11 thoughts on “Разкази и заглавия

  1. Григор Post author

    И двете са интересни, и не ми бяха хрумвали – дори първото!

    Reply
  2. Владо Георгиев

    Аз пък си мислех чак и за заглавие на цикъла (като видях, че си споменал някъде, че плановете ти надхвърлят тази повест).

    “Възловите светове : Ортодокс”

    Reply
  3. Григор Post author

    Абе, плановете ми не я надхвърлят. Те не надхвърляха и да стане нещо повече от малко разказче, ама… нейните май го надхвърлят. 🙂

    Reply
  4. Дончо

    Ако това ще остане само малко разказче, ще е много, много жалко!

    Аз лично съм с 2 ръце за “Ортодокс” – кратко, ясно и забивщао се в черепа заглавие. Бих казал даже “комерсиално”, ама като знам как ще се приеме (по-скоро като обида, не като комплимент), ще си замълча ;)…

    Reply
  5. Григор Post author

    Приема се! Именуваме нещото “Ортодокс”.

    (Благодаря и на Itilien за чудесната идея – тя остана назад по брой подкрепили я, но според мен не и по качество.)

    Някои от вас може би не знаят, но графоманията наистина не прощава. Зад новокръстения “Ортодокс” стоят “разработки” на обем вероятно три пъти колкото него. Нещо като Толкиновите “Силмарилионът” и “Книга на изгубените легенди”, ако се абстрахираме от разликата в майсторството. 🙂

    Окончателен вариант те надали ще имат някога, защото непрекъснато ги дописвам, преписвам и допълвам. Ако на някой му се четат подобни глупости, може да пусна линк. 🙂

    Reply
  6. Владo Георгиев

    @Григор: Давай, давай, давай линк, моля ;-). Да четем!!
    Аз като писах коментар на предишния ти пост, в който беше обявил “Ортодокс” за четене, казах че не мога да се сдържам от смях – просто защото бях стигнал само до епизода с шахматния клуб. Но това, което последва на края, е наистина добро! Тази новела наистина ми хареса. А аз чета доста книги.
    За разликата в майсторството – недей да се подценяваш така. То така се става майстор – с писане :-). Сигурно и Толкин едно време е викал на приятелите си “Абе какво да ви казвам – това са детски приказки”. И после времето показва.
    И последно – ако някога решиш, че искаш да издадеш тези истории на книга… Едно време съм се занимавал малко с книгоиздаване в БГ и доста неща от процеса са ми ясни. А инвестицията в нещо подобно според мен си заслужава – така че и до неползващите интернет българи да може да стигат качествени книги, а не само чалги.
    Успех!!

    Reply
  7. Дончо

    Изцяло подкрепям Владо. Както в мнението му относно “Ортодокс”, така и във въпроса му за това дали имаш планове да облечеш нещото в хартия и да го направиш достояние на много повече хора, които със сигурност ще го оценят?

    Reply
  8. Григор Post author

    Планове – не знам. Като ми остане време. То ще се види… Имам достатъчно познати издатели – като реша, че нещото е позавършено, ще ги питам интересуват ли се.

    За линк – ето го: http://gatchev.info/ftp/public/Reservation/

    Имайте предвид обаче, че нещата там подлежат на промяна без предупреждение, и без маркиране каква да е промяната. Просто ги дописвам и пренаписвам когато и както ми скимне, или мога, и както ми изнася. Смятам да отбелязвам версии на промените, но дали ще се сещам, не е ясно. Абе, изобщо – take it as it is, no warranty, etc.

    А иначе, охотно приемам въпроси за неясноти и подобни. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *