Новости по Спешно.Инфо

Вече писах защо този проект ме възхити. Не защото е супер дизайниран – опериран съм от чувство за естетика, не бих съветвал никого да вярва на преценките ми. Не и защото е твърде уникален – има подобни други. А защото е сайт почти с богатството на сериозен портал, изпълнен и поддържан изцяло от един човек в свободното й време. Възхищавам се на подобни неща, и обичам да разказвам за тях. Току-виж повече хора разбрали колко много и хубаво може да постигне сам човек, ако има воля и желание, и взели пример. Който в каквото умее. Особено ако е свободно достъпно за всеки. 🙂

Междувременно Ели продължава да не мирясва. Към новинарските рубрики се добави търсачка в новините, позволяваща да се търси по думи, изрази и комбинации от тях (или липсата им: любимата ми добавка към всеки стринг за търсене е “-Бойко Борисов” 🙂 ). Друго удобство е възможността да търсиш от и до дата – помага ми да издирвам много бързо новини, които ми трябват. (Например когато се мъча да открия информация за нещо, мярнато в медиите към някой момент, преди седмици или месеци, включително покрай писането в блога.)

Една сравнително рядко срещана новост е православният календар. Още от челната страница човек може да види какво има в него за днес и утре; от неговата страничка човек може да го разгледа целия, или да търси вътре. Опитът ми показа, че когато се сетя да проверя кои са именници днес и утре, за да не пропусна да им честитя, е страхотно удобен. 🙂 (Лошото е, че много рядко се сещам. 🙁 )

Дребно, но хитро измислено допълнение е бутончето “В момента!” в търсачката за телевизиите. С едно цъкване човек вижда по коя телевизия какво дават в момента. Спестява бая цъкане с дистанционното в моменти на скука или нужда от отмора.

Вече сериозно почвам да се чудя – какво полезно удобство още може да се измисли и сложи в сайта? (Освен още денонощни услуги, магазини и прочее.) Ако имате някакви прищевки, казвайте – поемам задължението да ги предам на Ели! 🙂

5 thoughts on “Новости по Спешно.Инфо

 1. Дончо

  Съгласен, този сайт започва да ми харесва все повече и повече.

  Първо, благодаря на Ели за осъществяването на моето предложение – да можем да си избираме точно кои програми искаме и да търсим само в тях (т.е. – в повече от една). Сега смея да разширя предложението: да направи така, че последно избраната селекция да се помни (ако има разрешени cookies), така че да не ми се налага да я повтарям всеки път (селекцията) :).

  Няколко бъг репорта, свързани с “В момента”:

  Бъг 1: Ако изберем “всички програми” и натиснем “В момента”, получаваме празен резултат. Би следвало да е същото, както и ако нямахме нищо избрано в листа

  Бъг 2: Ако нямаме избрано и кликнем “В момента”, получаваме прекрасно форматиран списък от предавания. Ако обаче, използвайки листа, просто изберем всички програми (клик на първата, скролираме до последната, shift+клик на последната => “В момента”), тогава се получава ужасно форматиран лист, който под FF е някак странно сгъчкан, а под IE е просто около 2000 пиксела широка страница (зависи колко е най-дългото описание на програма, която дават в момента – липсва пренасянето).

  Мога да посъветвам Ели да създаде група (google groups например), в която да обсъждаме новите функционалности и бъговете. Ако този сайт заформи и общност покрай него, има шанс да се превърне в явление.

  Reply
 2. Djgeorgie

  Браво на Ели. Много ме радва сайта! Поздравления за чудесно свършената работа!
  Григор, само моля те премести тази публикация в някоя по-подходяща категория, че при мен излиза в “in English”. 😛

  Reply
 3. komata

  Хм, православният календар. Спомням си за времето преди десетина години, когато в квартирата гледахме един котарак, на когото така и така не можеше да му лепне някое подходящо име – все не ставаха и не ставаха. Та имаше един период, в който ни бяха подарили един православен календар и всеки ден гледахме как се казва котарака. Ако светиите и мъчениците за съответния ден бяха повечко, избирахме най-идиотското име от всичкото и така му викахме цял ден на клетото животинче. Най-добрите попадения май бяха Онуфрий и Сосипатър. Ми да, ето, че и православният календар може да служи за нещо смислено :-). Айде сега вече сериозно – в София има достатъчно народ, изповядващ разни други вероизповедания, така че няма да е зле да се сложат поне католически, протестантски и мохамедански календар. Щото котараци всякакви :-).

  Reply
 4. Djgeorgie

  Аххахахахаха Komata, това с православният календар е много готино. Добра идея, определено!

  Reply
 5. Анна Г.

  Гриша, благодаря и на Ели (за създаването на сайта), и на теб (за “обнародването” му). Нали искахте идеи, ето няколко.

  1. Давам си сметка, че това няма да е лесно осъществимо, а и не съм сигурна колко народ би имал полза от това, но се чудя дали не може да се прибави нещо като Storm Alarm: да се включва при рязък спад на атмосферното налягане. Сложното според мен ще бъде намирането на данни/уреди, които да осигуряват коректна информация. Второто е с определянето как точно да се следят тези данни за различните региони на БГ.

  Как мислиш, дали ще има полза от подобно нещо?

  2. Не видях информация за on-line shopping…

  3. … за магазини за детски стоки…

  4. … за хижи/хотели/туристически агенции…

  5. … за банки/финансови институции/кредитодатели…

  6. … и за изгодни сделки/промоции (на принципа на deals2buy.com)

  Аз ли не гледах където трябва или наистина не са добавени още?

  Поздрави,

  ние четиримата 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *