И пак ДАНС, Интернет и… този път Огнян Стефанов

Вчера през нощта пребиха зверски Огнян Стефанов – главен редактор на сайта “Опасните новини”, който наскоро беше затворен от ДАНС, и за това се писа на много места (включително и от мен).

Ако научавате новината оттук, значи сте спали дълго и дълбоко. Откъдето и да минах днес – офиси на клиентите ми, банкови гишета, магазини, бензиностанции – всички говорят на политическа тема. И винаги темата е свързана точно с вчерашния побой. Което пък ме кара да мисля, че нещата ще се развият точно по плана на побойниците – “всяко чудо за три дни”, и “битият – бит…”.

И че извършителите ще останат ненаказани, както винаги се случва в България. Честно казано, и аз мисля така. При сегашните ни управници единственият начин да влезеш в затвора е да се защитиш от бандит. Нищо чудно, всеки пази интересите на своите хора.

Но аз лично не смятам да оставя нещата така. Може да не мога да арестувам извършителите (и поръчителя им), да ги дам под съд и да ги вкарам в затвора. Но мога да свия кръга, и да назова вероятни имена. Да, без юридическа гаранция, че са точно тези. Но ще покажа, че не ме е страх от биячите. Да, сигурно могат да ме пребият. Може да могат и да ме убият. Но не желая да живея като покорен роб на измет като тях. Нито да завещая подобен живот на децата си. Искам да съм достоен потомък на събралите се на най-първото Велико народно събрание на Оборище, а не на този, който ги предаде, за да му е мирна главата лично на него.

Като начало, най-важният въпрос – кой е поръчителят на престъплението? За щастие, отговорът не е труден. В света на философиите, параноидните умозрения и вестникарските форуми сигурно престъплението ще е поръчано от Бойко Борисов, по нареждане на Иван Костов, на когото е дърпал конците Махмуд Ахмадинеджад, който пък е ултра-таен агент на Световната еврейска конспирация. А целта му ще е да компрометира ДАНС, правителството, Европейския съюз и китайските производители на маратонки… В реалния свят поръчителят на престъплението с гаранция е безскрупулен тип с чувство за безнаказаност, на когото сайтът “Опасните новини” е бръкнал в здравето. (Не ми е известно напоследък Стефанов да се е занимавал с каквото и да било друго, по-опасно от това да си върже обувките.)

Нека пак погледнем по-интересните новини от сайта, грижливо запазени на сървър извън България:

25.07. Първанов хвана трипер от 15-годишна ученичка

25.07. Алексей Петров профилактира Тошо Тошев, В.Гочева, Силва Зурлева и др.медийни босове.Те бесни на ДАНС

28.07. Хора от ДАНС и Митниците реанимират наркоканалите на Държавна сигурност

29.07.„Труд” и „24 часа” се сливат, почват яки съкращения. Т. Тошев и В. Гочева в битка за властта

31.07. Младен Червеняков и Сашо Томов получили милиони от Жеваго за кризата в „Кремиковци” и ЦСКА

01.08. 75 млн евро прибра Николайчо Гигов за френските корвети. Станишев и Първанов също се облажили

05.08. Алексей Петров превзе ДАНС, заплашва с гей компромати Сергей Станишев и Петко Сертов

08.08. Такситата 1280 станали шпионска мрежа за рекет, службите знаят и си траят

11.08. Паравоенна структура в басейна „Спартак” събира компромати за президента, политици и журналисти

14.08. Вадят компромати срещу Петър Манджуков, за да ударят Георги Първанов

19.08. Разкриха педофил в тайните служби, оказва се и масон

25.08. Ген. Ив. Драшков лобира за „Лев инс”. Британци и янки искат детектор на лъжата за висши ченгета

25.08. МВР крие атентат срещу заместника на Доган Йордан Цонев

03.09. Първанов измамил Г. Гергов за БТ-Пловдив. Каролев изпълнява „мокра поръчка” за 300 000 евро

Изнесени са неща за немалко хора. Неща, които просто не са за вярване. Първата ми реакция за Първанов и 15-годишната ученичка беше: “Да, бе. Такава жълта простотия и сто години да мисля, не мога да съчиня.” А това за такситата 1280 направо го отнесох при теориите за световната конспирация. То бива, бива, ама…

Когато ДАНС затвори сайта с обяснението “съдържа класифицирана информация”, обаче се сепнах. “Класифицирана информация” означава ВЕРНИ неща, които са засекретени именно защото са верни. Какво от всички тези помии може да е вярно?!… Прочетох ги още веднъж. После още веднъж. И пак. Докато тъничкото драскане на дъното на ума ми не затрещя като топовна канонада.

В описаните неща няма нито едно, което да не се връзва чудесно с останалите. Което, ако го извадиш, да не зейне в тях абсурдно нелогична дупка. Просто няма как едно да е вярно, пък огромното мнозинство от другите, ако не и всички до последната, да не са верни. Да, много от дребните фактчета може да са случайна лъжа, вплетена сред истини – но такива дреболии не засекретява никой, още по-малко пък затваря сайт заради тях. А големите неща от публикациите са свързани в желязна мрежа. Няма как някое да е вярно, и да не са верни повечето, или дори всички.

Не ми се разпростира как се чувствах след това, и как писах първия си запис по темата. Много по-важно е, че с голяма вероятност (ако и да не е с доказана сигурност) знам кой е вероятният пряк поръчител на пребиването – един от популярните герои в публикациите в “Опасните новини”.

Алексей Петров.

(“Пряк”, защото, ако написаното в “Опасните новини” е истина – а ДАНС го потвърдиха по единствения начин, на който бих повярвал – то цялото управление на държавата ни в момента се състои от престъпници. Не в широкия смисъл на думата, а в обичайния – наркотрафиканти, педофили, босове на корупцията, организатори на мрежи за рекет…)

Още на времето, когато ДАНС се създаваше, реших да си съставя мнение що за организация се очертава да бъде. Събрах колкото можах имена на бъдещи нейни служители, и порових около тях. С изключение на едно-две, всички останали имена бяха или на криминални престъпници (без никакъв шанс да са внедрени агенти), или на бивши ченгета от политическите отдели на някогашната ДС. (Бях писал навремето серия записи, в които разказвах за бивши доносници на ДС, заставени да донасят с измама или изнудване – тези бивши ченгета са хората, които вербуваха по този начин.) Заключението ми беше, че Станишев създава комбинация от нова политическа полиция и служба за подпомагане на организираната престъпност. Ужасен съм от това колко бързо, точно и брутално се потвърди.

Какво ни очаква в близките дни ли? Театрални мероприятия на ДАНС, целящи да отвлекат вниманието от Огнян Стефанов, изпълнявани с нервност и точност на съвпадането по време, характерни за явлението “гузен негонен бяга”. И мобилизация на цялата армия от хора на всички възможни служби, които да сеят слухове за поръчителите, пренасящи слушателя в света на философиите, параноидните умозрения и вестникарските форуми. И откъсващи го от истинския свят, в който нещата обикновено са простички.

В по-далечните дни ни очаква “всяко чудо за три дни”, и “забравете този случай”. И старателна забрана на мъдрости като “който не си помни историята, я повтаря”. А за тези, които не искат да забравят, и напомнят историята на околните – нови пребивания, или други сплашвания. Всъщност, няма да се учудя сплашванията да почнат още отсега.

Извършителите, естествено, няма да бъдат разкрити. (Още отсега се пускат димни завеси. Чух как Иво Александров обяви, че “извършителите били трима маскирани, които се легитимирали като полицаи”. Въобще не бих се учудил Петров да е назначил в ДАНС свои еничери, но чак пък да е пратил точно назначените за побоя? Не ми се вярва, все е риск от разпознаване. И, всъщност, откога маскирани лица, които идват, за да пребият някого, се легитимират?…) Целта на ДАНС, както и на всяка друга подобна служба в България, е да пази престъпността от жертвите й, а не обратното. Иначе защо да я назначават престъпните босове? Хората, които определят назначенията в тези служби, са точно те. (В публикации от списъка горе има предостатъчно по въпроса. И какво всъщност се е коментирало на разговорите на Маргините в ДАНС, и какво точно са обсъждали братя Галеви с Румен Петков и Алексей Петров, и т.н.)

Въпреки всичко обаче мисля, че в по-дълъг план възмездие ще има. Връзките на тези престъпници са със сегашната власт (всъщност те СА сегашната власт) – БСП, НДСВ, ДПС. Очертава се този триумвират, оказал се толкова отровен за държавата, да падне от власт на изборите. И който и да го замени, ще трябва да разчита на силната подкрепа и на хората отдолу, и на ЕС – иначе няма да се задържи на власт и година, положението хич не е розово. А и от двете места може да получи подкрепа само с реална борба срещу корупцията.

Тук е и ролята на нас, блогерите. Ние сме много, и всеки има своята медия. Заедно можем да покажем на хората, че не е страшно да говориш. Че когато достатъчно хора говорят, няма пребити, защото е безсмислено да пребиеш един сред хилядите. Просто е нужно да сме заедно.

Моля ви – напишете и вие за случилото се. Публикувайте списъка връзки, който пуснах. Ако имате достъп до сървъри в чужбина, направете там копия от публикациите, и публикувайте връзките – един сървър лесно може да бъде блокиран за България.

Време е да поставим нещата по местата им – не ние да се боим от престъпниците, а те да се боят от нас.

Можем да го постигнем, с нещо толкова просто и скромно като блоговете ни.

Нека го направим.

Защото… да, човек не избира родителите си, но понякога можеш да избереш чий потомък да си – на оборищенските възрожденци, или на предателя им.

И моментът, в който го избираме, с действията или бездействието си, е сега.

33 thoughts on “И пак ДАНС, Интернет и… този път Огнян Стефанов

 1. Michel

  Нели О. го е казала така точно и кратко… само в два реда!

  Аз пък се чудя, докога ще продължава бутафорният театър, наречен “България”… не е ли време да закрием тази държава, щом тя основно и главно е във вреда на своите граждани и работи само за мафията — правителство, полиция, съд, депутати — всички те работят само за себе си и мафията? Всъщност, не са ли те, мафията? 🙁

  Reply
 2. Nick Angelow

  @michel
  нали? че закриването е най-лесно 🙁

  @grigor
  Връзките на тези престъпници са със сегашната власт (всъщност те СА сегашната власт) – БСП, НДСВ, ДПС.

  А за това мисля, че грешиш. Връзките на престъпниците не са само с тези три партии. Трябват много решителни действия (да не казвам революция), за да бъдат изринати от властта. Колкото до корупцията — винаги се чудя защо се говори само за едната страна в нея — тази, която взема. И респективно “борбата” се насочва срещу нея. А много по-ефективно ще бъде да бъде “премахната” другата страна — тази, която дава (imho).

  Reply
 3. Георги

  Мисля, че предположението ти е грешно. Нямам идея кое е вярното, но по мое мнение едно такова “предупреждение” се прави когато имат засегнати финансови интереси. Ако само си плюеш по някой (независимо дали има компромати) едва ли ще му накривиш капата. Според мен е някое от имената в статиите където се договори за милиони…

  Reply
 4. emo

  Според мен пребиването му не доказва че твърденията му са верни нито спирането на сайта с аргумент за поверителна информация го доказва по някакъв начин. Всички знаем че ченгетата обичат да се аргументират с класифицирана информация, и национална сигурност. След кото нито може да искаш информация, дела се гледат при закрити врати и т.н.
  Много ми напомня на злоупотребата с DMCA в САЩ, т.нар DMCA Cease and desist писмата с които смалят сайтове и клипове от youtube.
  С това не искам да кажа че не е имало вярна информация. Според мен тези хора за които се говори в оня сайт са толкова корумпирани,
  че дори произволни глупости да генерираш все нещо ще им лепне по мярка.

  Reply
 5. Морфиус

  В тазсутрешното предаване на Нова ТВ, косвено и със заобиколки потвърдиха, че Алексей Петров е звънял на сина на пребития и на самия него и го е викал в ДАНС.
  Прекалено много нишки започват да сочат към него.
  А това за “легитимацията” всъщност е заплаха към сервитьор от ресторанта опитващ се да се намеси – единия от биячите е извикал с/у него – полиция, не се намесвайте – поне такива сведения излязоха.
  Друго интересно – ресторанта ми е близо и е известен като сборно място на съмнителни политически и икономически кръгове (не сме влизали но се носи слава, че е много скъп – да филтрира мераклиите, а около него ежедневно спират купчини луксозни возила, даже такива които друг път не съм виждал у нас), питанката е какво прави в него обикновен журналист?
  Изобщо много мътна и кървава картинка се получава.

  Reply
 6. wakeop

  Да пишем, казваш…
  Мисля си, че времето, когато нещата можеха да се оправят с писане, отмина безвъзвратно. Хората, които четат, знаят това, която ще напишем. Или поне се съмняват, подозират, търсят – значи ще намерят. Масата говеда са си… говеда. Те четат в. “Шок” (дори не и “Опасни новини”), когато изобщо се научат да сричат. Те печелят изборите (щото са маса), така че не ми е ясно как все пак ще свалим триумвирата от власт. Нали успяха да постигнат целта си – масата да бъде неграмотно, затъпяло чалгаджийско стадо.

  Не виждам и за кого да гласувам на изборите. Но… ще се постарая да пиша и да гласувам, защото алтернативата (революция, не знам защо толкова се плашим от тази дума), колкото и да ми се струва привлекателна като метод за прочистване, е като да трепеш хлебарки с напалм. Вярно, трепе ги, но унищожава и всичко останало… тъкмо го съградиш наново и пак се населило с хлебарки.

  Корупция, мафия и информационно затъмнение винаги е имало и ще има. Не са проблем единичните случаи, а когато от другата страна на кантара просто няма нищо.

  Reply
 7. Anonymous

  Ще пиша,ще гласувам и ще отида в четвъртък пред МВР,защото живеем в пълна комунистическа гнус!

  Reply
 8. Pingback: optimiced | bg » Сайтове, служби и чукове: Въпросът

 9. ss7

  Твърде глупаво е Алексей Петров да е поръчителя (не твърдя че той е много умен, ама чак пък толкова) .

  Бих казал, че известни мотиви би имал Румен Петков, или някой който иска сериозно да разклати статуквото.

  Целта на мероприятието е да се дискредитира ДАНС и мисля, че е изпълнена доста успешно.

  Reply
 10. Христо Христов

  Аз до колкото четох вчера пишеха, че Огнян Стефанов е отричал да е списвал статиите в “Опасни новини”. А иначе не виждам проблем журналист да ходи където и да е. Може да е имал среща с някой (то и така е било). Въпросът е защо никой не се е намесил. Дори вика, че било полиция не оправдава. Не може полицията да бие с чукове, работата й е да арестува хората, не да ги пребива. Трябвало е някой веднага да викне полиция, а охраната на ресторанта да се намеси. За какво й плащат на тази охрана? Да си чеша дет не ги сърби?

  Reply
 11. moni

  В петък, 26 септември, 18 часа на пл. Народно Събрание в София.
  Митинг в подкрепа на свободата на словото и журналиста Огнян Стефанов.
  Елате!
  Аз ще съм там.

  Reply
 12. Григор Post author

  @Michel: Кратко, но и уви, непълно… Иначе, наистина сме стигнали дотам държавата и мафията да е едно и също. А страна без държава няма как… Хубавото е, че ние сме качили тези хора на власт, и пак ние можем да ги смъкнем. Ама не като на избори ходим за гъби.

  @Nick Angelow: Да, престъпността има връзки не само със сегашния триумвират. Но падне ли той от власт заради тези връзки, другите политически партии ще имат вече по едно наум. Не им ли е достатъчно, паднат ли и те, следващите след тях ще имат вече по две наум. Рано или късно ще дойде на власт някой, който да е разбрал накъде водят такива връзки… Проблемът е, че за целта трябва без колебание да сваляме от власт престъпниците, а не да се оправдаваме, че “то няма за кого да гласуваш”.

  @Георги: Тези публикации засегнаха огромни финансови и властови интереси. Някои служби в ЕС вече са на крачка от това или да накарат правителствата си да искат екстрадирането на конкретни високопоставени български престъпници, или направо да ги отстрелят. И тези публикации биха послужили като отличен аргумент пред правителствата им.

  @emo: Никой не спира сайт, който говори обикновени лъжи. Сайт се спира заради изнесени много и сериозни истини. А журналист се пребива до смърт с чукове заради още повече.

  @Морфиус: Аз не съм 100% убеден, че поръчителят е Алексей Петров – само го смятам за най-логичната възможност. Публикувах името му не за да заявя “Той е, и никой друг”, а за да покажа, че не се боя да назовавам конкретни имена. Ако се докаже, че извършителят е друг (и доказателството ме убеди), ще му се извиня задочно, и ще назова името на истинския извършител, със също толкова малко грижа дали няма да ме пребият утре.

  (В държава като нашата всички сме индианци – няма само Мишел да има бойни белези, я 😉 )

  Иначе, всеки престъпник иска да се изкара полицай. Въпросът е, както каза и Христо Христов, защо никой от охраната не се е намесил? Полицията не бие с чукове и железа, дори в най-бруталния вариант си има палки, юмруци и кубинки – надали има идиот, който да би повярвал на биячите и за секунда. Вярно е, че на охраната там й плащат именно за да не се меси, но чак пък толкова…

  @wakeop: Така е. Стигнали сме дотук с мълчане и търпене. С още мълчане и търпене можем да стигнем единствено още по-нататък по същия път.

  @Anonymous: Ефект може и да няма. От първото, второто или третото ходене. Но в един момент почват и други да пишат, гласуват и протестират. И когато станат достатъчно, пластовете започват да се разместват, и климатът – да се променя…

  @Иво: Право в десятката! 🙂

  @ss7: Румен Петков има какво само да загуби от клатене на статуквото. Ако западните служби започнат да отстрелват престъпниците ни (твърди се, че идеята се обсъжда напълно сериозно), той ще е в челото на списъка. А идеалното време за отстрел е разклатеното статукво… Също, като гледам хората, за които зная, че работят в ДАНС, и имам представа що за хора са, бих очаквал от тях именно и точно това, което се случи. Така че засега ми изглежда по-вероятно Алексей Петров да е зад това.

  @Христо Христов: Доколкото съм чувал, списвал ги е именно Огнян Стефанов, и ДАНС са научили това при разпита на Йорго Пецос, сисадмина на сайта. (Издънкаджия момче. Така ли се пускат такива новини? Кракни набързо няколко сървъра в чужбина, хич не е трудно, и ги използвай за релеи. Тунелирай се през 3-4 IP-та извън България, и така пускай новините. Пак не е кой знае какво, ама поне няма да могат да те пипнат, не и българските “служби”…)

  @moni: Ще дойдем. И утре от 10.00 пред МВР – също. А тази вечер ще пишем за митингите. 🙂

  Reply
 13. moni

  Григоре, слухове наистина се носят за западните служби и нашите престъпници, но ми се струва невъзможно, за жалост. Много хора са за отстрел (е, много, много, колко да са много – един сектор в националния стадион), и после регулярен отстрел по места на провинилите се, но за жалост в тая държава – мафия няма как да стане. Нямаме и толкова съвестни служители на МВР, които да не са дупе и гащи с тези именно престъпници, или просто да са едни от тях.

  Reply
 14. moni

  Григоре, слухове наистина се носят за западните служби и отстрела нашите престъпници, но ми се струва невъзможно, за жалост. Много хора са за отстрел (е, много, много, колко да са много – един сектор в националния стадион), и после регулярен отстрел по места на провинилите се, но за жалост в тая държава – мафия няма как да стане. Нямаме и толкова съвестни служители на МВР, които да не са дупе и гащи с тези именно престъпници, или просто да са едни от тях.

  Reply
 15. Атанас

  Радвам се да прочета тези мнения. Дискредитирането на ДАНС започна още от момента в който за шеф беше назначен бивш офицер от ДС. Според мен то завърши окончателно когато паникьосаният Румен Петков разкри, че мутрата Алексей Петров е таен агент в ДАНС и му уреждал срещи с братя Галеви.
  Така че всички приказки за дискредитиране на ДАНС и държавните институции чрез този зверски побой са смешни. Писах няколко пъти по този повод, ще продължавам да пиша и да поставям въпроса, на който трябва да отговори премиера, който по закон е началник на това мутренско котило: какво дири Алексей Петров в ДАНС?!

  http://www.kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=4804471

  За това как е хакнат сайта Опасните Новини и как да се предпазваме от великите хакери на ДАНС можете да прочетете тук:

  http://www.kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=4780139

  За съжаление не мога да дойда на протеста утре, но ще се обадя на телефон 166 да им кажа, че имам сведения кой е поръчал Огнян Стефанов. Нали министърът призова да сътрудничим? Ами да го направим. Обаждайте се на 166 и любезно насочвайте следствието към Алексей Петров, Иван Драшков, Галеви, Маджо, Маргините, Запалката, Дъбката, Велчев, Пещаците и всичките им ортаци.

  Reply
 16. Pingback: А Мартина Йовчева? « От моята камбанария

 17. Orlin Berov

  Искам да попитам някой знае ли как може (на какъв адрес) да се пише на Европейските органи които отговарят за такъв род простотии (като мафия, корупция и подобни). Исками се вече да направя нещо, защото искам да имам дете, но не искам то да расте при такива условия, а доколкото виждам и да си говорим тук в БГ няма полза, мафията са всички партии и на следващите избори и да гласуваме които и да изберем пак ще са всъщите мутри в театъра наречен парламент. А ако не гласуваме те сами ще си се изберат и пак ще ни спамят по всички медии, дори тук в интернет. Защо не залеем евро комисиите с молби и призиви за това да направят нещо да разкарат тези говеда от местата на които са. Ако някой знае някакъв интернет адрес на евро органите, ще му бъда благодарен, ако ми го прати на мейла: orberov@yahoo.co.uk, за да пробвам да напиша някой ред. Тази мафия (държава) е недопустимо да бъде търпяна вече!!!

  Reply
 18. иванов

  Мойте поздравленя.
  Поздрави сърдечни за инфото
  Една десета, стотна от изнесеното да е вярна, е предостатъчна да се сепнем и замислим сериозно.
  Няма дим без огън и доста неща от Изнесеното са верни. Незнам. Щом сме затънали толкова дълбоко. Ще са нужни силни и радикални мерки, а подходяща алтернатива не виждам в момента.
  БеБето е от същата шайка, Сидеров е книжен тигър. Нужни са нови хора, а такива засега не се появяват. За да се запазим като нация и да ни има на къртата като народ и държава, трябва да се прави и направи нещо.
  ПРИЗИВА ТИ Е ДОБЪР И ЩЕ ГО ПОСЛЕДВАМЕ ВЕДНАГА!
  БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ, ЖИВ И ЗДРАВ…

  Reply
 19. Asunk

  Едно червейче питало майка си, мамо ти червей ли си, а тя му казала, да. А татко? И той. А баба и дядо? Също.
  Леле каква гнусотия! заявило червейчето.
  Живеем си ние в гнусотията и се чудим как да се отървем от тора. И естествено е да се появи идеята за образованието:
  Ще пиша, ще пиша, ще пиша. И после ще се оплаквам, че вместо мене четат вестник “Доктор”. Не за друго, ами за хемороидитте.
  Вече се сещата какво ще следва. Четете: Сланина от свиня се взима с НОЖ!
  Лошото е, че много остарях. Иначе аз си свърших работата през 1997 година когато нападнах Парламента.
  Сега сте вие на ход!
  И не му мислете, че с писане ще се свърши работата. Без него не може, но не е достаъчно.

  Reply
 20. Любомир Велков

  Всичко, което се случва сега, се случва от двадесет години насам. Причините са едни същи. Те са описани в книгата ми “Хроники от една лудница”, или/Фраптайм/. Има я единствено в кн. “Хеликон”. Дори е описан с подробности и причините за това, побоят над Огнян Стефанов” И какво от това? Става ми още по-страшно?
  Прекрасно е, че се пише. Това показва, че и сред нашия, както е при всички народи има мислещи и можещи. Но как така, точно те се оказаха в невъзможност да управляват, или въздействат на управлението?
  Истината е, че който и да хване “лоста”, започва да кара раздрънканата каруца към своя двор. /Справка: цялата история на България/

  Reply
 21. Григор Post author

  @moni: Мисля си, че в МВР (все още) има достатъчно съвестни и свестни хора, които не искат да са престъпници до престъпниците. Просто в момента престъпниците са им спуснати с парашут на ръководни постове.

  @Атанас: На мен всички тези приказки, че покушението срещу Стефанов целяло да компрометира Станишев и ДАНС, ми напомнят как се лансираше казионно в Русия, че покушението срещу Политковская целяло да бъде компрометиран Путин. Единствената разлика е, че Путин се ползва в Русия с популярност, и има накъде да бъде компрометиран… Иначе, предупреждението, че ДАНС работи с мръсни методи в Интернет, е полезно. Такива игри могат да се играят и от двата края…

  @go_fire: Полезен линк! Дано бъде допълван. WordPress.com като цяло е по-труден за хакване. 🙂

  @Orlin Berov: Кой е адресът на европейската институция, която е длъжна да дойде у вас да ти измие чиниите и да ти оправи бушоните?… Махането на мутрите ни не е работа на ЕС. То е НАША работа. На теб, мен и всеки, който чете тук.

  @иванов: Длъжният да ни открие, издигне и подкрепи нови хора е същият, който е длъжен да ни измие чиниите и да ни оправи бушоните. И тези неща стават с действие.

  @Asunk: Не мисля, че вече сме стигнали до кланета. Да, демокрацията не ти гарантира избирането на свестни хора – но ти дава възможност да свалиш престъпниците от власт по мирен и законен начин, с гласуване, или в краен случай с мирни протести. Просто трябва да се размърдаш и да действаш, непрекъснато, без да се отказваш и отчайваш.

  Reply
 22. Златко Енев

  Здравейте, господин Гачев,

  обръщам се към вас тук, тъй като нормалната поща ми се върна обратно.

  Ние се познаваме малко задочно от дискусионната група soc.culture.bulgaria, където до преди няколко години участвахме (аз отдавна вече не съм там, за вас не знам). Поводът да ви пиша обаче е съвсем друг – открих (чрез cafene.net) вашия материал за ДАНС и събитията от последните дни, и си позволих да го препечатам на собственото си издание “Либерален Преглед”. (http://www.librev.com/index.php?option=com_content&task=view&id=364&Itemid=28)

  Надявам се да не възразявате срещу това. Самият аз, бидейки толкова далеч от България, не мога да кажа почти нищо, но при всички случаи бих искал да поддържам хората, които се опитват да направят нещо срещу тази българска чума, корупцията.

  Поздрави,

  Златко Енев, Берлин

  П.П Разбира се, под материала е публикуван линк към оригинала.

  Reply
 23. Григор Post author

  @Златко Енев: Разбира се, че не е проблем. Още повече, че с публикуването на линка сте спазили и изискването на официалния лиценз на сайта ми 🙂

  Reply
 24. Атанас

  Григоре, би ли оправил датата на последния текст? Не е 03/09, а 03/08 както личи от коментарите в кеша на Google. Snapshot-a е от 3-ти септември, но статията не е датирана и можем да се ориентираме само по коментарите.

  Reply
 25. Pingback: tales.gruh.org » “По-добре чуковете да дойдат…”

 26. Григор Post author

  @Стефан: Не на всички. А и да беше, уви, това не означава с абсолютна сигурност, че е вярно. С много голяма вероятност – да. Но сигурността я дава само едно наистина добро следствие.

  Reply
 27. Asunk

  И все пак ще си позвпля едно кощунство.
  Не виждате ли (не осъзнавате ли), че тикат парата в свирката?
  Какво ще направите с писането освен да задоволите собственото си его и да блеснете в очите на колегите си?
  Бил той А. Петров или Б.Петров няма значение. И с гласуване нищо няма да се постигне. Защо?
  Отговорът е: защото гласуването нещо променя в ДЕМОКРАЦИЯТА. А къде ти демокрация, Боже?
  Парите у тях, силата у тях. Избори ли? Ами да, да ги направим. Само че наши момчета ще броят бюлетините,
  наши момчета ще се върнат от екскурзия. Нашите цигани ще търгуват на воля с гласове. И пак един Професор
  ще ни поучава кое защо било и как трябвало да се измени закона. Ами хайде, изменете го с писане!
  Ама нещо не става, нещо не се полуучава. О, оказва се, че и в парламента било същото. И там мнозинството е тяхно.
  И какво става? Бият миньорите, бият животновъдите. А един пък журналист взе, че си удари главата в земята
  само и само да окепази добрия полицай. Ами това е малко. Бият протестиращите. Бият евродепутат. Защо?
  Защото измениха закона и той им позволява. Нищо друго, ако има виновни, те ще бъдат наказани.
  Е? Убиха човек в Благоевград и незнайно как взеха, че осъдиха полицаите-извършители. И се вдигна шум до връз Бог.
  Хелбетя тия нещастни момчета в униформи са си извършили работата в съответствие със заповедта на началника
  и то по законен път.
  Е? Харесва ли ви? Заливат с киселина, чупят крака и ръце, стрелят като в луна-парк. Харесва ли ви?
  Ами като не ви харесва пишете бе, пишете. Ще ви олекне. Само че следващият може да сте вие! И нищо няма
  да се промени. Я в СССР (пардион, Русия) нещо променя ли се? И там пишат ли пишат. Война и мир. Къвър.
  Или в Украйна. И там пишат дали Яцек погледнал Юлья с лошо око и тя кво му рекла. Да ама “уемът нему е
  сигурен все, има ли няма ли мливо”. Големият брат си потрива ръцете и чака плячката сама да падне в устата му.
  Нима не виждате? Не вярвам. Пишете си.

  Reply
 28. Григор Post author

  @Asunk: Наши момчета броят бюлетините на места, които покриват под 1% от гласовете. На останалите места не е толкова лесно. Иначе нямаше да купуват тумби с кебапчета, да връщат хора от екскурзия и да раздават пари на негласувалите.

  Всички тези им действия означават само едно – че ако се стегнем и гласуваме за някой мъничко по-малко крадлив от сегашните, ще го изберем. Или поне за някой, който не се е доказал като още по-крадлив от тях. Да, ангел небесен трудно ще слезе да се кандидатира, кандидатите няма да са идеални, но никой нормален човек не очаква да измине дълъг път на една крачка. И ще се справим.

  Всичко, което си описал, става не защото гласуваме и се борим да изберем по-малко келявите, а защото НЕ го правим.

  Reply
 29. Pingback: Какво не искам да се случва в България | Сайтът на Силвина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *