Георги Стоев – 2: … и Румен Петковщината

И ква я стана тя?

Разбра се, че срещата на Румен Петков с “братя Галеви” всъщност си е била най-приятелска и колегиална среща. Да ги предупреди да се снишат, докато отмине седмица-две бурята откъм ЕС, пък после пак да си… бизнесменстват. Че да имат пари да финансират БСП и на следващите избори. И не само нея, както разбираме впоследствие.

Заедно с Георги Стоев, същия ден, разстреляха и Борислав Георгиев, директор на “Атоменергоремонт” и човек на Ковачки. Бандитите се чувстват заплашени единствено от конкурентните банди. Полицията изобщо не влиза в сметките им, не съществува за тях.

В Щатите не остана политик да не спомене България като държава в хватката на престъпността, която има нужда от агресивен дипломатически натиск.

В ЕС, по неофициални слухове, решиха да изчакат посещението от комисията им у нас другата седмица, преди да решат какви точно санкции ще ни наложат – орязване на още фондове, спиране на признаването на български съдебни и полицейски решения, или и двете.

В България… тройната коалиция, със силен натиск от страна на скъпия ни Президент, реши да подкрепи оставането на Румен Петков като министър на вътрешните работи! И възложи очистването на МВР от корупцията и връзките с престъпността на него!!!

Какво точно се е случило ли? Подобно трогателно единодушие може да има само в един случай. Ако престъпната групировка, която финансира кампаниите и на трите партии в коалицията, плюс президентската, им е наредила да закрепят бушончето й. Толкова е нагла, че даже не смята за нужно да го смени. Дори под натиска на ЕС и САЩ.

Тоест, и БСП, и НДСВ, и ДПС са всъщност партии на организираната престъпност. В най-буквалния възможен смисъл на думата. Имам предвид не само че ръководствата им са от престъпници, а че са партии, които служат и защищават интересите на мафиотските босове, и на никой друг. И президентът ни е президент пак на същата “социална прослойка”. Че мафията ни си има държава… Кой ли не го знае, де. Просто в момента имаме поредното доказателство.

Как е възможно ли? Ей така, както го виждаме с очите си. Не е луд който яде чуждия зелник, луд е който си му го дава. Да, повтарям се. Защото така трябва. Няма да ми омръзне.

Мога да добавя много неща. Първото е най-просто. Корупцията и престъпността са, които ни пречат да се справяме не по-зле от Чехия или Унгария. Казано най-просташки, да взимаме средни заплати по 1500 евро. И сега вече имаме списък на партии, които покровителстват мизерията ни. Сигурно не пълният. Но все е начало… Ето ви критерий за кого да гласувате, и за кого не. Ако ви харесва да живеете така, в такава държава, с такива политици, и с такива заплати, гласувайте за някоя партия от тази коалиция. Ако не – гласувайте за противниците й. Наближат ли избори, ще го припомням често-често. Няма да забравя.

И още нещо. В петък, от 17:30, ще има на площад “Батемберг” митинг. Протест срещу корупцията във властта. Ако не го забранят или преместят… Не знам кой го организира. Може и да е някой не-читав. Но ще отида.

Важното е да се почне. Да ги почнем. Било по един, било накуп, как ще да е. Но да отървем държавата си, себе си, от тях. Иначе утре ЕС ще ни ореже фондовете, ще престане да признава съдебните ни решения и полицейските търсения и заповеди за арест, и нищо чудно да започне да обмисля и замразяване на членството ни, ако не и нещо повече. А политиците ни ще ни обясняват как в това няма нищо страшно, че е само временно, и какво чак толкова, преди като бяхме въобще извън ЕС, да не бяхме умрели…

Господи, как е възможно и секунда да търпим подобни гьонсурати?! Как е възможно да сме дегенерирали, да сме се изродили, да сме увили в лайна умовете и сърцата си чак дотам?!…

Има още много за писане, но съм под натиска на емоциите. Ще изчакам ден-два, да се уталожат в мен, и ще се опитам да предложа конструктивен и ефикасен план за действие. Да видим.

11 thoughts on “Георги Стоев – 2: … и Румен Петковщината

  1. Апостол Апостолов

    Нищо няма да започнете, драги. Само ще слугувате на новия сатрап- Боце. Той е в дъното на всичко. Оттам идват тези неистови напъни за сваляне на властта и предсрочни парламентарни избори.

    Reply
  2. Григор Post author

    @Апостол Апостолов: Може. Само че междувременно ще създаваме у хората навика когато някой се изпорти, да го свалят. Този навик е, който ни трябва. Имаме ли го, сатрапите ще управляват както ние им наредим.

    Reply
  3. Делибалтова

    Да му се не види, Апостол Апостолов! Дори да не вярвате, че можете да промените нещо, елате на площада в петък поне от самоуважение! Елата за да не се срамуват децата и внуците ви, както има основание да се срамуват от предците си повечето хора от моето поколение! Докога ще носите робството в душата си и друг ще ви е виновен?

    Reply
  4. Sami

    Този митинг трябваше да е днес. А не утре вечерта, когато ватът вече ще е гласуван и на никой няма да му дреме за група протестиращи граждани.

    Reply
  5. Морфиус

    Митинг в петък, от теб чувам… кой го организира това мероприятие знае ли се?
    @Апостол Апостолов – по същата логика мога да те обвиня, че слугуваш на БСП и ДПС обезкуражавайки недоволните с похвата – всичките са маскари!

    Reply
  6. Морфиус

    Всъщност Р. Петков не могат го помръдна и с топ от това което иска да запази.
    Прекалено много мръсни пари са отишли в партийни и политически джобове минавайки през него… а на следващите избори са нужни още повече, защото те ще се решат с автобусите от Турция и купените в гетата гласове, докато българите ходят за гъби.
    Да не се замислям по темата, какво може да се случи с тези над него в политическата карта, ако реши да използва връзките си в престъпния свят.

    Reply
  7. Anonymous

    “Господи, как е възможно и секунда да търпим подобни гьонсурати?! Как е възможно да сме дегенерирали, да сме се изродили, да сме увили в лайна умовете и сърцата си чак дотам?!…”

    Както виждаш… Може. И още по-лошото е, че никой не се притеснява от този факт. То почти като религия стана това: “Не ми пука. Не ми дреме. Не ме занимавай с глупости” и т.н.

    Reply
  8. Ани

    Че защо да го сменят?! Първанов нали каза преди няколко дни, че Петков заради прекалено съвестно изпълнение на служебните си задължения е попаднал на мушка. Срещал се е с престъпниците ей така, както се работи под прикритие, демек, рискувайки живота си. За да се добере до важна информация, с която да разбие мафията.

    Аз изключих новините, като чух това изказване. Толкова ми се догади.

    Гриша, на какво си се надявал?

    Reply
  9. Григор Post author

    @Ани: На себе си. И на другите, на които им е писнало.

    Че някой път ще видим, че не сме сами. Че сме много. И че когато сме заедно можем да наклоним везните в посоката, в която имаме бъдеще.

    Затова и ще се боря. Ще ходя на митинги, и ще призовавам и другите да ходят на тях. Докато малко по малко и в най-дебелите глави не влезе, че е нужно. Ще ги уча, че демокрацията не ти избира сама свестни политици, както не ти качва сама заплатите – но ти дава възможност ти да си избереш свестни политици и да се пребориш за по-добра заплата, по законен и мирен начин. Че не ти почиства тя къщата, но ти дава възможност да си я изчистиш сам, ако не те мързи, без да трябва да правиш революции. И че си струва да я почистиш.

    Или докато не ме нарочат и застрелят. Някои начини да умреш са по-добри от някои начини да живееш.

    Reply
  10. Pingback: Пещерата на неандерталеца » Blog Archive » Блажени са..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *