ИраклиРезорт

Прочетох чак днес в блога на lk0 записа за ИраклиРезорт. Поне час не можах да си намеря място от бяс.

Че въпросните… (не ми хрумва подходящ епитет, всяка псувня би била по техен адрес с нищо незаслужена похвала) са отмъстителни, не е трудно да се сети човек. Че са таланти в съчинителството на плювни – също. Но да те нарекат “замърсител”, при положение, че си изчистил района, който иначе те е трябвало да почистят, е впечатляващо. Почти като обвинението после, че си бил бил шофьора на камион, който те от кумова срама са пратили, да отчетат мероприятието ти за свое.

Знаем ги какви са още от момента, когато измамиха и насъскаха собствениците (и им придадоха “инструктори” за подкрепа) в мероприятието с моторните триони. И когато наведоха утайката им на мисълта, че е ОК да бъдат запалени палатките и окрадени вещите на първите пристигнали за почистването. Само че ги знаем само съпричастните към чистотата на природата, и опазването на най-красивите места на България от превръщане в бетонна джунгла, която след няколко години ще трябва да бъде разрушена, защото никой не иска да я погледне. Но унищожената красота няма да се върне.

Време е да го разберат и другите. Всички други, които биха искали да почиват в комплекс, стопанисван от подобни хора. Или да купят жилище, построено от тях. Нека си правят изводите дали искат да подкрепят с парите си такава кауза. А ако са прости и материални хорица, поне да се сещат какво ги очаква в този “рай”. За да няма после писъци из медиите: “Не знаехме, че ще ни измамят!”. За да има кой после да каже: “Ние направихме каквото можахме, за да ви предупредим.”

Има ли желаещи да съберем пълна и точна хронология на събитията около Иракли? Заедно с точните имена на извършителите й – от обикновените резачкаджии, през фамозните шефове на проекта, та до конкретните инвеститори и други замесени мутри и престъпници. Заедно с точен списък на мръсотиите и подлостите им, и към еколозите, и към всички останали. Заедно с подробно описание как и с какви средства са “лобирали” забраната за строителство да падне, и кой точно е бил машата (тоест, гушнал паричките). Хем ще попълним проектосписъка на политическите трупове, който също е крайно време да направим.

И не само създаването. Когато там запристигат било туристи, било купувачи, да потърсим мнението им. Зная – лекетата винаги осмърдяват каквото правят, те просто не могат иначе. Не е нужно да подбираме само лошото – спокойно можем да кажем всичко за тях, лошото ще е достатъчно повече от доброто. Всичко, което показва истинското лице на “Иракли Резорт” – минало, настояще, и база за изводи за в бъдеще. Истината. Само истината. Без подбиране или нагласяне. Без емоции и преувеличения. Просто истината – систематизирана, подредена, удобна за четене.

И да я изложим в Интернет. Ако се опитат да я свалят – да я пуснем на стотици места, включително из чужбина, и да добавим подробно описание на опитите им. Да я преведем на английски, немски, френски – нека и чужденците знаят какво се крие зад примамливите рекламни листовки, които ще почнат да получават. Нека четат, и си правят изводите.

И да се погрижим Гугъл рейтинга на тези описания да се вдигне далеч-далеч над сайта на въпросния “резорт”. Не е трудно – достатъчно е просто да поставим в блоговете и сайтовете си по някой линк към него. Нека всеки, който ги потърси, да открива най-напред описанието ни. Мълчим ли си – лекетата, които ни клеветят, ще пият шампанско за наше здраве. Нека кажем истината.

Има ли желаещи да помогнат за идеята? Ако да – спретваме някъде едно уики, за лесен и удобен достъп, и се заемаме.

21 thoughts on “ИраклиРезорт

  1. Daggerstab

    О, тези се опитаха да си нахакат текстове от сайта в Уикипедия, с предвидим резултат. Доста се хилих на текста за хипитата.

    Reply
  2. владо

    Николай Йорданов Банев и Евгения Златева Генчева – Банева. Основни собственици са на т.н. “Голф хотели Иракли”. Ако ти трябва и още информация за организацията им – пиши ми… За съжаление ми се наложи да я познавам от близо покрай един друг проект. В момента първия ме плаши, че ще ме съди 😀

    Reply
  3. Michel

    Грозни неща се случват… 🙁

    Ще помогна, с каквото мога! С линкове пък колкото искате от поне 5 сайта 😉

    (След два дни съм обратно в София)

    Reply
  4. Ani

    Григоре, и аз подкрепям идеите ти. Повече от двадесет поредни години цялото ми семейство летуваше на Иракли, като отсядахме в село Баня. Познавам от дете повечето хора от селото, както и цялата местност.

    Гадовете, които са решили да стават милионери от незаконни курорти, очевидно ще си постигнат своето. Но кампанията срещу нормалните летовници е гнусна и трябва да бъде разобличена. Истина е, че в последните години на Иракли ходят всякакви хора. И че не всички са свестни. Но за съжаление, покрай сухото гори и суровото.

    Най-смехотворното е, че в смешния си плач на още по-смешното си сайтче тези хорица сами казват, че на плажа не е незаконно да се пребивава. Но разчитат на мъъглявите обяснения, понеже в мъглата всички котки стават сиви…

    Хубаво е повече хора със сърце, с етика и разум да се обединят, за да стане ясно веднъж и завинаги, че не става въпрос за “наркоманчета”, които искат да запазят природната чистота на страната ни.

    Reply
  5. Pingback: Пещерата на неандерталеца » Blog Archive » Да съсипем България!

  6. Григор Post author

    @Daggerstab: Хилил си се, защото не си чистил там лично, и не са ти изгорили вещите за благодарност… Извинявай за пряката дума, просто съм пълен догоре с горчилка на тая тема.

    Нали нямаш нищо против да изложим в бъдещото описание и този факт – опита да се саморекламират в Уикипедия? (Апропо, може да е добра идея да се погледне дали не са се пробвали и в английската, немската, френската и прочее Уикипедии.)

    @vlado: И това може да е полезна информация за бъдещото описание. 🙂

    @Michel: Ще ни е нужна помощ от всеки. Ако някой ти се заяжда, че помагаш – аз съм те накарал. Да дойдат да предупреждават мен. 🙂

    @Ani: Добре е да напишем и това. Спретнем ли уикито, бъди добре дошла!

    Reply
  7. Pingback: blog.doncho.net » Blog Archive » Наглост, твоето име е “Иракли Еко Курорт”

  8. Дончо

    Григор, готов съм да помагам с време и администрация на такова уики. И с добавяне на статии, когато мога. И с популяризиране.

    Reply
  9. Григор Post author

    @Дончо: Като начало търсим къде да го хостнем. При мен покупката на следващ сървър ще се забави още месец-два, а наличният капацитет е изчерпан направо до дупка… 🙁

    Reply
  10. Вени Г.

    Може и по-лесно да стане, защото вече има подобен уикипроект – Zabraven.com , възникна след една поС две думи идеята:

    “Целта на проекта е да бъде и служи като обществено съзнание и гражданска памет. Нека да знаем фактите, събитията. Нека да не забравяме болката, отчаянието, за да не ги изпитваме отново. Zabraven.com ще събира фактите, ще следи развитието на събитията, за да може някой, някога да поиска сметка на точно определен човек. Защото някои неща са необратими и не трябват да бъдат забравени. Zabraven.com иска тези моменти да са по-малко.

    Тази страница е за необратимите неща. В България те потъват, избледняват и изчезват с времето. Ние искаме да се погрижим това повече да не е така!

    Ние вярваме в доброто намерение на тази страница и на хората, които тя ще събере. Приемете Zabraven.com, като ваша лична идея, за това как искаме да изглеждат нещата. Тук, в България.”

    Веселин Николов a.k.a. dzver го задвижи и администрира, но няе му достига времето и е още бедничко уикито. Тъй че направо се хващайте и пълнете 🙂

    Reply
  11. Вени Г.

    ох, нещо се изтри пасажът, че Zabraven.com възникна след една подобна децентрализирана дискусия в блогосферата по пород Гоце, руменпетковите свинщини и т.н.

    Всеки, който е навит на идеята –> Zabraven.com

    Reply
  12. Дончо

    @Григор: doncho.net има свободен капацитет.

    @Вени Г.: Къде, по дяволите, съм бил, че не съм видял това нещо?

    Reply
  13. Григор Post author

    @Вени Г. И аз като Дончо не разбирам как съм проспал това! До ден-два ще го научат и читателите на блога ми. 🙂

    Reply
  14. nousha

    Бях писала коментар, но явно не се е изпратил. Ще се радвам да помогна с каквото мога, откъм техническата част нищо не разбирам, но всичко останало (включително превод, работя с френски и английски) мога да върша. Най-добре ще е някой да ми каже: “Прави това и това” и после съм самоорганизираща се единица.

    Reply
  15. Вени Г.

    @Григор @Дончо,

    А аз се чудех тогава защо не се включвате… пък то се оказва, че просто не сте го видели. Идеята се роди в блога на Веселин Колев a.k.a. dzver –> Какво да направим
    Nezabravimo?

    (Така е озаглавено уикито, макар че регистрираният домейн е zabraven.com)

    Reply
  16. komata

    Включвам се от раз. Ще помагам, с каквото мога.
    Темата за Иракли ми е ужасно болна. Това ми е едно от любимите места на света.

    Reply
  17. Вени Г.

    @dzver
    Извинявай, де-е-е-е 🙁 Ми правопечатна грешка, не видиш ли, че първия път правилно те написах, и те линкнах правилно 🙁

    Reply
  18. Дончо

    …Обаче не мога да не се радвам какви сме всички отпадни, пропаднали наркомански елементи с това Иракли…

    Сори за “не-по-темата”, Григоре…

    Reply
  19. Таня

    Много са нагли тези… Вече сложих линк в моя блог и го кръстих “Епопея на незабравимите” – аналогия с една друга епопея и с идеята, как всеки човек и всеки народ си заслужава съдбата. И аз имах подобна идея за такъв сайт и се радвам, че е дошла и на някой друг – способен да я реализира.

    И аз ще се включа малко по-нататък по-активно. С разпространение на списъка. С постове. Искам да си направя банер в блога който с големи букви да казва: “Не ходете там…, не плащайте за унищожена природа! Срам ме е от тези хора!”

    Изцяло подкрепям идеята и ще помисля как да я разпространя и доразвия… Мизерници, как не ги е срам…

    Reply
  20. Григор Post author

    @Дончо: Смешно ти е, защото знаеш истината. Незапознатите могат и да им повярват – и те разчитат именно на това. Затова са съчинили клеветите си… Няма ли наш подходящ отговор в нета, с по-висок Гугъл рейтинг от техния, лъжите им ще хващат.

    На времето писах за един блогер, бит в строителна фирма от собствениците й. Записът стои в блога ми, поредицата коментари под него – също, и е много показателна. Накрая имаше от тях извинения, и прочее. Само че защото нещото излезе в блога ми, и той е с по-висок рейтинг от сайта им. Ако не беше така, щеше да е “битият – бит…”

    @Таня: Едно чудесно доразвиване е да направим стегнато, но и пълно изложение на историята, каквато беше. Истината. И да налинкнем навсякъде zabaven.com по блоговете и сайтовете си, за да се качи по рейтинг. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *