Златните кратунки

Ако случайно някой не знае – това е “награда”, присъждана от графичните дизайнери за особено бездарно, крадено или недопипнато произведение на графичния дизайн.

Наскоро намерих един запис, на който се смях до насита. Блогът с този запис е нов-новеничък (честит блог, Сами – помниш ли онзи някогашен запис в блога на Йовко, и коментарите ни в него? 🙂 ), и с удоволствие използвам възможността да го изрекламирам. Сами може да разкаже много и много интересни неща – надявам се да го прави.

А записът е на тема едни “златни кратунки” – тези за емблемата на евродепутатската кампания на БСП. Нямам нищо против самата кампания (или поне не заради емблемата й), но дизайнерът й… абе, погледнете сами. 🙂

(Другата част от записа е посветена на новината, че Азис ще подкрепи кампанията на БСП. И придружен с коментара “Задникът на Азис – новото лице на БСП!”… Ми какво да правя, като не мога да го понасям?)

И, като заговорихме за кампании, да спомена с добра дума д-р Антония Първанова – сегашен евродепутат от НДСВ, и кандидат за бъдещ евродепутат (ако не греша). Като заместник-председател на Европейската фракция на либералите, тази жена се пребори юнашки те да защитят правата на Интернет потребителите, и срещу мераците на някои лобисти авторските права да се докарат до безумие.

Не мога да понасям НДСВ. Но за Първанова ще гласувам за евродепутат с удоволствие (ако не е само “ракета-носител” в листата, естествено). За мен тя доказа на дело, че защищава в Европейския парламент лично моите, и тези на българския Интернет потребител интереси. А щом ми защищава интересите, ще има подкрепата ми. (Ех, ако повече българи си правеха тази преценка, преди да изберат за кого да гласуват! България щеше да процъфтява сега.)

И ще стискам палци този ми глас да не се окаже поредната “златна кратунка”. Окаже ли се, с чиста съвест ще обявя и Първанова, и НДСВ за политически трупове за мен, и няма да ги подкрепям повече дори ако някой път са ми защитили интереса. Като Избирател, давам пост и права срещу вярна грижа, а не срещу епизодични предизборни услуги.

2 thoughts on “Златните кратунки

  1. sol_lam

    Оня ден един бивш колега ми поясни какво означавала новата абревиатура по транспарантите на БСП. Там, за пореден път прекръстената коалиция сигнално е обозначена като:
    БСП – ДСХ,
    което иде да рече:
    Българска социалистическа партия – Дом стари хора.

    Reply
  2. бачо киро

    “Не мога да понасям НДСВ. Но за Първанова ще гласувам”, казал мислещият. и не взел предвид малкат но съществена подробност че никой не му дава законовото право да го стори – името на такива е морковът пред магарето, което тегли всички други в каруцата, за които никой от мислещите никога не би гласувал ако имаше законовото право за това – гласуването беше за групи а не за хора – групата от тази и тази политическа организация. както е казано другаде и по много пъти, законодателят у нас не е дал правото на гласоподавателите да променят каквото и да е при гласоподаване. за подобни ситуации едни небългарски киберхора бяха казали: ако гласуването можеше да довежда до резултати, изборите щяха да бъдат поставени извън закона

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *