Иракли и масмедиите

http://www.sivosten.com/content.php?review.517

Познавам автора лично, и спокойно гарантирам за него – не би написал друго освен истината.

Въпросът ми по-скоро е: кому е нужно такова медийно покритие на инициативата “Да почистим Иракли”?… Всъщност, кому е нужно е ясно. Въпросът е кой го е осигурил, и как. Дали чрез платени репортери, или чрез платени лъжци-“свидетели”, “разказали” какво се е случило пред репортерите.

Смятам да се обадя до “Дарик”, “Стандарт” и “Сега” (телефоните им ги има в Интернет и по справочници), и да се поинтересувам откъде имат информацията за случилото се. Да им кажа каква е била истината, и учтиво да ги помоля да изнесат опровержение.

И бих помолил всички вас, които сте били там и сте видели нещата с очите си, или пък познавате някой, който е бил, и на когото може да се вярва истински – направете същото! Все в тези редакции ще има по някой, който да не е обвързан с мутрите зад инициативата “Да застроим Иракли”. И този някой трябва да разбере, че петното от лъжата е и на неговото чело, и че трябва да го измие оттам, и да вземе мерки да не му го лепват повече.

… А толкова ми се искаше след последните няколко отровно горчиви записа да напиша нещо тихо, романтично и красиво. Нещо, което да подкрепя душата и да прояснява ума… Дано стигна и дотам. Толкова ми се иска това да е блог за красиви неща, а не за гняв и камбанен звън…

4 thoughts on “Иракли и масмедиите

  1. Морфиус

    А ето ти и потвърждение на думите ми за Пирогов.
    Я ми кажи как си представяш всеки чудещ се кое е истината да ходи да проверява на място, ми то само проверки ще се правят там, няма да е спешен център.
    Уж за това са медиите, ама те са просто платени рупори, на тия дето искат повече стадо… по-малко общество!

    Reply
  2. Amber

    Линкът сочи към следния текст:

    Saityt v momenta ne raboti. Molq proverete po-kysno. Izvinete za neudobstvoto.
    Molq sobstvenika na saita da se svyrje s otdel prodajbi na hosting kompaniqta si.

    Reply
  3. Григор Post author

    Още по темата, този път от money.bg:

    http://money.ibox.bg/comment/id_791129784

    @Морфиус: Не, драги – ето ти възможност да се опитваш да си търсиш оправдание, че не си свършил работата си. (И ето как реагираш на възможността.)

    Не знам кого се опитваш да лъжеш – мен или себе си. Ако е мен – зарежи, няма да успееш.

    @Amber: Хората са предупредени – ще имат грижата да оправят проблема максимално бързо.

    Reply
  4. Cliff_Burton

    Всъщност статията в money.bg е ден или два преди моето писание в сивостен… Колкото до неработещия линк, надяваме се до края на деня проблема да се оправи.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *