… И молба за помощ

Не, не за мен. А за – и от – вероятно най-добрия от живите български фантасти. Вие го познавате още като преводач и на много десетки прекрасни книги.

Начело с „Властелинът на пръстените“ – и всичко друго, написано от Толкин.

Точно така. Този писател е Любомир Николов – Нарви.

Молбата му за помощ – да помогнете да се разпродаде първия том на „Сивият път“ – можете да прочетете в блога му. И – да си го кажем директно – си е жива далавера. За общо 15 лева – на днешните военни цени! – получавате две прекрасни книги. Без да броим и печата „Спасител на Сивият път“.

И без да броим личната благодарност на Любо Николов.

А и вашия собствен интерес. Освен двете чудесни четива, вие плащате и това да има и още. Които също ще си струват. (Представяте ли си Любо Николов да напише нещо лошо?! И аз не мога.)

А, и още нещо. Любо предположи, че не може да продаде книгите си, понеже ги пусна в „Моята библиотека“ (ака Читанка.инфо). Според мен е точно обратното – именно запознанството с книга оттам я продава в днешни времена. Уви, днешният българин най-често не е чувал не само за Любо Николов, а и за Вазов, Яворов, Шекспир и Пушкин. (Съжалявам, ама Николета, Цеца, Васко Жабата, Азис и прочее не са им адекватни заместители. Въпреки че „циганинът“ Азис за разлика от днешния българин е чел Вазов, Яворов, Шекспир и Пушкин, а най-вероятно и Любомир Николов…) Така че нека му покажем, че не е прав – че и тези, които са се запознали с творчеството му оттам, също купуват книги!

Благодаря ви!

5 Responses to '… И молба за помощ'

 1. Siff Says:

  Аз вече поръчах и получих (via proxy) първата част на “Сивия път”. Не знам защо, но изглежда, че не виждам коментарите в блога на Любо, та затова и тук да кажа: надявам се, че втората част ще бъде пусната скоро! 😀🤞

  +1 за “Читанка”

 2. gezatop Says:

  Григоре, как може да се купят от нормална книжарница? Двата тома.

 3. Григор Says:

  @Siff: Благодаря!

  @gezatop: Признавам си – нямам представа. 🙁 Пробвай в някоя голяма книжарница наоколо.

 4. zelenkroki Says:

  https://iztok-zapad.eu/siviyat-pat-chast-i-naslednikat-zabraveni-skazaniya

  Това е адресът за поръчка към издателството. В блога на автора не беше много бързо да се последва тази връзка.
  Ако коментарът се приеме, дано повече хора се ориентират.
  Уважението към труда и на преводача, и на автора Любомир Николов може да бъде изразено с този мъничък жест на внимание и благодарност.

 5. Григор Says:

  @zelenkroki: Благодаря за линка!

Leave a Reply