Антибългарска пропаганда

Напоследък май преминахме от поръчкови убийства към поръчкови самоубийства.

Добре де, професор Стойчо Раданов може и наистина да се е самоубил. Беше човек с достойнство – след всичката кал, която се изля по него около случая със сестрите Белнейски (включително и от негови колеги), може да е решил да си отиде. (Вярно е, експерти от Скотланд Ярд потвърдиха неговото заключение – че изнасилването е имитация за отвличане на вниманието, а всъщност сестрите са прегазени с джип, вероятно за отмъщение. Тъй де, не само уважаемият ни президент си пада по ученички.) Но че Ахмед Емин, секретарят на Доган, се е самоубил, ще го повярвам малко след като повярвам във Феята на зъбчетата. Особено след като властите избързаха да обявят, че става дума за самоубийство, още преди дори да е насрочена аутопсия. Такива хора просто НЕ се самоубиват, не са тоя тип…

На фона на това пък официалните (иде ми на акъла “казионните”) медии се скъсват да пишат за лютата антибългарска пропаганда, която се вихрела на Запад. Особено пък в моменти, в които излизат кирливите ризи на управниците ни, и трябва да се пусне димна завеса. Вихрят се едни теории на конспирацията, ум да ти зайде – и всичките насочени срещу бедната ни изстрадала държава, и горкия ни несправедливо наклеветен народ. Да ни отмъкнат еврофондовете, да ни разорят в полза на (вмъкнете тук “любимата” ви съседна или несъседна държава)… списъкът е безкраен.

Интересното е, че тези медии, които реват срещу антибългарската пропаганда, никога не я цитират, или го правят много подбрано, и добре извадено от контекста. Мисля си, че редното е като минимум да дадат възможност човек да прочете пълния текст на “пропагандата”, и да си направи изводите на тях ли да вярва, или на нея.

Затова реших да дам тук линк към една такава пропаганда, която ми попадна. Четете, и решавайте сами на кого да вярвате.

И като дърт човек, ще добавя един мноооого брадат виц.

Отишли Брежнев, Рейгън и бай Тошо на спиритически сеанс. Викнал им медиумът духа на самия Наполеон. Изгледал ги духът, и се обърнал към Брежнев:

– Другарю генерален секретар, ако имах вашите войници, никога нямаше да загубя битката при Ватерло.

След това се обърнал към Рейгън:

– Господин президент, ако имах вашите оръжия, никога нямаше да загубя битката при Ватерло.

И накрая – и към нашия човек:

– Бай Тошо, ако имах твоите медии, никой нямаше да разбере, че съм загубил битката при Ватерло…

11 thoughts on “Антибългарска пропаганда

  1. mdam

    Тая статия трябва да се разпространява на листовки в големите градове преди изборите. В малките и селата бабичките наистина ще я сметнат за антибългарска пропаганда. Аз продължавам да се питам: За кой да гласувам? Някъде, някой(дали не беше ти) щеше да прави критерии за избор на партия политик …

    Reply
  2. Григор Post author

    @mdam: За разпространяването – да, определено. Лошото е, че добитъците ще я гледат тъпо, ще преживят и в изборния ден пак ще идат за гъби. За да се вайкат после кой им е избрал да ги управляват престъпници… А критериите за избор на партия и политик са много прости: който най-малко вреди (това с ползата май още не е на дневен ред). В конкретния случай – който няма да се съюзи с БСП; тъжно ми е за тях, имаха и свестни политици, но в момента реално са маска на криминалната мафия. На техния фон всяка друга партия изглежда добра…

    @Крис: Браво на “Дневник”.

    Reply
  3. Крис

    След като излезе статията, една приятелка от Ню Йорк ми се обади да ме информира за нея. Като и казах, че е излезла преведена и у нас, ме попипа: “И как е положението? Има ли реакция, протести и размирици?” Отговорих й, ама след това как се обяснява на една чужденка “Как така? Защо?”… Та толкова за разпространението.
    Григоре, не мога да се съглася, че избора на по-малкото зло е правилен избор. Пак си оставаме на територията на злото и губим още време, през което израства цяло едно поколение, което започва да го приема за нормално. За мен това е най-страшното.

    Reply
  4. Григор Post author

    @Крис: Реалният свят иска не философски абсолюти, а полезни действия. Когато изборът е между по-малкото и по-голямото зло, или избираш по-малкото зло, или получаваш по-голямото.

    Една от причините да сме сега на този хал е, че искаме да слезе от небето ангел, че да го подкрепим. Затова и получихме дяволи. Глупостта винаги се е наказвала… 🙁

    Reply
  5. Алекс

    Много ми е странно разследването на смъртта на Ахмед Емин. Имам чувство, че още преди да почине от следствието обявиха, че се е самоубил. Не изчакаха аутопсията дори. Не съм чул да са вземали натривки или нещо такова. Записите от камерите иззеха ли? На тази улица има денонощно наблюдение и охрана заради сараите на Доган. Не се допуска никакво огнестрелно оръжие. Някой въобще разбра ли къде е прострелян?

    Reply
  6. roujkabg@yahoo.com

    Алекс,

    имам съмнения, че не правена аутопсия на Емин и предполагам,
    че ще излязат с номера, че е мюсюлманин. Преди време четох в “Свежо”-то, не помня името на шуменският журналист, който
    публикува писмо на ДПС по погрешка, получено на интернет
    пощата му. Явно пак има изтичане на информация от службите,
    които със сигурност са установили автора, а както знаем у нас
    по традиция героите на романите и писмата, убиват авторите си.

    Колкото до смъртта на професора, знайно е, че самоубийците го
    правят в уединение. Публично се бесят хора за назидание.

    Reply
  7. Albion

    “…експерти от Скотланд Ярд потвърдиха неговото заключение – че изнасилването е имитация за отвличане на вниманието, а всъщност сестрите са прегазени с джип…”

    Можеш ли да подкрепиш с факти това твърдение?

    Reply
  8. yoalbo

    “лютата антибългарска пропаганда”, “казионните” медии, бодряшките и ‘не причьом’ изказвания на премиера, президента и министри, съмнителните дейности на Д(АН)С, “поръчковите самоубийства” и пр. събития ми напомнят твърде много за едни други времена, поради което Крис с основание се безпокои, че си оставаме територия на злото и че израства цяло едно поколение, което започва да приема за нормално случващото се; в тази връзка съвсем навременна е публикацията Да не се живее в лъжа!

    Reply
  9. Григор Post author

    @yoalbo: Това трябва да се чете по-често. Пускам утре линк като запис при мен.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *