Потребител на Майкрософт

Често набеждават нас, любителите на свободния софтуер, че сме били мразели Майкрософт. Сигурно има и такива. Огромното мнозинство от нас обаче мрази Майкрософт не повече от най-обикновения, среден потребител. Всъщност, дори доста по-малко, тъй като не работи с продуктите им… 😉

Шегата настрана. Майкрософт произвеждат чудесни продукти – поне така мисля аз. От няколко дни съм щастлив потребител на техен продукт. Напълно законен и лицензен. Не съм го платил, подарък ми е, но този, който ми го подари, го е купил съвсем легално. Работи чудесно на лаптопа ми, който е под Линукс. И съм много доволен от него – върши ми чудесна работа.

Не искам повече да чувам клеветите, че съм бил мразел Майкрософт. Не е вярно! Направили са чудесно и удобно нещо, напълно съвместимо с официалните стандартни, великолепно интеропериращо със системи под Линукс, и за мен е удоволствие да го потвърдя. Уважавам Майкрософт, и им пожелавам от сърце да правят колкото се може повече такива продукти. Ще имат уважението и симпатиите ми.

А, забравих да се похваля какъв е продуктът. USB лампичка! 🙂

8 thoughts on “Потребител на Майкрософт

 1. Васил Колев

  :)) Е де… даже и като софтуер имат едно свястно нещо, дето мен адски ме мъчи, че не мога да му намеря еквивалент – Visio 🙂 (което кой-знае от кого бяха купили, ама айде). Иначе – аз имам една мишка от тях, дето е на 12 години и още си работи прекрасно (няма търкалце, ама всичко останало е перфектно, само трябва да се чисти от време на време 🙂 )

  Reply
 2. Ани

  Ако не беше благотворителността на Били, и тоничко нямаше да го уважавам.

  Reply
 3. stealth

  е, то на microsoft хубавите работи не са техни, а просто са ги купили. ето, правят едни от най-хубавите мишки заедно с logitech (за малко да ги купят и тях, но се размина).

  Reply
 4. yoalbo

  🙂 Дълъг е пътят на еволюцията и той не започва от електронния калкулатор (да не говорим за лаптопи), а от обикновеното сметало (мнозина може би дори не знаят какво е това)… но е истина, че човешката душа се стреми към свобода!

  Reply
 5. емо

  Не мисля че от бг може сериозно да оценяме продукти, които най безцеремонно и масово се крадат.
  За мен най-супер продукта е Матлаб, но естествено моето мнение няма да бъде взето под внимание от никой сериозен анализатор на пазара.
  А контрата че на работа работим с това или онова – всеки работи с това с каквото му дадат работодателите.

  Reply
 6. Дончо

  Между другото, и мишките са добри :). Може да ги пробваш :).

  А иначе за софтуера можем много да говорим.

  Reply
 7. Григор Post author

  @Дончо: Мишките наистина са добри, ако и да са малко скъпички като за средния ми клиент..А за софтуера, ако ще ме убеждаваш, че не е лош, няма нужда – аз не мисля, че е лош. 🙂 Понякога в него си личи недопустимо агресивен подход към конкурента, и честичко е “арестуващ” клиента, поне в сравнение със свободния софтуер – но като качества не е лош. (А и в тези отношения някои други фирми, примерно Apple, се държат много по.злодейски.)… Изобщо, не съм от тези, които мразят Майкрософт по дефиниция – напротив, виждам в тях един потенциален високо уважаван член на общността на свободния софтуер. (Не се шегувам.)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *