Детско съчинение

Ей това ми го прати преди няколко дни Таня Джекова. Четох, смях се, четох, смях се, накрая не издържах и го пуснах тук. (Гледам, че и тя го е пуснала в блога си.)

Благодаря ти, Танче! 🙂

—–8< ----- Това е писмено детско съчинение, което се съхранява в Педагогическия музей в Париж. Темата му е да се опише птица или бозайник.

“Птицата, за която ще пиша, е бухълът. Бухълът не се вижда денем, а нощем е по-сляп и от къртица. Не знам нищо особено за бухъла, затова ще продължа с друго животно, което си избирам – кравата.

Кравата е бозайник. Има шест страни: лява, дясна, горна и долна. В задната страна има опашка, от която виси четка. С тази четка се гонят мухите, за да не падат в млякото. Главата служи да излизат рога от нея и, освен това, защото устата трябва да стои някъде. Рогата са за да се бие с тях. От долната страна е млякото. Оборудвана е така, че да може да се дои. Когато я доят, идва млякото и вече не спира. Как го прави това? Никога не съм го разбирал, но то тече с още по-голямо изобилие.

Мъжът на кравата е бикът. Бикът не е бозайник. Кравата не яде много, но онова, което изяжда, го яде на два пъти и така има достатъчно. Когато е гладна, мучи, а когато не казва нищо, значи, че вътре е пълна с трева. Краката й стигат до земята.

Кравите имат много развито обоняние, поради което можеш да ги подушиш от много далече. И заради това въздухът в полето е толкова чист.”

6 thoughts on “Детско съчинение

 1. Светлана

  Смях се до сълзи, разпечатих го и го сложих на дъската за колегите – да се посмеят и те…

  Reply
 2. Тихомир

  Хахаха, няма толкова забавно разказче, колко е детско и колко “френско” едновременно….”устата трябва да стои някъде”…хахаха, шизофренично е като картина на Салвадор дали, невероятно забавно, мерси много!

  Reply
 3. Прис

  Виждала съм го и преди. Интересно е. И забавно. КАКВО ОЩЕ МОГА ДА КАЖА????

  Reply
 4. gabriela

  Ако има още такива забавни съчинения пуснете ги да се смеем до сълзи.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *