Запускане…

Напоследък съвсем си запуснах блога. Иска ми се това да не се получава повече.

Откъм добрата страна, любимата ми играчка напоследък – БГ-Фантастика – вече наближава 1000 статии. Много от статиите са мъничета и микромъничета, много са недоправени, но въпреки това резултатът е смайващ. На 18 март – тогава се навършват три месеца от официалното й обявяване – този брой вероятно ще е надминат.

Много ли е това, или малко? За мен е смайващо. БГ Уикипедия е минала 1000 статии чак през петия си месец. И това е енциклопедия, чиито теми са всичко наоколо, а не само българската фантастика, и чиято потенциална редакторска база е цяла България, а не само българските поклонници на българска фантастика… И към момента, 5 години след създаването си, енциклопедия номер 1 на България, тя прави към по 40-50-тина нови статии дневно – а мъничката БГ-Фантастика, на няма три месеца, прави по 15-20. Почти половината.
Направо е странно. Неправдоподобно. Но е факт. Така че просто го приемам. И свалям шапка на феновете, които помагат. Самоотвержени не ми се струва слаба дума. Честно. И на мен ми гълта по 2-3 часа дневно, с което ме лишава от куп други неща – писането тук е едно от тях. Но въпреки това не съжалявам.

Искат ми се още много неща. Главата ми е пълна с идеи за разкази, че дори за романи. И за интересни софтуери. А нямам време дори да изтествам каквото свестни хора са написали специално за мен. Срамота…

Време е да се стегна. Ама наистина. Затова и го пиша тук – за да знам, че не го ли направя, сума ти народ ще ми се смее. 🙂

2 thoughts on “Запускане…

  1. lil bit

    Този път си кратичък…
    Желая искрено отпразнуването на 10 000-ната съвсем скоро!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *