Джоичи Ито в България

Преди седмица, когато се разбра за новината, тя беше оповестена къде ли не. Йовко Ламбрев, Portal.bg… Но мисля, че е време да си я припомним.

Джои Ито е едно от най-популярните имена в блогосферата, а вероятно и в Интернет изобщо. Не ми се изброява колко заслуги има, и какви подвизи е вършил – ще ми откапят пръстите. (Другите преди мен са го направили, горките.) Абе, важното е, че ако се интересувате от блогове, Интернет и такива неща, сто на сто ще сте щастливи да го видите, изслушате и може би попитате нещо. 🙂

Ито ще държи лекция на 25 октомври, сряда, в 65 аудитория на СУ, от 17:30 ч. (Използвайте входа откъм двора, другите ги затварят горе-долу по това време.) Чувствайте се поканени! Ако сте хора, за които самота е когато и спамерите не им пишат, ако кръвната ви група се състои от битове и байтове, няма да съжалявате.

(Дано този ден не ми е претоварен, и някой отчаян клиент-камикадзе не се опита да ме задържи по това време. Страшно ми се иска да дойда.)

2 thoughts on “Джоичи Ито в България

 1. Eneya

  Ами аз искам да дойда. + искам да се запозная с теб 😉
  Така че… до другата Сряда.

  Reply
 2. Милен

  Пресни впечатления от срещата с Джоичи Ито.

  Джоичи Ито определено е интересна и харизматична личност. Лекцията му беше едновременно сериозна и забавна и определено интригуваща. Като цяло в лекцията нямаше много нови за мен неща, но това е нормално, защото няма как лекторът да определи запознатостта на публиката с темите, за които говори и явно лекцията беше насочена към по-широка аудитория, но въпреки това беше интересна за слушане. Имаше по-малко за интернет бизнес, авторски права и лицензи, отворен код, creative commons и дори за блогове :).

  Броят на слушателите обаче беше разочароващ. В 65 аудитория на СУ, която ако си спомням правилно побира 400 души, имаше не повече от 50-60 човека, част от които си тръгнаха по средата, въпреки че лекторът и темите определено заслужаваха по-голям интерес. Мисля, че слабата посещаемост се дължи на недостатъчната реклама за лекцията извън мрежата. В мрежата лекцията на Ито беше обявена на доста места, но извън нея като че ли нямаше никаква информация за събитието. Когато пристигнах в СУ в 17:10 тази вечер (неведомо е движението на софийския грАДСКИ транспорт, когато бързаш за някъде пристигаш с поне половин час закъснение, когато не бързаш пристигаш половин час по-рано, но дотук с отклонението от темата) едно момче тепърва залепваше листовки с обяви за лекцията по коридорите на СУ, което 20 минути преди самата лекция ми се струва някак нелепо. Това до голяма степен обезсмисля усилията на организаторите, които те полагат за да поканят интересни личности като Столман, Лесиг и Ито в България.

  Григоре, не знам дали си успял да дойдеш. Мярнах един човек, които приличаше на описанието, което си дал за себе си някъде из сайта, но не съм сигурен дали беше ти. За съжаление не можах да попитам човека как се казва, защото бързах за работа след лекцията :). Та ако си бил ти, съжалявам, че не успях да се запозная с теб, но някой друг път :). Радвам се обаче, че успях да видя и чуя Джоичи Ито на живо.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *