ти зомбират децата и да ги наркоманизират и превърнат в евтините проститутки (образованите деца са де факто по-скъпите проститутки дето повече се крият да не лъсне, че не са кой знае колко по-различни от останалите, само дето са по-учени и по-изпечени тарикати), а простолюдието да вярва още във фалшивата дихотомия “САЩ&Европа срещу Русия срещу КНР Китай и т.н.”, нищо че самата телефонна система започва с “+1” (телефонен код на САЩ) и всичките държави от 1960-те са просто различни щати на NWO, използвани за различни цели – едни са повече за ресурси, другите за секс туризъм, трети са повече “духовни средища”, четвърти са да са неоколонизирана бананова република, ебана от Всичките велики сили докато не останат само мангалите, ГЕРБаджии безочни бандити, и вносни не-бели нашественици и неоосманисти и руски черноморски олигарси и соросоиди и знайни и незнайни НПО-та параван за секс култове и PsyOps експерименти на ЦРУ, или просто off-the-grid grassroots опити на аутсайдери, ахахаха…

  Хлорпромазин го пия рядко, наблягам на психогенни гъби и марихуана и алкохол и мусака и сладоледи и понякога луканка…

  Обади ми се, когато науката вече не е просто полулъжа сциентизъм трансхуманистичен и неомарксистка лява пропаганда на ДС-агентурни професори по Бай-Тошов тарикатлък и руско рубладжийство, докато едни милиарди изчезват от ББР след КТБ и другите безкрайни схеми и далавери…

  Важно е да вярваме, че “доброто винаги печели”, докато във Вятикани в подземията катакомби си правят черните жертвоприношения и педофилски гей оргии, а БПЦ прилапва още имоти и купува нови скъпи коли с кинти от Русия…

  Чакаме следващата партия спасител от ДС и олигарси от Великите сили да ни поведе към Обетованата земя на стандарта на живот в САЩ и Западна Европа, дето и той вече залязва насред феминацизъм, феминизация на мъжете и ислямизация и зомбираност от медии насред граждански война с глобалистите разпищолили се…

  Не е важно да знаят, че са Бог-Дявола дето е просто Вселената, и че са просто животно за експлоатация и чукане до умиране и следващото си прераждане във фермата, неясно къде по планетата тоя път, ахаха…

  Лошият ve4ernik им бил най-големият злодей, ахахаха…

  Блажени са вЕрващите балъци в ИнЯн Играта-Театър на обществото и на Вселената… дано някога прогледнат… преди жена ви да си предплати по-евтината тарифа за погребение на изгладнелите погребални агенти… онези с BDSM секс-подземието под погребалния дом и с дюнерджийницита…

  А многодетните българи селяни (не селяндури!) фермери – първи врагове на софийската селищна система!

  “Терористи” = мафиоти дето не са от нашите, правителствените мафии и шпиони и социални инженери… а такива, решили да играя соло и да станат сами неофеодални олигарси мафиоти…

  А сега си пуснете руска телевизия да гледате контра-протестите в подкрепа на Путин (платени) срещу протеста на руснаци в минусови температури срещу режима…

  O sancta simplicitas…!

  Reply
 9. Григор Post author

  @ve4ernik: Ако и 3х2 хлорпромазин не реши за един месец тези проблеми, има още по-сигурно нещо. Като риза е, с малко по-особена кройка.

  Reply
 10. ve4ernik

  @Григор:

  Пий си ти хапчетата, вече всеки втори разбра, че като умреш, след време се раждаш като друго бебе (както книгите още от 1960-те говорят за реинкарнирани деца в Индия и как частични техни спомени от предишни животи са доказани с разследване на подробности от предишния им живот) и че светът се управлява от тези злодеи неофеодални глобалисти, които са наясно с това, и са измислили паричната система с цел печатарите на пари да изкупят материалните богатства и после да накарат останалите да им работят по 12 ч. като роби за “500–600 лв. и >35% данък доход и все повече такси и данъци да ограбват простолюдието, докато Стоичков ти рекламира efbet пирамидната схема да стриже кинтите от бедния отруден българин, и после да си отиде да си живее в САЩ при големите пари”, а образовните с псевдо-дипломките от печатницата на Б.Б. чекмеджето и подобни са просто изпечени мошеници и корупционери и формалното образование и науката елитите нарочно са ги осакатили и изпълнили с манипулации и фалшиви теории, за да затъпяват изкуствено простолюдието, за да го държат в нискоинтелектуално ниво и лесни за манипулиране и ограбване и социално инжениране, а балъците още вярват в “10000-ната субатомна вълница” и че имало граждански и човешки права и свободи, което Luci Trust сатанинската църква в щабквартирата на ООН, Епщайновия остров на педофилите демоНкрати от САЩ, и 30 г. БКП-ДС-производни да ти доубиват България — ясно ти показаха, че са долна лъжа…

  Важното е баламите да пращат SMS-ите за врачките по ТВ и да четат на Б.Б. астроложката Алена и да вЕрват в “светлото бъдеще”, което е още от същото — вече Amazon давали по $10 да ти вземат биометрични отпечатъци, докато Pfizer направиха над 30 млрд. от експериментални бъркочи (или просто водичка с оцветител и овкусител? 🤣🙄) — та ВСИЧКО Е ТОЧНО…

  А “психиатрията” винаги е била просто мисловна полиция за репресия на събудилите се от лъжовните метанаративи на формалното образование и медийната промивка и видели дупки и опровергани неща в научните неща, дето са учили едно време…

  А сега вече емигрирай в САЩ, щото България очевидно няма да я оправят шепа интелектуалци щом масовката е от първобитни байганьовци плюс озападнени юпита тарикати младежи и цигани и турци… 🙄 И там дано осъзнаеш колко си се лъгал за “великия” Байдън, поредна патерица на олигарсите, банкстерите и военно-промишления комплекс и на международната неофеодална глобалистка Дълбока държава… 😉

  Поздрави и дано скоро спечелиш много пари и повече секс с мацета и да жулиш хубав алкохол в Занзибар и да доживееш до 100 г.!

  Лошите incels&MGTOWs като Никола Тесла и Исак Нютон са ви най-виновни за всичко, нищо, че без тях кифлите нямаше откъде да си зареждат смартфоните, за да хейтят по мъжете и по incels&MGTOWs, докато източват поредния милионер!

  А сега отиди да вЕрваш на шарлатана папата, слуга на илюминатите и йезуит внос от нацисткото убежище Аржентина, или на КГБ-рубладжиите БПЦ, или на поредния “спасител” в БГ “политиката”, която отдавна е просто придатък към геополитиката на олигарсите на Великите сили и цинично забавление за БГ олигарсите! Черноморието и Кърджалийско вече са окупирани от руски олигарси и турци и турчеещи се, а в София метросексуални гейизирани техничари и калинки се правят на граждани на Западна Европа, докато поредната сграда на Артекс и “ремонт” на Дани Фандани и расово смесване на кифли с негри им развалят кефа от това да пият долнопробен айрян с бургер…

  НО всичко е точно! Важното е да си спестил кинти да пратиш децата в чужбина при големите пари и Цивилизацията™ деградирала, и да доживеят да те зарадват със свои деца (твои внуци) и докъдето оживееш! Късмет, друже! Поне се почерпи с бира за здраве докато Сорос, Цуки&жена му китайката агентка на ККП и другите олигарси ни го начукват яко, докато си инсталират spyware сателитите и обещават да колонизираме Марс, ама наистина, НЕ само CGI & photoshopping фалшификации да вЕрват простолюдието и да се дивят… 🤣

  Още няколко трилиона, налети в CERN и даже още 100 Божии частици ще измислят, за да оправдаят източването на парите и лудите научни експерименти с неясни цели и отпуските с конференции и командировки да се чукат и умниците покрай голямата наУка, че с тия професорски и лекторски заплати само BMW 3-та употреба и веднъж на 3 г. в Бора-Бора може да си позволят…

  П.П. Твърдението, че като умре човек, след време се преражда като друго бебе с нова автобиография, за повечето хора винаги ще си остане тема табу и недоказуема спекулативна хипотеза, НО това, че животът е трагикомична Игра-Театър е неоспорима истина… Споко, Григоре, ти от по-добрите актьори! 🙂

  —ve4ernik

  Reply
 11. Бедо

  Вода под мостовете бая поизтече. Явно Играта с Китай става по-сериозна.

  #ve4ernik Says Хапчетата са за пиене.

  Reply
 12. Григор Post author

  @Бедо: Китай в момента е по-притиснат, отколкото повечето хора предполагат. И не от САЩ или каквото и да е външно, а от собствените си вътрешни проблеми. Неразрешими в рамките на сегашната му система.

  А тази система като цяло има точно два начина да се справя с такива проблеми – вътрешни репресии и водене на война срещу който наоколо изглежда по-слаб. Като капацитетът на първия да решава тези проблеми вече е на изчерпване…

  Ако живеех в Тайван, вероятно бих търсил начин семейството ми да емигрира спешно. Не е гарантирано, че Китай ще започне война там, но вероятността в петгодишен период ми изглежда над 20%. Пък това хич не е малко, ако бомбите ще падат на твоята глава.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *